Finale Popstars 2010: Wesley, Kim, Kristel of Joshua?

Na zes maanden bereikt Popstars vanavond eindelijk zijn hoogtepunt. De grote finale is aanstonds waarbij nog vier popsterren-in-de-dop in de race zijn om een platencontract: Kim Stolker, Kristel Roulaux, Joshua Newton en Wesley Klein. Het moet raar lopen wil Wesley vanavond niet de talentenjacht op zijn naam schrijven. Niet alleen heeft hij het meeste talent van de vier overgebleven kandidaten, de single You Raise Me Up ligt ook nog eens ontzettend goed in zijn straatje.

Wesley, de 21-jarige betontimmerman en ook nog eens aanstaande vader. Hij droomt van een bestaan als popster in het Nederlandstalige genre. Zingen kon hij al vanaf de eerste auditie, gedurende het opnameproces heeft hij ook het vertrouwen in zichzelf als artiest gekregen. Wat je ziet bij zijn optredens. Daar staat geen kandidaat van een talentenjacht meer, maar echt al een popster met een nog erg summier repertoire.

You Raise Me Up
De vier kandidaten hebben allemaal de single You Raise Me Up ingezongen, een ballad met keltische inslag en tegelijkertijd ook een Disney-sound. Een liedje dat in Nederland nog niet heel bekend is maar ongetwijfeld tienduizenden mensen diep zal raken wanneer met emotie gezongen. Een vrijwel zekere nummer 1-hit. Goed, misschien dat over een week een carnavalsplaatje nog even roet in het eten gooit, daarna kan de winnende Popstar (Wesley) volgens mij op 1 blijven staan totdat de nieuwe Jan Smit hem komt aflossen.

Finale-avond
Hoe de finale-avond er precies uit gaat zien, is niet bekend. Ik kan me goed indenken dat al na één serie optredens iemand het veld moet ruimen. Een finaleshow met tot het laatste moment vier kandidaten is wel erg veel van het goede tenslotte. Verder vermoed ik dat de winnaars van vorig jaar, Red, ook langskomen voor een liedje.

Overigens: de afvallers hoeven niet te treuren. Ik denk dat je uit de twaalf overige liveshow-kandidaten best een leuk popgroepje kan vormen. Al zitten er tussen die twaalf best een aantal met potentie voor ook een solocarrière.

Platencontract?
Het traject na Popstars is overigens nog ongewis. Gisteren bij de voorjaarspresentatie kon niemand me vertellen welke platenmaatschappij zich aan de Popstars-finalist verbind. Bovendien is onbekend wie het album produceert (waarschijnlijk Fluitsma & Van Tijn) en op welke termijn we die plaat kunnen verwachten. Uiteindelijk is er van Red nooit een volwaardig album verschenen, dus hoeveel dat platencontract bij de overwinning nu echt waard is…

Popstars, 20.30 uur, SBS 6

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Finale Popstars 2010: Wesley, Kim, Kristel of Joshua?

  1. Remko

    Ik vestig mijn hoop X-factor dit jaar. Ik heb Popstars niet gevolgd en vind het jammer dat door dit soort shows, die vaak toch van mindere kwaliteit zijn dan de eerste idols en Xfactor programma’s, de kwaliteit in het algemeen naar beneden halen. Popstars heeft dan ook nooit een artiest opgeleverd die zich dan ook maar op enig terein in de branche zich staande heeft weten te houden.

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Remko. Dat heeft geen enkel van dat soort programma’s. Niemand die zich staande heeft weten te houden. Niemand. Mits je alles meetelt qua neven-activiteiten dan…

        /   Reply  / 
  2. Johan

    Ben het met Remko eens!! Maar ik moet zeggen dat er zeker wel plaats in de markt is voor Wesley. Met de juiste begeleiding en een goede plaat…

    RED is gewoon een aanfluiting. Ze hebben alle 3 niet de X factor.

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Waar heb ik dat toch vaker gelezen? Al duizenden keren, op dit blog alleen al. Wordt erg eentonig.
      Een echt artiest promoot zichzelf, die laat zijn succes niet afhangen van een TV showtje die toevallig gewonnen heeft.

        /   Reply  / 
  3. Monique

    Ben het ook helemaal eens met Remco.
    Niet 1 popstars seizoen haalde het bij een idols of xfactor.
    Op de 1 of andere manier zat er bij deze 2 veel meer talent.

    Ook de aanloop naar de liveshows van popstars duurde een eeuwigheid en zoooooo oersaai.

    Ja Wesley heeft dan wel een goede kans denk ik, maar van alle 4 de kandidaten in deze finale lopen er 13 in een dozijn rond.

    Dus niet ECHT bijzonder….bij lange na geen Nicky, Rachel of Lisa

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Noem dan is 1 iemand die het echt gehaald heeft zonder bijbaantjes dan? Nikki, Lisa en zeker Rachel moeten zich ook nog bewijzen…

        /   Reply  / 
      1. Monique

        Ja dat klopt, dat zijn er niet veel.

        Dat zal bij de volgende xfactor waarschijnlijk ook niet anders zijn, maar qua talent zie je daar, is gebleken, veeeeel meer.

        Al zijn ze dan nog zo goed, als ze de juiste mensen niet om zich heen hebben, zal het ook nooit iets worden.

          /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>