Dewi (Idols, Popstars) werkt aan album

Dewi gaat het toch nog een keer proberen als artiest. Na Idols en Popstars, twee talentenjachten die ze allebei niet won, duikt Dewi Pechler toch weer de studio in voor een nieuw album. Zoveel valt op te maken uit het verhaal van haar manager. Gisteren maakte Playboy-hoofdredacteur Jan Heemskerk bekend niet met Dewi in zee te gaan omdat blootfoto’s waren uitgelekt. De foto’s waren bedoeld voor een nieuw online concept, waar ook een single en cd bij hoorden.

De manager bij De Telegraaf: “We hadden rond de publicatie een hele mediacampagne uitgestippeld. Ze zou een nummer over de shoot uitbrengen en een nieuw album maken. Dat staat nu op losse schroeven. We hebben het over enorme inkomstenderving.”

Dewi heeft inmiddels aangifte gedaan van computervredebreuk, want via die weg zijn de foto’s haar ontvreemd.

De Idols-kandidaat is vorig jaar door SBS benaderd om mee te doen aan Popstars als mystery popstar. Ze schopte het tot de liveshows, maar het publiek zag in Dewi geen finalist.

facebook share facebook share

29 Reacties // Reageer

29 thoughts on “Dewi (Idols, Popstars) werkt aan album

  1. vinn

    Ik blijf erbij dat zij een onwijs talent is, & dat SBS afgesproken heeft om de MP niet tot de finale te laten toe treden

      /   Reply  / 
  2. Daantje

    Vond Dewi in Popstars niet sympathiek, beetje type ‘over lijken gaan om beroemd te worden’ uitstraling. Tijdens Idols vond ik haar nog wel leuk en authentiek, maar dat ze nu via een Playboy shoot en daaraan verbonden promoactie weer in de belangstelling wilde komen (wat trouwens goed gelukt is, want iedereen heeft het weer over haar), dat vind ik wel beneden peil. Nee, dat heeft nog maar weinig met zingen en een zangcarriere opbouwen te maken wat mij betreft.

      /   Reply  / 
    1. Maresha

      Tja, hoe denk je dat Gerard Joling steeds aan die nr 1 hits komt? juist, omdat je zn liedjes constant hoort op sbs. Niet alleen in shows, maar ook in reclamespotjes. Waarom is Frans Duijts zo populair? juist, om zijn reallife soap op RTL… Een ding is duidelijk: Als je een hit wilt scoren, moet je promoten, vooral aan het begin van je carriere. Of dat nou een reallifesoap, een playboyshoot of veel presenteren en zo ook je muziek promoten betreft, dat maakt niet uit.
      Ik gun Dewi het succes, ik vond haar zowel bij Idols als bij Popstars geweldig, en ik vond het altijd zo raar dat Dewi de finale niet haalde.. Want er zijn veel slechtere wél in de finale gekomen ( ik noem een Joshua). Ik ben benieuwd waar Dewi mee gaat komen.

        /   Reply  / 
  3. Daantje

    Promoten ok, maar er zijn wat mij betreft grenzen aan wat ik zelf zou doen om mijzelf te promoten. Dewi’s grens ligt kennelijk lager, heb zelf associaties met Paay. Krijg gewoon het gevoel dat ze nu alles doet om maar bekend te worden/blijven. Als ik dit dan weer lees ga ik bijna geloven in wat Boycotidols al jaren schrijft: dat ze alles doen voor de roem ;-) Had haar na Idols juist anders ingeschat dan al die piratenartietsen als Duits en Joling (en Kroes en Roelvink etc.) die alles doen voor een schnabbel. Zag haar juist als een serieuze zangeres en daarom valt dit mij denk ik tegen…

      /   Reply  / 
  4. Evert

    BoycotIdols heeft niet helemaal ongelijk daarin vind ik, Daantje.
    Velen doen naar mijn idee ook werkelijk alles…

      /   Reply  / 
  5. Bart

    @Daantje tja, tis maar net hoe je het bekijkt.
    Dewi is een supertalent, die had allang door moeten breken. Helaas lukt dit niet als radiostations haar per definitie niet draaien omdat ze mee heeft gedaan met een talentenjacht. Zo weten mensen niet eens dat je een nieuw album hebt. Dus logisch dat je er alles aan doet om in the picture te blijven. Wat popstars betreft….natuurlijk had ze in de finale moeten staan. Maar als je goed bent kom je al snel arrogant over en daar heeft Nederland een hekel aan. Je zag het afgelopen weekend weer bij x-factor waar Janna en Fiece er werden uitgestemd ipv die schattige Maaike @ die Boyband. Maar mensen vergeten dat ze na het programma ook daadwerkelijk de muziek moeten kopen van de artiest!!! En zeg nou zelf; dat zul je toch sneller doen van Janna dan van Maaike…..
    Ik gun Dewi een mooie carriere. Ze verdient het echt!

      /   Reply  / 
    1. Sharon

      Bart, Een beetje gelijk heb je wel.. Dewi had idd in de finale van popstars moeten staan. Ze had uberhaubt na idols gewoon al moeten doorbreken, maar bij veel ex-idols is het zo dat ze vak heel weinig airplay krijgen op de radio. Zo weten mensen idd niet dat er nieuw materiaal is. Waar ik het echter niet mee eens ben is dat je zegt dat je al gauw arrogant overkomt als je zo goed bent. Dat hoeft namelijk helemaal niet zo te zijn, Dewi is daar een goed voorbeeld van, en Rachel van x factor 2 bijv. ook. Ik heb Dewi nu 2x gezien bij Dewi’s jam, en ze is gewoon heel aardig. Kortom: je moet niet alleen de zangkwaliteiten en uitstraling hebben, mensen moeten je het ook gunnen. Dewi gun ik het van harte, ze wil zo graag en ze kan gewoon supergoed zingen. En dan snap ik ook waarom Janna en Fierce eruit zijn gestemd. Janna mag misschien wel heel goed zijn, sympathiek is ze allerminst. Dan gunnen mensen je het toch veel minder. Fierce had de pech dat ze heel veel negatieve publiciteit hadden waardoor ze er waarschijnlijk uit zijn gestemd. Feit blijft dat Dewi gewoon een goeie carriere in de muziek verdient.

        /   Reply  / 
  6. Bart

    @Sharon.
    Ik mijn ogen komt Dewi ook zeker niet arrogant over,maar bij popstars kon je al zien dat ze de beste was. Waanzinnige performance en een super stem. Mensen denken dan al snel; moet je die eens eens zien die denkt dat ze er is. Als iemand een fout maakt tijdens een optreden denkt men; ach wat sneu, daar gaan we op stemmen. Ik vind het gewoon erg jammer dat ze nog niet doorgebroken is ( hetzelfde geld voor Rachel ). Het zijn toptalenten. Rachel haar laatste single werd overtuigend gemaakt in maak het of kraak het bij radio 538. Vervolgens draaien ze haar nooit en komt ze niet eens in de tipparade. Daar baal ik gewoon van. Maar je kunt Janna idd niet vergelijken met Dewi of Rachel.

      /   Reply  / 
    1. Sharon

      Ik snap wat je bedoelt, en ik baal daar idd ook van. Er zijn artiesten die zo veel talent hebben, zoals bijv. Dewi en Rachel, maar ze worden gewoon geboycot van de radio om het zo maar te zeggen. Idd Rachel dr single had bijv. zeer veel potentie, overtuigend gamaakt op 538, ( supermooi nr, had zeker veel airplay verdiend) maar werd helemaal niet gedraaid. Ik kan me daar best kwaad om maken. Maar ja, blijkbaar mag alleen troep a la Lady gaga, troep uit Volendam, en andere R&B troep populair zijn.
      Er is wel een verschil tussen zelfovertuiging en arrogantie. Rachel en Dewi stralen zelfovertuiging uit on stage, wat Janna had was echt arrogantie.

        /   Reply  / 
      1. BoycotIdols

        Ik vind meedoen aan zo’n show, een hitje scoren en dan denken dat je er al helemaal bent, en airplay eisen omdat je gewonnen hebt, daardoor menen dat je overal moet komen opdragen, erg arrogant. Zoals die gasten van RED, die verwachtten gewoon dat ze op moesten treden op Koninginnedag. Gelukkig is dat niks geworden.

          /   Reply  / 
        1. Sharon

          RED deed dat ja, maar er zijn ook artiesten uit talentenshows die dat helemaal niet hebben, die arrgantie. Dewi 2x gezien bij Dewi’s jam, is gewoon heel spontaan en aardig en neemt de tijd voor fans. Zelfde geldt voor Rachel, die ik inmiddels al heel wat veker heb zien optreden. Altijd weer leuk hoe zij de tijd neemt om ff een praatje te maken met fans en (al is het voor de zoveelste keer) met hen op de foto te gaan. En dan heb ik nog niks gezegd over hun zangkwaliteiten. Dus echt niet alle ex-talentenjacht deelnemers zijn zo.

            /   Reply  / 
          1. BoycotIdols

            Sommige personen dan misschien niet nee. Maar zo is wel het hele concept van dat soort shows. Meedoen, winnen, singletje, je bent een ster. Arrogantie ten top. En daar wordt je tenslotte op afgerekend, je hebt meegedaan dus dan ga je mee in die hele arrogantie.

              /  
          2. Sharon

            Dat is dan ook de kunst, om niet mee te gaan in die arrogantie ;) En oa Dewi en Rachel hebben dit heel goed door. Ze blijven bescheiden, gewoon zichzelf en laten zichzelf ook niet verloochenen. Vooral Rachel had al heel duidelijk een eigen pad gelegd tijdens haar deelname. Het concept kende ze al wel van starmaker, maar dat had ze wel gezien en dat wilde ze dus niet meer. Nu heeft ze een contract bij Red Bullet waar ze met de mensen werkt waar ze zich goed bij voelt, en waar ze zelf ook helemaal achter staat. En Dewi heeft eigenlijk een beetje hetzelfde: wil gewoon haar eigen muziek maken en kunnen uitbrengen.

              /  
          3. BoycotIdols

            Inderdaad, Sharon.
            Dan komen we op het punt wat ik altijd al probeer te zeggen.
            Als je je eigen ding doet kom je het verst…

              /  
  7. BoycotIdols

    @ Bart. Radiostations draaien heus wel iets als ze daar potentie in zien, of je uit zulke shows komt of niet.
    Jullie moeten eens ophouden de schuld te geven aan de radiostations als ze geflopt zijn. Kwaliteit verkoopt zichzelf.
    Het meeste materiaal is gewoon niet goed genoeg. Zoveelste in elkaar gedraaide slappe cover. Daarbij, als ze al constant van dat soort plaatjes zouden draaien haken veel luisteraars af. Dat jullie snel met iets tevreden zijn, is jullie goed recht, anderen horen liever kwaliteitsmuziek op de radio, niet het zoveelste slappe covertje om even snel te scoren. Radiostations snijden elkaar daarmee zeker in de vingers.

      /   Reply  / 
    1. Sharon

      Haha je kunt beter zeggen: troep verkoopt zichzelf xD. Lady gaga kan voor geen meter live zingen en ziet er niet uit, volendammuziek is ook boring, en R&B hoef ik al helemáál niet te horen. Nee, geef mij dan maar iemand die écht waanzinnig goed live kan zingen, kippenvel kan bezorgen en echt een show kan weggeven ;)

        /   Reply  / 
      1. BoycotIdols

        Daar heb je dan ook wel weer gelijk in. Ik heb al eens eerder gezegd. Hoe groter de shit, hoe groter de hit.
        Ik zoek al jaren mijn muzikale voorkeuren buiten de hitlijsten om…

          /   Reply  / 
  8. Bart

    @boycodidols
    als een plaat van bv Rachel op radio 538 in maak het of kraak het komt en het nummer word gemaakt ( door de luisteraars van radio 538 ) waarom word het nummer dan nooit gedraaid…. Dat is toch raar? En dat er veel materiaal niet goed is ben ik nog met je eens ook nog. Er zijn voor mij ook maar een paar uitschieters. Nikki, Lisa, Rachel, maar ook Dewi. Die verdienen meer airplay…
    Ik kan me heel goed voorstellen dat een radiostation als 538 geen RED draait of Wesley.

      /   Reply  / 
    1. Sharon

      Bart, ik sluit me hier helemaal bij aan ;)

        /   Reply  / 
  9. BoycotIdols

    Je zei het zelf al Bart. Er kleeft toch een etiket aan zo’n iemand, ook aan Nikki e.d. Ze hebben meegedaan aan een talentenshow. Dat is misschien een keer leuk, maar naar tig van die dingen zijn er toch mensen die daar aardig moe van worden…en dat wordt er heus niet geloofwaardiger op hoor. Die overkill aan zulke shows zal zeker ook meespelen.

      /   Reply  / 
  10. Bart

    @boycotidols.
    Ik snap je reactie wel. Toch vind ik het jammer dat ze die paar positieve uitzonderingen ( die echt talent hebben ) bijna geen kans geven. Wat vind je bv van de cd van Lisa. Dat is toch wel een stukje kwaliteit, of vind je van niet???? Het staat al tijden hoog in de hitlijsten. Toch word haar nieuwe single Promises amper gedraaid…

      /   Reply  / 
    1. Sharon

      Dat vind ik idd ook, ze moeten niet alles over één kam scheren ;)

        /   Reply  / 
  11. BoycotIdols

    Ja Bart, daar zeg je zowat.
    Superslecht vind ik Lisa niet nee.
    Maar ze had geen Hallelujah uit moeten brengen als winnende single, dat heeft denk ik kwaad bloed gezet bij menig muziekliefhebber.
    En ook het bekende stempel he.
    Ik zei toch al veel eerder. Dat stempel te hebben ontwikkeld je niet maar stagneert je.

      /   Reply  / 
  12. Bart

    @boycotidols;
    gelukkig heeft Lisa dat met haar cd ruimschoots goed gemaakt.
    nogmaals als bv de nummer 8 uit een talentenjacht snel een cover uitbrengt dan vind ik dat ook niks ( gemakkelijk willen scoren ).
    Maar de winnaars ( en met hoge uitzondering de nummer 2 en 3 ) bv Charlene of Rachel zijn toch echt serieus met muziek bezig. Ze zijn heel muzikaal, ik gun ze het succes.
    Er is toch niks mis mee dat deze personen een steuntje in de rug krijgen door deelname aan een talentenjacht?
    Kun je je hier niet een heel klein beetje in vinden?

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Niet als je het hebt over talentenshows op TV, Bart.
      Dat is nu toch wel gebleken, bij iemand met enig realisme en dat ben jij volgens mij, dat dat averechts werkt.
      Als Rachel en Lisa zo muzikaal zijn dan moeten ze meedoen aan regionale talentenshows enzo…

        /   Reply  / 
  13. Bart

    @boycotidols; Jazeker het werkt averechts…., dat blijkt helaas steeds weer. Maar in sommige gevallen ( die ik eerder heb genoemd ) blijf ik dit gewoon jammer vinden. Jij zegt per definitie dat iemand die meedoet aan een talentenjacht niet goed genoeg is om echt een carriere op te bouwen. Want anders hadden ze hier niet aan mee gedaan.
    Doorbreken in de muziek in tegenwoordig heel moeilijk. Dus het kan ook een steuntje in de rug zijn.
    Ik hoop dat je me een beetje begrijpt. En echt, ik vind ook dat minstens 90% wat meedoet aan een talentenjacht er op uit is om in de publiciteit te komen. Helaas worden die paar uitzonderingen hier de dupe van.

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      We zijn het zowaar eens, denk ik, Bart ;-)

        /   Reply  / 
      1. FAN

        He Boycot,

        je schrijft ergens als je je eigen ding doet kom je het verst!

        wat lig jij dan Maxime aftekraken.

        dit snap ik dan weer niet .

        mv
        Fan

          /   Reply  / 
  14. Gijs

    Een voet aan de grond krijgen is denk ik lastiger dan het lijkt en kost nu eenmaal tijd. Heel veel optreden en een fanbase opbouwen is denk ik een goede manier om jezelf in de kijker te spelen. Tegenwoordig zijn talentenjachten ook een snelle manier om jezelf in de kijker te spelen en een contract te krijgen. Ben het eens met Boycotidols dat het wel lastiger wordt om serieus genomen te worden, dat het juist eerder tegenwerkt. Maar met het echte talent komt het vanzelf wel goed. Ik denk dat zowel Lisa als Nikki heel goed bezig zijn door duidelijk een eigen stijl te kiezen (los van hun verplichte ‘debuutsingle’) en veel op te treden. Zo is Nikki naast haar tweede eigen clubtoer ook komend seizoen veel op diverse podia te vinden. Qua airplay hebben ze trouwens niet te klagen, alleen radio 538 blijft wat achter, maar beiden veelvuldig te horen op 3fm, Qmusic, Skyradio etc. What did I do van Nikki was vorig jaar nummer 10 van meest gedraaide nummers op de radio dus… Gewoon hard werken, veel optreden en langzaam maar gestaag een fanbase opbouwen en natuurlijk goede muziek maken. Ik gun ze die tijd, ook Ilse deLange, Krezip, Borsato etc. hebben lang(er) de tijd nodig gehad om succesvol te worden!

      /   Reply  / 
  15. Pingback: Dewi (Popstars, Idols) heeft weer platencontract | Nlpop

  16. Pingback: Alsnog naaktreportage Dewi in Playboy | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>