Kelvin (X Factor) met single High and Dry van Radiohead

Na Jaap en Maaike mag ook Kelvin van de laatste serie X Factor een single uitbrengen. Net als zijn twee collega’s gaat het om een relatief onbekende cover, namelijk High and Dry van Radiohead. De Britse band bracht het nummer in 1995 uit, afkomstig van het album The Bends. Dat is weer het album voor het met meervoudig platina bekroonde OK Computer, wat de grote doorbraak van Radiohead betekende. Kelvin Muïs liet tijdens X Factor al horen niet zo van de mainstream muziek te zijn.

Iedereen die mijn berichten over X Factor een beetje heeft gevolgd, weet dat ik graag Kelvin had zien winnen. Dus in die zin heb ik reikhalzend uitgekeken naar deze eerste single. Het is dan ook een enorme tegenvaller.

Covers, daar moet je gewoon mee uitkijken. Zeker als het om een tamelijk briljant liedje gaat, zoals High and Dry van Radiohead. Een nieuwe uitvoering kan dan bijna niet goed uitpakken, tenzij je echt een meestermuzikant bent. Bij Kelvin is dat nog niet geslaagd. Ik vind zijn High and Dry een laffe uitvoering van het origineel, in arrangement verkracht zodat het bij de massa moet aanslaan. Op zich wel goed gezongen, maar dat kan dit nummer niet meer redden. Jammer, erg jammer.

Beluister Kelvin met High and Dry:

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Kelvin (X Factor) met single High and Dry van Radiohead

  1. Steffan

    Waarom toch altijd covers? .. Ik vond ook dat Kelvin moest winnen..

    Ik ken het origineel niet dus vind ik het best een lekker nummer.. beetje bruno mars..

      /   Reply  / 
  2. evert

    wat een verkrachting inderdaad! bah

      /   Reply  / 
  3. meisje

    ik ken ook het origineel lied niet,
    maar vind dit toch wel erg goed gezongen!

      /   Reply  / 
  4. Johan van de Velde

    Niet onaardig gezongen (hoewel nogal vlak en hier en daar met Nederlands accent), produkt dat klinkt als een demo en dan nog wel van een al bestaande en onnavolgbare compositie. Overbodig.

      /   Reply  / 
  5. RadioMad

    Het origineel is van Radiohead inderdaad, maar deze versie van Kelvin is weer gebaseerd op de cover die Jamie Cullum ervan gemaakt had. Maar dan een exacte kopie ervan, en dat is jammer. Er is niks eigens aan.

      /   Reply  / 
  6. Maikel

    Ben het eens met RadioMad, een cover van een cover is sowieso nooit fijn. Maar dit is zowel qua zang als arrangement gewoon een kopie. Soundmixshow materiaal

      /   Reply  / 
  7. Bazz

    Ik vind die hele kelvin geen reet aan. Next.

      /   Reply  / 
  8. MrReyez

    misschien wat beter research doen, zoals je zelfs kunt lezen bij dit youtube filmpje is dit niet zijn ´´eerste single´´ maar de xfactor single, die van kelvin klaar lag net zoals van maaike en jaap alleen is die van kelvin nooit uitgebracht.

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Op zijn Twitter meldt Kelvin toch echt dat dit de single gaat worden. Kan zijn dat het al was opgenomen mocht Kelvin de finale gehaald hebben, maar Sony kiest er dus voor dat dan ook een kans te geven in de charts ipv nieuw nummer opnemen. Dus wel degelijk eerste single

        /   Reply  / 
  9. BoycotIdols

    Bah! Heiligschennis van de bovenste plank.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>