Gordon belooft protégé Rolf Wienk sowieso platendeal

Of Rolf Wienk X Factor 2011 nu op zijn naam schrijft of niet (waarschijnlijk niet met het waanzinnige Adlicious in de competitie – vind ook jurylid Gordon) hij zal een plaat opnemen. Die belofte heeft Gordon hem gemaakt, het jurylid dat Rolf begeleidt gedurende de RTL-talentenjacht.

Gordon vertelt in RTL Boulevard: “Ik wil Rolf niet loslaten. Ik heb gezegd ‘Wat er ook gebeurt, ik ga een plaat met je maken’. No matter what. Hij heeft zo’n verrukkelijk geluid om naar te luisteren, ik geloof er heilig in. De platendeal heeft hij op zak, of hij nu wint of niet.”

facebook share facebook share

114 Reacties // Reageer

114 thoughts on “Gordon belooft protégé Rolf Wienk sowieso platendeal

  1. Henk

    Die Gordon. Nou die Rolf mag blij zijn met hem, want ik ben ervan overtuigd dat als Gordon hem dit toezegt dat hij er vierkant achterstaat.
    Ik vind overigens wel dat Gordon veranderd is. Een paar jaar geleden vond ik hem nog onuitstaanbaar. Nu vind ik hem echt leuk en gevat. En hij gedraagt zich niet meer als een klein verwend jongetje. Dus Gordon als je dit leest: Geweldig hoe jij jezelf hierin verbeterd hebt.

      /   Reply  / 
    1. Henk

      En natuurlijk komt Rolf niet in de finale. Misschien wordt hij 3e. De finale is toch echt voor (inderdaad) het waanzinnige Adlicious en die geweldige Rochelle. Wat vind ik haar goed. Ze heeft iets kwetsbaars en teers, en toch is ze stoer. Wat een waanzinnig goede zangeres is dit. Misschien wel de beste van alle talentenjachten van de afgelopen jaren.

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        Ik zag gisteravond een klein stukje van X Factor. Ik vrees dat Rochelle echt niet zo goed is als mensen op dit moment geloven. Ja, ze kan flink uithalen, maar het is allemaal erg ‘gemaakt’ en met weinig gevoel. Dat kon je goed horen in het duet met Waylon, die veel meer gevoel in z’n zang stopt en mede daardoor veel geloofwaardiger overkomt.

          /   Reply  / 
        1. Nadia

          Nou Rochelle is nog erg jong, maar groeit wel bij de dag, Ik denk dat zij over een jaar een gelouterde artiste is waar alle nu nog vermeende oneffenheden uitgepoetst is. Natuurlijk is Tochelle geen Connie Talbot (BGT) die nu als de beste zangeres ter wereld wordt beschouwd en gelijk al een wereldster was incl gouden en platina albums en nr-1 hits in vele landen (ook in Amerika / Hot Singel Top 100) etc. Maar ik geloof heilig dat Rochelle ook die kant op gaat als internationale ster. En ook voor Adlicious en Sim’Ran zie ik een internationale cariere weggelegd.
          Asilicious, Sim’Ran en Rochelle zijn mijn favoriten en mogen van mij alle drie winnen of niet, een internationale cariere zit er zowiezo in. En onthoud: Susan Boyle en Connie Talbot werden ook tweede, maar zijn wel de beroemste en grootste geworden van alle talentenjachten, en dat geld zeker voor die kleine Connie, die nu helemaal aan de bovenkant van de wereldtop staat.

            /   Reply  / 
          1. Nadia

            Oja nog even dit over Rochelle: Zij gaat ook veel modellenwerk doen als bekendhaar zangeres. Zij heeft het figuur, haar motoriek, houdeng en expresief gezicht daarvoor. Het is gewoon een prachtige meid die een dubbele cariere krijgt.

              /  
          2. Jet

            Mee eens! Was gister in de studio. Adlicious en Rochelle zijn erg goed en kunnen alleen nog maar groeien. Sim’Ran is toch wat minder. Er ontbreekt nog iets bij ze. Sing off was super vet.

              /  
          3. Johan van de Velde

            Een serieuze (muziek-)carrieire voor Rochelle zit er echt niet in. Laat staan een internationale.
            Misschien dat Boycott zich in de discussie wil mengen…..?

              /  
          4. Henk

            Nou Boycot hoeft zich niet te melden hierin want zijn of haar mening weten we wel hierover. Die is nl altijd hetzelfde wat het betreft dit soort artiesten.
            Ik hoop echt dat Rochelle niet tussen wal en schip belandt. Zij heeft echt wel begeleiding nodig, maar het talent zit wel in haar. Ben benieuwd.

              /  
        2. Lucas

          #Johan van de Velde, Susan Boyle werd ook eerst uitgelachen en beschimpt. Voor haar zou er dus ook nooit een musicale cariëre in het verschiet liggen. Zelfs de jury trok rare oppen toen ze het podium op kwam. Maar het gaat niet enkel om de stem, het gaat ook wat je bij het publiek oproept. De populairste zangers zijn meestal niet de beste zangers maar meer entertainers. madonna, Lady Gaga en zelfs een door hhandige op geld neluste lui bedacht en gemaakt gedrocht als Justin Bieber als voorbeeld nemen.
          Rochelle heeft het plaatje compleet: Goede stem, goed en expressief uiterlijk, en wilskracht om het te bereiken. En ik denk als je nu op internet zou kijken, je al buitenlandse belangstelling voor haar tegenkomt.
          Wat dat betreft ben ik het volledig met Nadia eens.Rochelle internaationaal.

            /   Reply  / 
          1. Jet

            HOHO, jij hebt Lady Gaga zeker nooit live gezien?? Check Youtube maar eens. Wat een strot.

              /  
          2. Elise

            Hinnek hinnek Jet. Dus jij wilt beweren dat Lady Gaga tot de beste zangers ter wereld behoort?
            Wat zou er van haar overblijven als ze geen extreem gedrag en uitmonstering ten toon spreidde? Ze zou een gewoon zangeresje blijven dat optreed in nachtclubs, bars en achterafzaaltjes. Zeg maar het Dries Roelvink en peter Beense cirquit.

              /  
          3. Jet

            Hinnik Hinnek Elise, ga je nu daadwerkelijk Gaga vergelijken met Dries Roelvink etc.? haha. Ik vind Anouk natuurlijk geweldig mensen. Maar Gaga is gewoon the bomb. In geen opzicht te overtreffen.

              /  
        3. Geesje

          Dan heb jij Johan misschien een andere Rochelle gezien dan de rest van Nederland,
          Top is dat meisje, kippenvel all over!
          En natuurlijk word ze nog een beetje ”weg” gezongen door Waylon, erg intimiderend ook om langs zo’n podium dier te staan, maar wat heeft ze de afgelopen weken al mooie dingen laten zien.
          Maar je mag je mening hebben maar om nu te zeggen dat andere mensen het niet goed zien of horen gaat een beetje ver.

            /   Reply  / 
          1. Nadia

            Bedankt voor de link Geesje. Dit bewijst maar weer eens hoe een ongeloveijk talent Rochelle is.

              /  
          2. Johan van de Velde

            Wat ik denk dat hier gebeurt, is dat veel kijkers van X Factor helemaal opgaan in de wedstrijd en daardoor op een andere manier luisteren naar de kandidaten dan naar muziek op de radio, bijvoorbeeld.

            Dit betekent dat bijna alle kandidaten na de finale, als ze al muziek uitbrengen, niet meer interessant zijn. Dan zijn ze namelijk afhankelijk van goede muziek en talent.

            Ontbrekende factoren bij nagenoeg alle finalisten tot nog toe.

            Ook Rochelle gaat bij die catagorie horen.

              /  
          3. Nachtportier

            Johan van de Velde jij moet wel heel erg veel van muziek afweten, of een idioot zijn om dit soort dingen te kunnen en willen beweren.
            Wie ben jij eigenlijk? Ben jij die grote muziekkenner die enige faam heeft verworven in de muziekwereld? Of ben je gewoon een idioot die maar wat roept om een beetje interessant te doen? Laat het ons eens weten?

              /  
          4. Johan van de Velde

            @Nachtportier, haha, geen van beide.
            En jij?

              /  
          5. BoycotIdols

            Wat zeur je nou Nachtportier? Johan zegt absoluut niks verkeerd. Deel zijn mening volledig.

              /  
          6. Nadia

            Johan van de Velde, ik denk persoonlijk dat jij tot de tweede genoemde van Nachtportier bent als je zulke boute uitspraken doet over de finalisten. Of denk jij soms dat er in de jury aqlleen maar idioten zitten| Dit is geen mening van jou maar enkel maar grootspraak om interresant te doen. Jij hebt dus het vestand van muziek en zoals jij schijft, ook van de media, zoals elke Bieber fan dat ook heeft. Zie de volgende zinnen van J vd V zelf:
            Dit betekent dat bijna alle kandidaten na de finale, als ze al muziek uitbrengen, niet meer interessant zijn. Dan zijn ze namelijk afhankelijk van goede muziek en talent.
            Ontbrekende factoren bij nagenoeg alle finalisten tot nog toe.
            Ook Rochelle gaat bij die catagorie horen.
            :

              /  
          7. Big Joe

            Simon Cowell, je weet wel de grote baas van Sony Music, heeft ook al Rochelle in zijn bestand staan om te boeken, net als Adlicious en Rolf trouwens. Dus wat lult die Johan van de Velde nou?

              /  
  2. Jos

    Lady gaga zingt live juist steengoed luister is acoustische optredens van haar en ze kan ook nog eens goed piano spelen daarbij, dus zelfs zonder al het extreme gedrag, zou ze nog een goede zangeres zijn!! En ja GaGa is gewoon een super lief en goed mens, die vecht voor mensenrechten en een groot voorbeeld.

      /   Reply  / 
    1. Nachtportier

      Hé neptaalpurist, let eens op je eigen taal voor je andere denkt de les te moeten wijzen. En dat zeiken doe je echt alleen maar zelf, Zeikerd!

        /   Reply  / 
  3. Hans

    Er zijn natuurlijk mensen die GaGa niets vinden, en dat mag! Maar ze is niet voor niets de meeste invloedrijkste vrouw van deze aardkloot. Dus ja, zingen kan ze. Acoustische is ze inderdaad de beste.

      /   Reply  / 
  4. Anouk

    Jaja, dus zolang ze maar stoned in bikini een beetje de boel loopt op te geilen met haar gehuppel, dan vinden de mannetjes dat maar het beste wat er is! Het zegt meer over die kwijlers dan over het nivo van haar kunnen.

      /   Reply  / 
  5. Hans

    Onzin Anouk, we hebben het niet over huppelen (dat maak jij ervan), maar over haar zang. Live erg goed! Ik hou d’r van. Net zoals ik van Anouk hou ;)

      /   Reply  / 
  6. Jos

    @Anouk: Jij weet niet eens hoe je niveau schrijft, zeik dan niet over Gaga a.u.b

      /   Reply  / 
  7. Nadia

    Een beetje met je benen wijd naar het publiek toe op het podium liggen en het vooral mannelijk publiek hiermee op te geilen is toch een beetje van ander nivo dan wat deze wereldster deed ruim 40 jaar geleden.
    http://www.youtube.com/watch?v=U-oEA1sK374

      /   Reply  / 
    1. Geesje

      Die zingt geweldig ja.
      Maar voor ruim 40 jaar geleden je zo profileren voor de camera is net zo opgeilen als wat de artiesten tegenwoordig doen hoor!
      En gezien mijn leeftijd kan ik me het nog goed herrinneren dat er zo over gedacht werd, wat dat betreft is de tijd niet veel anders geworden.

        /   Reply  / 
      1. BoycotIdols

        Ja Elvis werd ook als aanstootgevend gezien omdat ie zo sensueel met zijn heupen kon bewegen. Met het verschil dat Elvis gelukkig nog wat kon.
        Nu is uiterlijk vertoon het belangrijkste geworden om in vele gevallen een gebrek aan talent te verkopen. Om muzikaliteit gaat het allang niet meer.

          /   Reply  / 
        1. Geesje

          Elvis is voor mij jeugdsentiment, heb nog steeds al zijn platen.
          + alles wat op DVD is gezet van hem.
          Maar over zijn talent liepen de meningen ook sterk uiteen evenals over Sinatra.

            /   Reply  / 
          1. BoycotIdols

            Elvis hoort bij je opvoeding…:)

              /  
  8. BoycotIdols

    Gordon—–> Rolf Wienk (???) ——> X Factor. Ik zie het alweer. alle ingredienten voor de zoveelste flop. Gebakken lucht.

      /   Reply  / 
  9. Lia

    Eerst zien, dan geloven.

    Stacey riep vorig jaar bij de uitschakeling van Sumera ook dat ze absoluut een plaat met haar op zou gaan nemen. En dat is volgens mij nooit gebeurd, dus… die coaches roepen wel vaker wat, volgens mij.

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Dat zijn verkooppraatjes he. Zo moet je het gewoon zien, Lia.

        /   Reply  / 
      1. BoycotIdols

        En inderdaad, ze hebben vaker wat geroepen. Over het algemeen is het niks geworden van die mooie praatjes, dus waarom zou het nouw el waar zijn?

          /   Reply  / 
    2. Johan van de Velde

      Vooral mevrouw Rookhuizen wil nog wel eens onzinnige dingen roepen….
      Voor zover ik weet heeft ze overigens nog nooit een succesvolle plaat uitgebracht.

        /   Reply  / 
      1. BoycotIdols

        Wie wel aan wie dat ooit beloofd is?

          /   Reply  / 
  10. Lia

    Toch heeft Johan een punt: er zijn volgens mij hier in Nederland geen X-factor of Idols winnaars die nu nog aan de lopende band nummer 1-hits scoren. Ik zou niet willen zeggen dat dat komt door gebrek aan talent – iemand als Rochelle kan echt wel zingen – maar ik denk dat het moeilijk is om jezelf echt muzikaal op de kaart te zetten, nadat je bekend bent geworden met het zingen van liedjes van andere. Voor een eventuele carrière in de muziek is meedoen aan een talentenjacht eerder een vloek dan een zegen, denk ik.

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Dat probeer ik al tijden wijs te maken hier, Lia. Zo’n stempel van deelname aan X Factor of wat dan ook stagneert je ontwikkeling eerder. Meer dan eens bewezen. Johan heeft absoluut een punt.
      Maar blijkbaar nog genoeg mensen die dat niet kan schelen. Leuk voor even, vlug de volgende. Echt talent mijdt dit soort shows.

        /   Reply  / 
      1. jaap1334

        Top op zekere hoogte ben ik het met je eens, alleen aan talentenjachten doen zeker mensen met talent mee. Er zijn genoeg band/acts die zonder talentenshows net zo goed floppen of een one-hit-wonder zijn. Ons land is gewoon te klein om alle bands/acts een plaats te geven in de top-40. Als je al 1001 dingen hebt geprobeerd om jezelf te promoten is een talentenjacht een optie, helaas zijn deze niet altijd succesvol. Voor sommige zangers/zangeressen is het halen van een talentenjacht al een doel op zich. Je moet toegeven als deze er niet waren had je volgens mij ook niets te doen dan negatief te reageren op alles wat hiermee te maken heeft………

          /   Reply  / 
        1. BoycotIdols

          Kan jij iemand noemen, van zeg maar de laatste 10 jaar, die niet uit een talentenshow komt die geflopt is of een eendagsvlieg?
          Nauwelijks. Met namen van eendagsvliegen uit talentenshows ben je langer bezig…

            /   Reply  / 
          1. jaap1334

            http://www.hitsallertijden.nl/diversen%202007/Top%20500%20eendagsvliegen.htm

            Is idd van langer geleden, 10 jaar geleden waren er weinig tot geen talentenjachten en is dit dus een goed vergelijk. Het is dus van alle tijden. Vroeger waren er veel meer platenmaatschappijen waar je als band terecht kon en werden er veel meer acts uitgebracht, goed of slecht.

            Maar het klopt als je zegt dat de meeste artiesten vanuit een talentenjacht niet lang succesvol zijn in de top 40. Maar dit heeft niet met hun talent te maken (somige wel) maar meer met de dollartekens van de platenmaatschappij!

              /  
          2. BoycotIdols

            Ook aan deze lijst valt wel wat aan te merken, jaap.
            Er staan acts in die je niet eens eendagsvliegen kan noemn omdat ze nog steeds albums uitbrengen, maar het gewoon geen singlesbands zijn. Bijv. Therapy? en Manic Street Preacers…

              /  
  11. jaap1334

    Mee eens Lia!

      /   Reply  / 
  12. fons

    Die Gordon is gewoon verliefd op Rolf

      /   Reply  / 
  13. Lia

    @Boycot: Marco Borsato is toch redelijk succesvol gebleken :-)
    In alle eerlijkheid: American Idols heeft natuurlijk wel wat nieuw talent opgeleverd, dat ook nog internationaal aardig aan de weg timmert (Jennifer Hudson, Kelly Clarkson). Maar voor hier in Nederland geloof ik er ook niet meer zo in.

    Het ligt er natuurlijk ook een beetje aan wat je als succesvol definieert: Jim en Jamai hebben een aardige carrière in musicals en daar zal hun deelname aan Idols daar wel aan hebben bijgedragen, ook al was een musicalcarrière dan niet de insteek waarmee ze daaraan begonnen.

      /   Reply  / 
    1. Geesje

      Niet alleen Marco Borsato.
      Wat dacht je van Gerard Joling, Edsilia Rombley, Glennis Grace.
      Allemaal 20 jaar of nog langer bezig in de muziek.
      En ook Jim doet niet alleen musicals, treed nog steeds op door het gehele land heeft 5 albums uitgebracht en inmiddels 12 singles.
      Jamai heeft na het eerste jaar geen eigen singles of albums meer uitgebracht en alleen nog musicals gedaan en wat optredens door het land.
      Toch zijn die 2 nog steeds in de picture na bijna 9 jaar in Nov. dit jaar.
      Je kan wel zeggen dat idols 1 toch mensen heeft afgeleverd die nog steeds dagelijks met het vak bezig zijn.
      Jim en Jamai verdienen een hele goede boterham met hun werk en ook Hind, Dewi en July zijn actief in de muziek.

        /   Reply  / 
      1. BoycotIdols

        Jim, Jamai, Hind en Dewi scoren geen grote hits. Iets wat Marco Borsato wel gedaan heeft na Soundmixshow.
        Al jou genoemde zijn actief ergens anders geworden en verdienen zo hun geld.

          /   Reply  / 
        1. Kelly

          Marco B. scoorde ook pas jaren na de soundmixshow. Dus wie weet ligt er een grote toekomst in het verschiet voor onze ex- idols en xfactor mensen :p.

            /   Reply  / 
          1. BoycotIdols

            Mensen uit tegenwoordige talentenshows die moeten snel scoren, gezien concurrentie. Dat was bij de Soundmixshow niet zo…
            Nu is het snel scoren, anders vergeten…

              /  
  14. jaap1334

    @boycot omtrent je opmerking op de lijst, dat klopt beide te gekke bands maar eigenlijk niet anders dan bv Jim (los van de muziek en smaak), die heeft namelijk ook 5 albums uitgebracht die niet of nauwelijks in de top 40 zijn terecht gekomen. Dus wat is dan de defenitie van succes, hits scoren of een carriere in de muziek zonder grote hits??

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Er is duidelijk een verschil tussen acts die het van hits moeten hebben (zoals Jim) of acts die weleens een hit als toevalstreffer hebben. (zoals Manic Street Preachers), jaap1334…

        /   Reply  / 
      1. Patrick

        So what, ze hebben ALLEMAAL één doel: namelijk muziek maken! Ik zie het verschil trouwens ook niet. Waarom moet Jim het van hits hebben?

          /   Reply  / 
        1. BoycotIdols

          Hoe naief ben jij Patrick?
          Muziek maken? Dat doen die talentenshow lui nou juist niet…
          Die mogen wat uitbrengen als ze al geluk hebben van iemand anders.

            /   Reply  / 
          1. Patrick

            Het is maar hoe je het bekijkt Boycotidols. Jij bekijkt het iig weer veeeeeeeel te negatief. Zo altijd hé ;) .

              /  
          2. BoycotIdols

            Negatief, zal best. Maar wel waarheid als een koe.
            Noem jij eens degene die na deelname van zo’n show met eigen materiaal gekomen is dan?

              /  
          3. Patrick

            Jouw waarheid met oogkleppen op noem ik dat. Al scoren ze een nummer 1 hit, het succes zal volgens jou nooit toereikend zijn.

              /  
          4. BoycotIdols

            Welke oogkleppen precies, Patrick?
            Degene met oogkleppen ben jij als je zegt dat een nr 1 hit gelijk betekent dat je een succes bent. n Nummer 1 hit is juist door shows als Idols en X Factor enzo absoluut geen bijzonderheid meer. Die programma’s bewijzen juist dat elke idioot zonder talent een nr 1 hit kan halen. Je moest vroeger daarvoor nog iets kunnen, nu betekent alleen meedoen aan een show en zoveel mogelijk je kop laten zien al een nummer 1 hit…

              /  
  15. jaap1334

    @boycot. Zoals je naam als zegt heb je jouw mening omtrent elke vorm van talentenjachten al gevormd. In de essentie is het namelijk precies hetzelfde. De muziekindustrie is veel veranderd het talent niet. Aangezien ik 6 jaar voor een platenmaatschappij heb gewerkt kan ik hier over meepraten. De Manic SP brengen alles in eigen beheer uit als voorbeeld, zij hebben namelijk ook in goede tijden platen kunnen uitbrengen en plukken daar nog steeds de vruchten van. Voor een beginnende artiest is de succesdruk veel groter en moet de investering enigszins terug worden verdiend. Je bent dus al snel een wegwerp product als je via een talentenjacht bekend word. Ieder jaar is er een nieuwe show(s). Dit heeft niets me je talent te maken!! Maar wij Nederlanders, vind ik, moeten anders omgaan met onze nationale artiesten. We halen probleem- en kritiekloos alles binnen wat uit de US en Engeland binnen wat vaak minder talent heeft als onze eigen acts. Een mening hebben is prima, maar niemand verplicht je om er naar te luisteren.

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Eigenlijk weinig aan toe te voegen, jaap1334

      Voor een beginnende artiest is de succesdruk veel groter en moet de investering enigszins terug worden verdiend. Je bent dus al snel een wegwerp product als je via een talentenjacht bekend word. Ieder jaar is er een nieuwe show(s). Dit heeft niets me je talent te maken!!
      Precies. Het getuigt ook van weinig talent als je je daarvoor leent. ‘n Echt talent wordt geen wegwerpartikel. Echt talent zoals Manic Street Preachers houden het zelf in de hand

      Maar wij Nederlanders, vind ik, moeten anders omgaan met onze nationale artiesten. We halen probleem- en kritiekloos alles binnen wat uit de US en Engeland binnen wat vaak minder talent heeft als onze eigen acts.

      We halen ook alles maar binnen, uit talentenshows. Het heeft daarin meegedaan, dat idee. Kritiekloos alles voor laten schotelen.
      Nederland heeft veel uniek talent, alleen je vind het niet in dit soort shows.

        /   Reply  / 
      1. jaap1334

        Je verdraaid mijn woorden, doe ik bij jouw ook niet. Stel dat de Manic SP nu werd gelanceerd is het de vraag of ze net zolang een carriere hebben als dat ze nu hebben. Zij kunnen dit NU doen omdat ze toen de vruchten hebben geplukt. Voor bands die nu worden gelanceerd is het moeilijk om zichzelf staande te houden, dit staat los van hun talent. Lisa bv van X-factor is echt een te gekke zangeres, uiteraard is de vraag of ze hits blijft scoren, maar zij stroomd over van talent. Dus gaat je stelling niet altijd op. De rest is niet voor niks afgevallen, daaraan wordt vaak belooft dat je platencontracten krijgen e.d. In de praktijk blijkt dit niet vaak te werken.

          /   Reply  / 
        1. BoycotIdols

          Lisa. Goed voorbeeld. We zullen zien wat haar vervolgCD doet. Is dat geen succes dan kan je toch stellen dat ook zei last heeft van deelname aan zo’n show. En behalve haar verplichte nr 1 hit, waren haar vervolgsingles ook niet zo’n succes he.

            /   Reply  / 
          1. Patrick

            Ach wat is succes? Jouw bandjes in het alternatieve gebeuren scoren ook geen hits > dus geen succes. En kom nou weer niet met de smoes dat ze geen hits willen/hoeven scoren, want dat wil iedereen die muziek maakt.

              /  
          2. BoycotIdols

            Haha. Krijgen we dat weer. Nee Patrick. Absoluut niet waar. Er zijn bands die gewoon spelen omdat ze muziek willen maken en hun ding willen doen. Niet perse om hits te scoren. Ze zijn er genoeg, Patrick. Als je maar niet in hitpardetermen blijft denken. Je doet alsof een hitparade heilig is. Er zijn bands te noemen die het al tientallen jaren volhouden zonder ooit maar een hit. Die houden het langer vol dan alle deelnemers van talentenshows bij elkaar.
            Als je je meer verdiept in muziek dan alleen hitparadepop weet je dat Patrick…

              /  
          3. Patrick

            Ja krijgen we dat weer. Jij valt ook altijd in de herhaling. 1. Ik doe niet alsof een hitparade heilig is. 2. Jim houdt het ook 10jaar vol zonder hits ;) . 3. Ik wil me niet verdiepen in alternatief. 4. Ik ga toch ook niet lopen zeiken over het floppen van jou (alto) bandjes…

              /  
          4. BoycotIdols

            O, nu heeft Jim ineens weer geen hits?
            Geesje zegt dat ie al jaren hits scoort en dus succesvol. Wat is het nou?

              /  
          5. BoycotIdols

            Geen enkel bandje dat ik luister is overigens geflopt. Zijn nog altijd bezig met hun ding te doen.

              /  
          6. Patrick

            Net zoals Jim bezig is met zijn ding te doen. Of wat is het verschil dan? (Buiten het feit dat hij heeft mee gedaan aan idols). Waarom wil je niet toegeven dat Jim net zo geflopt is / of succesvol is, hoe jij het wilt noemen, als jou alto bandjes??

              /  
          7. BoycotIdols

            Je snapt het echt niet he, Patrick.
            Jim opereert in de mainstream muziek, als je daar geen hits scoort, zoals bij hem gebeurt is, flop je gewoon.
            Dat is nou het verschil tussen mainstream muziek en muzioek die dat niet is.

              /  
          8. Patrick

            Ik hoef het ook niet te snappen! Mainstream of niet: gewoon een feit dat beide geen hits scoren en beide kunnen leven van de muziek.. Tenminste, ik neem aan dat die bandjes dat dan kunnen..

              /  
          9. BoycotIdols

            Heel verschil tussen die bandjes en mainstream artiesten: die worden veel geboekt. Die vluchtige hypes uit X factor maar een tijdje. En de mainstream heeft dus hitjes nodig om boekingen te genereren.
            Overigens is het gemiddelde salaris van een musicalzanger rond de 1600 euro…

              /  
  16. jaap1334

    Je spreek jezelf tegen Boycot. Er zijn ook genoeg talentenjacht kandidaten die van de muziek leven. Wie zegt dat deze mensen hits willen hebben en niet gewoon ook hun eigen ding willen doen en hiervan leven. En daarnaast meet jij met 2 maten, dus dit is een eindeloze discussie

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Wie van die kandidaten leven van de muziek dan, jaap1334. Kan je me dat vertellen?

        /   Reply  / 
      1. jaap1334

        Jim, Jamia, Dewi, Hind, Aantal leden K-otic, Roger (intwine) Rigby (zanger van Idols), Jaap, Lisa, Nicky……en NEE de meeste hebben geen hits maar leven van de muziek!

          /   Reply  / 
        1. BoycotIdols

          O ja hoe dan. Zij scoren niet (meer), door gebrek aan succesvolle singles worden ze ook niet geboekt, hoe genereren ze dan inkomsten?
          In een musical spelen zoals Jim en Jamai is werk waardoor ze salaris ontvangen. Je doet het volgens mij mooier voor dan het is jaap. Vertel hoe halen zij hun inkomsten uit muziek. Van Jim en Jamai is dat duidelijk, maar die anderen?

            /   Reply  / 
          1. jaap1334

            Door op te treden, wat ook werk is.

              /  
          2. BoycotIdols

            Lees het eerste gedeelte van mijn post nog eens.
            Optreden krijg je door boekingen, die ze dus amper hebben.

              /  
          3. jaap1334

            Houd jij hun agenda’s bij dan?

              /  
          4. BoycotIdols

            Nee, jij wel? Houdt jij hun boekhouding bij?

              /  
          5. jaap1334

            Ze zullen in mindere mate op de pop-podia staan, maar daarnaast kun je goed geld verdienen met bv grote bedrijfsfeesten of feestenten e.d. wat dus leven van de muziek is.

              /  
          6. jaap1334

            Ik ken toevallig de boeker/manager van Jaap en hij heeft een volle agenda.

              /  
          7. BoycotIdols

            Ook op bedrijfsfeesten zoeken ze mensen die op dat moment hotter zijn. Nu zullen dat bijv. Ben en Dean Saunders wel zijn. Niet meer iemand van een paar jaar geleden.

              /  
          8. jaap1334

            Niet ieder bedrijf heeft een even groot budget daarvoor, maar jij weet het idd beter. Moeilijk iets toegeven als je geen gelijk hebt.

              /  
          9. BoycotIdols

            Schijnt inderdaad moeilijk te zijn.
            Want wat is er zo moeilijk om te zeggen ja die mensen van talentenshows hebben niet gebracht wat er beloofd werd?
            Bedrijfsfeesten = schnabbelcircuit. Was dat de bedoeling toen ze aan Idols/X Factor/Popstars gingen meedoen? Wat moet ik toegeven dan? Ik zeg gewoon dingen die te checken zijn.

              /  
          10. BoycotIdols

            En jaap, jij weet ook wel, zeker als je in de muziekwereld gezeten hebt dat je van soms een sporadisch optreden niet leven kan. Zoveel kosten dat een optreden met zich meebrengt…

              /  
  17. jaap1334

    Mijn punt met Lisa is dat jij zegt dan mensen zonder talent meedoen aan talentenjachten, bij Lisa is dit gewoon niet zo. Dus het 2e album verhaal, daar heb ik het niet over.

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Dat zullen we zien als ze van haar 2de CD een succes kan maken zonder de ondersteuning van X Factor in haar geval. Of ze zelfstandig haar succes kan consolideren… zo niet dan kan ik toch weer concluderen dat zij net zo goed het zoveelste produkt was uit een talentenshow…

        /   Reply  / 
  18. jaap1334

    Ik vind je reacties een beetje jammer, ik denk dat we veel raakvlakken hebben qua muzieksmaak en ik recepteer je mening. Alleen je mist een aantal punten. We hadden het over leven van de muziek, dan doen de mensen die ik heb genoemd, de een zal meer verdienen dan de ander, maar dat doet er niet toe. Dat was het antwoord op je vraag, dan begin je vervolgen dat dat hun doel niet was toe ze meededen, waarschijnlijk niet nee, maar nogmaals was de vraag: Leven ze ervan. Als voorbeeld heeft Jaap, heb ff gecheckt, de komende 3 weken ongeveer 15 optredens staan. Qua kosten, valt reuze mee, geluids-set, paar topjes, mic en een muziekband, 30min optreden. Easy-money. Is dat gaaf???? Waarschijnlijk niet maar wel de antwoord op je vraag….

      /   Reply  / 
  19. BoycotIdols

    jaap. Zo bekeken ben ik dus even ver als bijv. Jaap.
    Kosten valt reuze mee? Nou al een beetje geluidsman/set is niet goedkoop. Voordat je wat aan je optreden overhoudt is er heel wat afgegaan. Mensen als Jaap zullen nog een tijdje door moeten gaan om helemaal van de muziek te leven.
    Enne, als ze van de muziek kunnen leven, waarom zijn er dan zoveel bij die 3, vier dingen er naast doen?

      /   Reply  / 
    1. Anja

      Gage Jaap € 2975.00 euro voor een half uur, Gage Jim Bakkum € 3975,00 voor een half uur.
      Heb jij ook zo’n gage? Ook al houden ze er bv.maar een derde van over, ik verdien het niet in een half uur, en JIJ ook niet!

        /   Reply  / 
      1. jaap1334

        Dat bedoel ik!

          /   Reply  / 
      2. Geesje

        En Jim verdiende in al die jaren al zo goed dat hij zijn platenmaatschappy vaarwel heeft kunnen zeggen en nu alles in eigen beheer kan doen zonder de bemoeienis van derden.
        Als je als 15 jarige je eigen vader in dienst hebt die toen zijn baan opgezegd had, moet er toch aardig wat geld binnen gestroomd zijn.
        En in 2010 heeft hij een maand of 8 vrijaf genomen om zich bezig te houden met wie of wat hij wilde werken op muziek gebied, dat lukt ook geen man als je niks te makken hebt.
        Maar Boycot weet het allemaal beter, hij weet precies hoe en waar ze optreden en hoeveel, terwijl een groot gedeelte van hun optredens juist niet openbaar is.

          /   Reply  / 
        1. Patrick

          Waarschijnlijk heeft Boycotidols nog steeds een trauma van zijn afwijziging tijdens de audities van Idols.

            /   Reply  / 
          1. Geesje

            En Jim ging wel door, vandaar dat Jim zijn grootste frustratie is! Want die zou 8 jaar geleden al weer vakken hebben staan vullen volgens Boycot.
            Ook stage Entertainment zou nooit in zee gaan met een Nitwit als Jim volgens de zelfde Boycot.
            Ik zou zeggen laat hem roepen die man en het liefst zo hard mogelijk en je ziet wat er gebeurd.
            Jim in de grootste musical ooit over de gehele wereld, en de grootste van Stage Entertainment.

              /  
          2. BoycotIdols

            Wat Jaap zei over mij geldt ook voor jou. Niet jouw mening als feiten gebruiken in de discussie. Jim is een succesvol musicalster, absoluut mislukt als popartiest. Wat is daar moeilijk aan te begrijpen?

              /  
          3. Geesje

            Lees ik dat goed Boycot?
            Jim een succesvol musicalster?
            Waar blijft oke ik zit er al jaren naast, de jongen blijkt toch over enig talent te beschikken. En ook nog kunnen kiezen wat je wil spelen, heeft onlangs een rol afgewezen waar hij ook voor gevraagd is. Jim wil alleen daarin spelen waarin de muziek hem aanspreekt.
            Dat ze hier in Nederland er geen verstand van hebben weten we nu wel dat heb je ons al jaren verteld, maar dat de amerikaanse delegatie (15 Man sterk)voor Jim koos kan zelfs jij niet meer omheen.

              /  
          4. BoycotIdols

            Dat jij de dingen ietwat aandikt om alles in het voordeel van jou en Jim te laten uitvallen zijn we ook wel gewend, Geesje.
            n 15 man sterke delegatie. Zo he, heb je er echter ook een bron bij? In Nederland hebben ze inderdaad de ballen verstand van muziek. Is wel duidelijk geworden met de aandacht voor Jim.
            En jij, die niet ingaat op dat er werd gezegd dat ie geen hits heeft. Poeh poeh, van je geloof gevallen? En hoe zat het ook alweer met Jim en het buitenland? Toch ook niks geworden?
            Ik zie de bronvermelding graag tegemoet, Geesje.

              /  
          5. BoycotIdols

            Hmm, je moet lang over het antwoord nadenken,Geesje.
            Jim had toch eindelijk erkenning in het buitenland omdat, jawel, zijn nummer was genoemd op een buitenlands forum? Ineens hield je erover op. Had je door dat het iets te overdreven was? Geeft niet, mag je gewoon zeggen hoor dat je het mis had daarover…
            Dat was inderdaad wat te rooskleurig voorgesteld, waarom zou je het nou in het geval van die delegatie niet doen?

              /  
        2. jaap1334

          Maar toegegeven, zonder boycot was dit maar een saaie site! LOL, Dus toch bedankt, je moet alleen “schermen” met feiten niet met jou mening in deze discussie.

            /   Reply  / 
          1. Geesje

            Daarom blijven we hem ook uitdagen steeds te reageren.
            Succes verzekerd!

              /  
        3. BoycotIdols

          Jij hebt inzage in zijn boekhouding dus? Oke, weten we dat…

            /   Reply  / 
      3. BoycotIdols

        Anja. Hoeveel boekingen (als popzanger) heeft Jim nu staan? Nou?
        Dat bedrag ZOU ie kunnen verdienen als ie boekingen had…

          /   Reply  / 
  20. jaap1334

    Zucht…..je luistert niet. Jaap kan goed leven van zijn optredens, dit denk ik niet, dit WEET ik. Maar als ik goed begrijp maak je zelf dus ook muziek…..durf je dat met ons te delen (youtube), daar ben ik erg benieuwd naar. Mensen die vaak een mening over een ander hebben kunnen slecht tegen kritiek, dus ben benieuwd naar jou muzikale bezigheden. Vertel……….

      /   Reply  / 
    1. jaap1334

      Wat een stilte ineens, ben je een smoes aan het verzinnen?? Is vast een hele lange…

        /   Reply  / 
    2. BoycotIdols

      Ik heb onlangs meegedaan met een festival, waar ik werd beoordeeld door mensen van het conservatorium. Die uitermate positief waren.
      Ook zit er een optreden/show in de planning compleet met band. En heb ik in augustus ook een optreden. Dus ben wel tevreden met mijn muzikale dingetjes.

        /   Reply  / 
      1. Patrick

        Dat is geen antwoord op de vraag van Jaap :p

          /   Reply  / 
        1. BoycotIdols

          In jouw wereld misschien. Heb hem toch netjes antwoord gegeven, Patrick. Hij vroeg tenslotte naar mijn muzikale activiteiten. Voila.

            /   Reply  / 
          1. jaap1334

            Deels wel ja, maar laat ons ook beoordelen dan, dan ben je een man.

              /  
  21. victoria

    Ach zeg hou op , schei uit. Die flapdrol van een gordon loopt altijd onzinnige dingen te roepen over potentiele toekomstplannen. Ik vind heel x factor 1 pot nat.

    Stelletje minkukels !!

      /   Reply  / 
  22. iraida

    Daar ben ik het zeker mee eens , victoria. Er worden zoveel dingen gesuggereerd. Ik wordt tevens ook een beetje moe van al die talentenprogramma’s. Welk minkukel denkt het nu nog te maken met behulp van zo’n commerciele show? Holland’s got talent komt binnekort ook weer terug!? Houd het dan nooit op ?

    Stelletje minkukels!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>