Adlicious: Favorietenrol lastig vast te houden

Adlicious staat vrijdag in de finale van X Factor 2011. Al voor de liveshows werd de groep uitgeroepen tot winnaar van de talentenjacht door Gordon. Maar de afgelopen weken is er bij het commentaar op de afzonderlijke optredens flink kritiek geleverd. Adlicious zegt in De Telegraaf te denken onevenredig hard te zijn aangepakt. Jordy in de krant: “Ik kreeg het idee dat de jury bij de anderen toch minder kritisch was, waardoor het misschien lijkt alsof we slecht zijn, terwijl we keihard werken.”

Uit de verschillende optredens zou niet duidelijk worden wat nou de sound van Adlicious is. Het kon volgens de jury het theater, een concertzaal of zelfs op een cruiseschip zijn. Jordy: “Dat wordt dus heel veel optreden, haha! Wij willen vette shows in elkaar zetten en een album maken. Dat gaat lukken.”

Buiten de kritiek voelde Adlicious ook de druk van de favorietenrol. Jordy: “Rond de X Campus was er bijna een soort hype rond ons. Zie dat maar tien weken vast te houden. Dat is erg moeilijk.”

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Adlicious: Favorietenrol lastig vast te houden

  1. Kev

    Over de hele serie genomen zijn ze wat mij betreft de winnaar. In de laatste show hadden ze natuurlijk PIEP nummers gekregen van de 538 luisteraars. Hele rare nummers die ze prima hebben gebracht. Tuurlijk is niet duidelijk wat de sound van Adlicious is wanneer je elke week covers met een thema moet doen. Kom maar op met het album :-)

      /   Reply  / 
  2. Henk

    Deze groep is vanaf het begin al zo waanzinnig goed dat het gewoon niet nog beter kan worden. En dat verwachten mensen gewoon. Groei. En aan de hoge kwaliteit van Adlicious raken de mensen dus gewend. Andere kandidaten die groei vertonen staan opeen meer in de belangstelling. Maar zij zijn terechte finalisten samen met Rochelle.

      /   Reply  / 
  3. jaap1334

    538 maakt bij elke X-factor slechte keuzes als je het mij vraagt, kijken alleen naar hit-waarde van het nummer. Maar het slechtste optreden van dit jaar was toch wel Pitbull, een playbackende band, er is sowieso geen echt instrument gebruikt voor de opnames van die plaat, en een schreeuwende gast met een zonnebril…..wederom weer bewezen dat we meer trots mogen zijn op onze eigen artiesten!

      /   Reply  / 
    1. Henk

      Helemaal met je eens. Dit kon echt niet. Er was een stem te horen die gewoon niet op het podium stond. Nee dit soort artiesten moeten niet meer uitgenodigd worden.
      En trouwens ik vind het ook raar dat zo’n 538 de nummers bepaalt. Een artiest moet in zijn of haar eigen straatje blijven. Dat gebeurt straks met de rest van zijn of haar repertoire ook. Ze moeten dat doen waar ze zich in thuis voelen.

        /   Reply  / 
  4. Alicia

    De kanditaten mochten toch zelf 2 nummers aangeven bij 538; waaruit de luisteraars moesten kiezen?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>