Rochelle denkt dat Adlicious wint, Adlicious denkt Rochelle

De finale van X Factor aankomende vrijdag wordt volgens Angela Groothuizen de spannendste van RTL-talentenjachten in lange tijd. “Ik ben heel blij met deze finale, het is nu ècht spannend”, vertelt ze in de Coen & Sandershow. “Bij The Voice of Holland was het al heel lang dat ze allemaal dachten ‘dat wordt onze Ben wel’. Verleden jaar met Jaap was het ook niet echt een verrassing en het jaar daarvoor met Lisa ook niet. Maar nu hebben we echt vier van die fantastische zangers!” Finalisten Adlicious en Rochelle denken beiden dat hun concurrent er met de zege vandoorgaat.

Overigens was Jaap vorig jaar misschien de gedoodverfde winnaar, hij won uiteindelijk slechts met een minimaal verschil: 51 tegen 49 procent, werd er toen in de uitzending gezegd. Jaap bracht deze maand zijn debuutalbum uit na meerdere geflopte singles, ook runner-up Maaike Vos heeft geen noemenswaardig succes weten te boeken als zangeres in de hitlijsten.

Groothuizen is overtuigd van de capaciteiten van haar Adlicious, al vlakt ze Rochelle niet uit. “Rochelle is de topfavoriet, al best lang. Ze is een geweldige zangeres, het zou best kunnen dat ze wint. Het is wel zo dat als je haar op de bühne zet zonder alle poespas van het programma, dan blijft er minder over dan wanneer je Adlicious daar neerzet zonder alle X Factor-poespas”, zegt ze desgevraagd. “Maar ik zeg altijd: ‘Als je in de finale bent gekomen, dan moet het publiek beslissen’, van mij mogen allebei de acts gewoon winnen.”

De grote finale van vrijdag wordt volgens Jordy van Adlicious een spektakel. “X Factor heeft heel veel toffe verrassingen geregeld. Het is weekend ook. Misschien heb ik wel zenuwen, maar ik kan er maar beter van genieten, dit is hèt moment.”

Adlicious heeft de laatste shows de kritiek gekregen dat de muzikale keuze onduidelijk is. Jordy: Met de liveshow van Chew Fu, dat is heel erg wat wij willen gaan doen, liefst internationaal. We zijn drie verschillende personen, dat willen we alledrie laten horen.”

Rochelle vertelt in de Coen & Sandershow al eerder haar geluk te hebben beproefd in Idols. “Ik was toen 15 maar het ging niet zo soepel, ik lag er in de campus al uit. Terecht? Ik zat nu ook bij de twijfelkandidaten. Ik kan nog steeds niet zo veel van mezelf laten zien, dus het zal toen wel terecht zijn geweest, ja. Op die campus ben ik best teruggetrokken met al die mensen om me heen. Iedereen rent als een kudde dieren op dat doel af, en ik ren niet mee, zeg maar.”

Bij de uiteindelijke overwinning hoort ook een auto. Is dat in geval van Adlicious dan drie auto’s? Jordy: “Nou, bij het begin van de liveshows werd gezegd dat het één auto is waar een groepje in past. Maar de laatste liveshows is dat niet gezegd, dus hopelijk als we winnen, krijgen we er drie.”

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>