Laatste duel X Factor tussen Adlicious en Rochelle

Het X Factor-avontuur begon op 28 januari en vanavond is de ontknoping van het vierde Nederlandse seizoen. Adlicious en Rochelle zijn overgebleven voor de finale, waarin ze elk vier nummers zullen zingen. De jury becommentarieert, maar het publiek bepaalt uiteindelijk de winnaar van de talentenjacht. Wereldwijd zijn er 70 reeksen van X Factor gemaakt, slechts drie keer won er een groepje. Mijn absolute favoriet is Adlicious!

Ik ben ongelofelijk onder de indruk van de muzikaliteit van Adlicious, het trio dat van elk nummer een geheel eigen bewerking weet te maken. Dat pakt de ene keer beter uit dan de andere keer, maar het stelt nooit teleur. Verder lijkt Adlicious het totaalplaatje onder de knie te hebben van zang, choreografie, presentatie en uitstraling. Met Adlicious is Nederland een sterke en verfrissende popgroep rijker, volgens eigen zeggen zouden ze graag met producer Chew Fu de studio induiken om een eigentijdse plaat op te nemen.

De eerste single van Adlicious is overigens opgenomen met Tony Cornelissen, die ook nummers produceerde voor Elize, Cascada, Nikki, Do, DI-RECT en Sakis Rouvas. Concurrent Rochelle werkte (als ik het juist heb begrepen) met Eric van Tijn, die haar als protégé begeleidde de afgelopen maanden.

Beide finalisten zingen dus vier nummers; de eigen single, het favoriete lied uit de liveshows, een zelf gekozen nieuw nummer en een nummer gekozen door het jurylid (Angela danwel Eric).

Naar verluidt heeft RTL een aantal verrassingen in petto voor de finaleshow. Mogelijk krikt dat de kijkcijfers nog wat op; doordat de talentenjacht zo laat in het seizoen nog wordt uitgezonden (en ook wel door het mooie weer) blijven die in absolute aantallen wat achter bij voorgaande seizoenen. Ik gok op 1,7 miljoen kijkers voor de liveshow, 1,4 miljoen voor de uitslag.

X Factor, 20.35 uur, RTL 4

facebook share facebook share

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Laatste duel X Factor tussen Adlicious en Rochelle

  1. BoycotIdols

    Pff. Mensen mensen toch. Ga je toch eens met wat andere dingen bezighouden dan je druk te maken over wie het volgende eendagsvliegje wordt. Want daar draait het toch weer op uit. De volgende one day fly heet of Rochelle of Adlicious.

      /   Reply  / 
    1. HOOLA

      Get a life Boycotidols!

        /   Reply  / 
      1. BoycotIdols

        Begin jij maar eerst. Ik heb er al jaren geleden een gevonden!

          /   Reply  / 
  2. Soulboy

    wat ben je zuur bcidols.. ieder zijn mening natuurlijk maar laat mensen ook in hun waarde als ze naar dat soort progamma’s willen kijken

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Dat probeer ik altijd, Soulboy. ik snap alleen niet waarom men nog wil kijken. Heeft een gedeelte van Nederland echt een tvshow nodig om te laten bepalen wat ze komende jaar moeten luisteren? Geen eigen muzikale mening?

        /   Reply  / 
      1. HOOLA

        Ouwe Geiteneuker, jij weet het allemaal wel beter hé.. Het is heerlijk! Ik zeg geniet mensen, leven is te kort. Mense als Boycotidols zijn zoooo negatief. Bah!

          /   Reply  / 
        1. BoycotIdols

          Jij kent me zo goed omdat te concluderen? Hahaha. Dat is toch wel het toppunt van triestheid, HOOLA.
          Ik heb het prima naar mijn zin hoor, bedankt voor je bezorgdheid. Het lijkt me eerder dat jij met nogal wat tekortkomingen kampt. Get a life. Dan volg ik, als het nodig is jouw voorbeeld wel.

            /   Reply  / 
          1. HOOLA

            Toppunt van triestheid ben jij Boycot, hahaha!

              /  
          2. Henk

            Inderdaad. Volgens mij ben jij echt zwaar gefrusteerd.

              /  
          3. Henk

            Jij zou best weleens zo’n persoon kunnen zijn die maar niet kan slagen in de Muziekwereld, want je bent bij voorbaat al negatief. Dus je verliest echt wel de objectiviteit uit het oog.

              /  
  3. Hellen

    Hahaha dan kan hij mooi met Dries Roelvink naar Ijsland in een mooi geel zwembroekje.

      /   Reply  / 
  4. Ronald

    Van zowel Adlicious als Rochelle is nooit meer wat vernomen.
    Ondanks alle commentaren kwam de voorspelling toch maar weer mooi uit.
    Zogenaamde kenners hier…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>