Rochelle wint platencontract bij X Factor

Rochelle is de grote winnaar van X Factor 2011 geworden. In de finaleshow wist ze meer stemmen te krijgen dan Adlicious, waarmee ze zich verzekerde van het platencontract bij Sony Music. Al lijkt de runner-up ook genoeg potentieel te hebben om een heel grote te worden in de muziekwereld, ongetwijfeld ligt er ook voor Adlicious een platencontract te wachten. Rochelle toonde zich in de finale als een extreem getalenteerd zangeres die bovendien grote sprongen heeft gemaakt sinds haar eerste auditie. Een terechte winnares.

Want Rochelle, dat was toch altijd het verlegen en ingetogen meisje. Dat weliswaar transformeerde tot een beest op de bühne, maar meteen weer in haar schulp kroop als de spot aanging. Daar valt nog steeds wat verbetering te halen, maar in de finale toonde ze ook al heel wat star quality tussen de opnames door. En met haar stoere en uitgesproken voorkomen is ze al bijna een (down to earth) diva.

Rochelle opende met Fever, een op zich uitgekauwd nummer dat al talloze keren door de grootsten der aarden is vertolkt. Maar Rochelle wist er toch weer een geheel eigen draai aan te geven met een verbluffend arrangement. En alles dat er op het podium gebeurde, klopte. Ook het tweede optreden van Price Tag stond als een huis, niet verwonderlijk dat ze daar uitliep qua stemmen.

De finale van X Factor was verder doorspekt met lange instarts (de acts moeten immers de nodige voorbereidingstijd hebben voor elk van hun vier optredens) die wèl het finalesfeertje creëerden. Qua styling hielden de meesten voor de camera het nog beschaafd-sjiek, al was er over de blokkige outfit van Stacey heel veel te doen. Ik zat telkens maar te wachten tot ze transformeerde in een autootje als een echte Transformer, maar dat moment lijkt te zijn bewaard voor de afterparty.

X Factor 2011 was wat mij betreft niet de beste van vier seizoenen. De meerwaarde van de audities in de HMH kwam niet genoeg naar voren en X Factor voelde de eerste weken toch als een afgelikte boterham na het genre-innoverende The Voice of Holland. Maar uiteindelijk stonden er wel twee supertalenten in de finale, en dat is wel eens anders geweest. Nu opwarmen voor Holland’s Got Talent of – als je daar niet van houdt – The Voice of Holland 2011.

Zie ook:
- Gordon vreest met grote vrezen dat Rochelle X Factor wint
- Ontknoping X Factor 2011: Go Adlicious!
- Angela Groothuizen: Finale X Factor eindelijk spannend
- Adlicious vond kritiek jury X Factor soms onevenredig hard
- Gordon roept Adlicious uit tot winnaars X Factor 2011
- Adlicious en Rochelle in finale X Factor 2011
- Dubbele exit in halve finale X Factor: The Final Countdown
- X Factor strikt Pitbull voor halve finale
- Gordon geeft stemmend publiek X Factor op z’n lazer

facebook share facebook share

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “Rochelle wint platencontract bij X Factor

  1. PigBag

    Laat de standaard-reacties maar weer komen. ‘Eindelijk hebben we ‘n winnaar die wel succesvol wordt.’ En ‘De verliezer komt er ook wel’.
    Ieder jaar weer dezelfde teksten en steeds weer blijken ze uitendelijk niet te kloppen. Ik kan ‘t me nog zo goed herinneren dat iedereen er vorig jaar van overtuigd was dat Jaap veel succes zou gaan hebben. Misschien zelfs wel internationaal. 1 blik op de Album Top 100 van deze week leert ons dat Jaap met z’n debuut-cd al na 1 week uit de top 100 gevallen is.
    Ik wil Rochelle graag feliciteren met deze overwinning. Maar ik hoop dat niemand de illusie heeft dat ze ‘n lange en succesvolle carriere tegemoet gaat. Dan is de teleurstelling alleen maar groter.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Ik sluit me volledig aan bij PigBag’s reaktie.

      Bovendien vond ik de twee finalisten van vanavond allesbehalve imponerend.
      De zang van het groepje was schreeuwerig en veelal onzuiver. Rochelle’s zang was misschien wat minder irritant, maar niet erg overtuigend en gespeend van echte emotie.

      Nee, een (langdurige) carriere zit er inderdaad ook voor deze twee niet in.
      X Factor mag een aardig stukje vermaaks-TV zijn, maar met echte muziek heeft het natuurlijk niet te maken.

        /   Reply  / 
  2. Peterke!

    Jaap vond ik vanaf het begin al onterecht. Hij zong goed, maar ik vind hem zo saai!! Rochelle en Adlicious vind ik echt geweldig en hun kunnen het echt gaan maken. Maar net zoals Caro Emerald en dergelijke zullen ze er hard voor moeten werken. Persoonlijk denk ik Rochelle net wat harder dan Adlicious. Chew Fu heeft gezegd graag met Adlicious te willen werken. Ik merk het wel. Ik ben benieuwd naar het album van Rochelle en ik hoop vurig op een album van Adlicious. :)

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Je kunt Caro Emerald niet in 1 adem noemen met X factor kandidaten.

        /   Reply  / 
      1. BoycotIdols

        Inderdaad, dat is zoiets als vloeken in de kerk…

          /   Reply  / 
        1. Peterke!

          Overdrijven is ook een vak he. Adlicious en Rochelle hebben allebei talent om ver te komen en het was gewoon een voorbeeld van hard werken. Niet verder iets mee bedoeld. ;) Of het echt wat wordt zal gauw genoeg duidelijk worden, maar van mij zou het wel mogen.

            /   Reply  / 
          1. BoycotIdols

            Adlicious en Rochelle komen uit X Factor. Je weet zelf ook wel dat zo’n stempel er voor zorgt dat je er harder voor moet gaan werken. Werkt niet in je voordeel.

              /  
          2. Johan van de Velde

            @ Boycot. Toch niet helemaal eens met je opmerking dat (ex) X Factor kandidaten harder zouden moeten werken voor succes. In feite wordt het ze zelfs makkelijker gemaakt. Immers, ze krijgen (letterlijk) een platform en de nodige promotie, die een ‘regulier’ artiest niet zomaar vanaf het begin van zijn/haar carriere meekrijgt.
            Wel is het inderdaad zo dat een programma als X Factor een zeker stempel drukt op hun ‘artiesten’, waar ze misschien moeilijk vanaf kunnen komen.
            Tenzij ze natuurlijk echt heel goed zijn. Wishful thinking….

              /  
          3. BoycotIdols

            En dat is het probleem dus. Alles wordt ze al voorgekauwd.
            Hoeven niks zelf te doen. Totdat het over is en ze het wel zelf moeten doen…

              /  
    2. Kev

      Ik kijk nu al uit naar een samenwerking tussen Adlicious en Chew Fu. De LoverDealer mix vind ik erg goed!!

        /   Reply  / 
  3. BoycotIdols

    Zie hier, PigBag en Johan van de Velde hebben alles al gezegd
    Ja Jaap, het succes van de vorige X Factor… misschien kan ie nu het ijzer nog heet is een plannetje met de kersverse winnares gaan sneden. Kunnen ze beide nog wat bekendheid genieten voordat het over is…

      /   Reply  / 
  4. Eric

    Ik heb het hier gehad.
    Kom ik na stappen nog even hier op het blog,weer de kritiek op talentenjachten en op elkaar.
    Inmiddels is daardoor de zin om naar talentenjachten te kijken me volledig vergaan. Daar gelooft men hier niet in dat is wel duidelijk. Zowel hier als op het werk begrijpen ze niet wat er (nog) leuk aan is en ben je raar als je er naar kijkt.BoycotIdols zegt het hier, hoe hard ook, en wordt gelijk neergesabeld. Maar itt tot bijv. HOOLA gaat hij niet gelijk schelden…Veel plezier nog hier.

      /   Reply  / 
    1. E de Z

      Ja Erik, je hoefd hier maar een in hun ogen een verkeerde naam te noemen en hun hele non-muzikale now-how wordt hiet ter berde gebracht en alles in een sausje van arrogantie en zogenaamde betweterigheid gedoopt. Let maar eens op: CONNIE TALBOT

        /   Reply  / 
  5. Henk

    Ik ben ontzettend benieuwd waar Rochelle mee komt. Ik hoop dat het geen bagger wordt of een cd die snel in elkaar is geflanst. Ik vind haar nl echt onderscheidend van de andere Idols of X-Factor kandidaten. Van mij mag ze het redden en heel veel mooie muziek gaan maken.

      /   Reply  / 
  6. BoycotIdols

    Snel een album. Aha, uit het verleden weten we dat dat geen successen waren. Rochelle is dus het meisje waar de komende tijd mee gesold gaat worden. Gouden bergen dit, gouden bergen dat.
    Maar ondertussen.
    Ik zie over een tijdje wel weer de quasi verongelijkte reacties hier vreschijnen als het wederom een flop geworden is. Net als haar voorgangers.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Yep. Bovendien lijkt van Tijn zichzelf tegen te spreken. Zegt aan de ene kant dat artiesten als deze snel vergeten zijn; aan de andere kant zou Rochelle “nog jaren verder” kunnen.
      Retorische vraag; wat zal van Tijn’s echte mening zijn?
      Overigens, de mijne is wel duidelijk…..

        /   Reply  / 
      1. BoycotIdols

        Van Tijns echte mening is een woordje van 4 letters, Johan.
        G-E-L-D.

          /   Reply  / 
  7. Pingback: Rochelle hoopt op plaat met lyrisch jurylid Eric van Tijn | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>