#TVOH Sandra van Nieuwland nu al op 1 in iTunes

Update klik: #TVOH Sandra van Nieuwland opnieuw op 1 in iTunes

Sandra van Nieuwland maakte vrijdagavond veel indruk met haar blind audition in de eerste aflevering van seizoen 3 van The Voice of Holland. Voor haar jazzy, downtempo versie van het dancenummer More van Usher draaiden alle coaches hun stoel om.

Het kijkend publiek is duidelijk net zo enthousiast. De song staat inmiddels op de tweede plaat in de iTunes Download Top 100. Uitzonderlijk goed voor een auditie in The Voice. Leona Philippo staat met Mesmerized op 8 en Maame Joses met Nothing op 12.

Toen de zangeres begon te zingen draaiden Marco, VanVelzen en Nick & Simon zich vrijwel meteen om. Trijntje drukte later op haar knop omdat ze ‘een beetje meegenomen werd’. Ze was ‘echt aan het genieten en aan het luisteren’. Na wat gekibbel tussen VanVelzen en Nick & Simon over wie als eerste had gedrukt, koos Sandra voor Trijntje.

Sandra’s versie van More is hier op iTunes verkrijgbaar en de auditie is hier terug te zien.

Update: Sandra staat inmiddels op 1 in de iTunes Download Top 100.

Update 17.00 uur: op dit moment staat Sandra op 1, Leona op 3 en Maame op 7. Als dit zo doorgaat staan de drie dames uit de eerste aflevering van The Voice straks op 1, 2 en 3.

facebook share facebook share

38 Reacties // Reageer

38 thoughts on “#TVOH Sandra van Nieuwland nu al op 1 in iTunes

  1. Henk

    Was ook heel erg mooi. Had ik niet verwacht dat zij zo goed zou zijn toen ik het voorfilmpje zag.

      /   Reply  / 
  2. Henk

    En inmiddels al op 1.

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Zo, dat gaat snel!

        /   Reply  / 
      1. Henk

        Is al een paar uur hoor. En terecht, het is prachtig.

          /   Reply  / 
        1. Marcus Lucas Auteur

          Een paar uur kan niet. Ik heb drie bronnen meerder malen gecheckt om zeker te weten dat hij niet al op 1 op stond. Nu staat hij inderdaad op 1, maar de mainstream media hebben dat nog niet opgepakt. Het is echt vers van de pers.

            /   Reply  / 
          1. Ronald

            Ik weet niet welke Itunes jullie raadplegen maar de bronnen die ik raadpleeg daar staat Asaf Avidan nog steeds op de toppositie.
            Het overhypen is alweer begonnen zie ik.

              /  
  3. Marcus Lucas Auteur

    Het hangt er vanaf hoe vaak de lijst vernieuwd wordt. De lijst die ik check vernieuwt automatisch ieder uur, maar (zoals in dit geval) de mainstream media (Telegraaf, RTL Boulevard, enz.) melden de verandering nog niet. Ik ben dan ook afhankelijk van reacties op Twitter en hier op de site. In dit geval de reactie van Henk. Dan pas ik het uiteraard meteen aan, dus ik stel het zeer op prijs. Nogmaals dank, Henk!

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Dingen mooier voordoen dan het is.
      Asaf Avidan staat stevig op 1 in I tunes

        /   Reply  / 
      1. Henk

        Nou zo stevig staat-ie daar niet hoor. Tenminste al een paar uur niet meer. Kijk maar in de iTunes store daar staat het toch duidelijk dat Asaf Avidan op 2 staat en op 1 de Voice of Holland Kandidate! Wellicht ook van korte duur, maar zo is het nu nog wel.

          /   Reply  / 
  4. Eric

    Goodbye Iris Kroes dus…

      /   Reply  / 
  5. Eric

    Van Iris verwachtte ik wel dat het geen succes zou worden. Echter van Rochelle (favoriet) had ik wel meer verwacht. Misschien moet zij nog eens mee gaan doen. Rochelle schepte hoge vereachtigen, helaas niet waargemaakt. Misschien had ze niet mee moeten doen.
    Ik kijk The Voice dit jaar niert. Heb het wel gehad met die show eigenlijk.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Er is veel geld en energy in Rochelle gestoken. Dat ware beter besteed aan iemand met echt talent.
      Of ze nou “misschien niet had moeten meedoen”, of “misschien nog eens mee moet doen” (ik begrijp je contradictie niet, Eric), maakt niets uit. Flop gegarandeerd.

        /   Reply  / 
      1. Henk

        Ik vind het jammer dat het (nog) niks is geworden met Rochelle, want ik vond haar één van de betere kandidaten van de afgelopen jaren van dit soort shows. Maar ze moet gewoon echt aan haar performance gaan werken. Publiek wil ook vermaakt worden en het moet leuk zijn als iemand optreedt. Maar de markt wordt ook overvoerd en iemand kan nog zo goed zijn als die persoon niet met een goede song komt dan komen ze niet verder.

          /   Reply  / 
        1. Johan van de Velde

          Sorry Henk, ik heb dit al zo vaak gezegd (al ten tijde van haar eerste optredens op TV). Rochelle heeft niet het noodzakelijke talent. “performance” zal haar ook niet redden.
          Trijntje Oosterhuis heeft geen enkele ‘performance’ en ‘vermaakt’ het publiek ook niet echt. Maar mensen vinden haar gewoon goed.
          Rochelle niet.
          Simpel.

            /   Reply  / 
          1. Henk

            Gedeeltelijk ben ik het met je eens. Maar vergeet niet dat Trijntje begonnen is met een band en meteen met een paar flinke knalhits. En in het land is haar optreden wel erg goed en swingend. En dat ook mede door de groep om haar heen die met haar optreedt. Dat doet zij erg slim.

              /  
  6. Peterke!

    Ik had geen hoge verwachtingen van deze auditie. Juist vanwege dat filmpje met Caro Emerald. Ik vond dat echt niet mooi, maar dit was echt waanzinnig. Ze had me helemaal te pakken! Zij gaat ver komen denk ik. :)

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Het enige wat ze nu al gevonden hebben is de volgende naieve melkkoe, Peterke! Van Rochelle e.d werd ook gezegd dat ze ver zou komen tot aan internationale carrieres aan toe.
      The Voice is één grote schertsvertoning van mensen die graag likken bij John de Mol. Dat moet je toch inmiddels opgevallen zijn?

        /   Reply  / 
      1. Marcus Lucas Auteur

        Met z’n 2,7 miljoenen likken bij John de Mol? ;)

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          Een gedeelte daarvan ja. (Lees juryleden e.d.)
          De rest is het compleet met oogkleppen op kijken naar wat John de Mol nu weer als talent bestempeld.

            /   Reply  / 
          1. inge

            Het feit dat de winnaars floppen is omdat het genre elk jaar wordt herhaald, zodat het publiek weer oog werpt op nieuw zangtalent. De winnaars krijgen niet genoeg tijd omzichzelf te ontwikkelen. Ik vind het nog zeldzaam dat ik Nikki zo nu en dan nog wel eens op Skyradio of 538 hoor.
            En er wordt geen stevig team om een winnaar gezet, dat is bij kanidaten van US of UK wel anders (kelly clarkson, leona lewis, olly murs, one direction als voorbeelden).

            Hier zijn slechts een handjevol winnaars die nog regelmatig op de radio voorbij komen en dat zijn naar mijn mening Lisa, Ben, Waylon, Nikki en als runner ups Chris en Shary An.

            Lovende woorden en opmerkingen als ‘jij komt er wel’ hebben niet veel waargemaakt bij o.a. Raffaela, Boris, Jaap, Rochelle, Adlicous, Nathalie Makoma EN Iris Kroes

              /  
        2. Johan van de Velde

          Ik denk inderdaad niet dat het voor het publiek iets uitmaakt wie het programma produceert of bedenkt (laat staan dat we de Mol zouden ‘likken’ . Bah, de gedachte alleen al….).
          TVOH blijkt een succesvol, zeer goed beken programma te zijn. Daar draait het om: kijkcijfers. Niet (zang)talent.

            /   Reply  / 
          1. Ronald

            Ja leuk gespreksonderwerp voor bij de koffieautomaat op het werk.

              /  
  7. Peterke!

    Shary-An doet het behoorlijk goed vind ik zelf. Haar laatste twee singles hebben ze Nederlandse Top 40 behaald en dat is voor een talentenjacht kandidaat al heel wat. Zelfs Ben Saunders krijgt het niet meer voor elkaar. Nikki komt met een derde album, dus haar management is zich er van bewust dat ze een talent hebben, maar echt alleen effe het juiste nummer moeten hebben. In Iris Kroes heb ik sowieso nooit echt een geweldige zangeres gezien. Laat staan het winnen van een programma!

    Maar ik heb al vaker gezegd dat het meer zou moeten zijn als in de UK & USA. Daar krijgen artiesten meer kansen. Vergeet daarbij ook niet dat je hier al makkelijk €20 kwijt kan zijn voor één album. (weliswaar fysiek, maar ik ben iemand die nog graag fysiek koopt, dus ik kan het weten) In de UK betaal je voor een album die net uitkomt €12 ongeveer. Daar zit gewoon een groot verschil in. Vind je het dan gek dat mensen in NL nummers op de ‘zwarte markt’ gaan kopen? I-Tunes & Spotify heeft die cijfers een beetje teruggetrokken, maar nog steeds wordt er veel illegaal gedownload. En daar gaan ook veel artiesten kapot aan. Daarom blijf ik ook gewoon albums kopen en het liefst fysiek. Ik zou het echter niet erg vinden als de kosten wat naar beneden gingen.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Ik koop het liefst ook nog originele albums. Zeker van acts die ik echt goed vind. Maar ik wacht altijd een aantal maandjes dan zakt de prijs vanzelf. Of bij een actie bij 3 CD’s voor 30 euro ofzo.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Mensen uit talentenshows moeten het met name hebben van al dan niet snelle legale downloads, anders is het snel over met ze.
        Voor hen zal het dan ook nooit rendabel zijn. Het winnen van een talentenshow is zoals eerder gezegd dan ook niks meer en minder dan een echte auditie. Dan komt het echt op talent aan. Tja en wordt dat constant tegen je gezegd en zijn er meer veren in de reet gestoken dan een pauw gaan sommige daar naar handelen…terwijl je meestal niks meer bent dan het (tijdelijke) visitekaartje van de show om snel te cashen. Je hebt een baan als zanger die zo vervangen kan zijn door een ander. Dat is iets anders dan echt talent hebben om het als zanger te maken.

          /   Reply  / 
        1. Peterke!

          Ik vind de sowieso dat Nederland een slechte smaak heeft als het aankomt op singles. Ik bedoel… ‘What Doesn’t Kill You (Makes You Stronger)’ van Kelly Clarkson. Wereldwijd werd het nummer een hit, behalve in Nederland! (zo zijn er ook meerdere nummers) Justin Bieber & Miley Cyrus vind ik dan tot daar aan toe. One Direction is dan wel weer een groep die van mij hits zou mogen scoren in Nederland. Echter aangezien zij praktisch als de Britse K3 gezien worden zal NL het vertikken ze te draaien. Maar als ik naar de buitenlandse charts kijk stelt NL me bijna altijd teleur. Ik vind het zelfs een wonder dat ‘Euphoria’ het zo goed blijft doen, want normaal vertikken de radio dj’s het ook om maar iets van het Songfestival te draaien.

            /   Reply  / 
  8. Ronald

    ‘De winnaars krijgen niet genoeg tijd om zichzelf te ontwikkelen’.
    Dat zeggen Johan en ik de hele tijd al, inge.
    Dat zal ook niet gebeuren zolang er talentenshows uitgezonden worden.
    Ze zorgen er zelf dat hun markt verzadigd raakt enw at je zelf al zegt als er 100-en zijn die in hetzelfde marktsegmaent blijven zitten zal er nooit iemand doorbreken.
    De namen die je noemt uit het buitenland zijn ook met name succesvol in eigen land. Olly Murs heb ik hier nooit een hit zien scoren, Leona Lewis maar een in Nederland en dat One Direction al helemaal niet…

      /   Reply  / 
    1. inge

      dus omdat ze niet scoren in Nederland zijn ze niet meer succesvol? Justin Bieber en Miley Cyrus hebben nog geen één top 40 hit gescoord in Nederland! Durf die maar niet succesvol te noemen.
      Hoe komt het dat deze twee in België en Duitsland wel degelijk succesvol zijn? Dan moeten ze inplaats van een top 40 een top 100 maken, dan maken de UK en US winnaars en Miley en Justin ook een plek in een smakeloze positie want dat is Nederland als het over muziek gaat: Het heeft geen smaak!

        /   Reply  / 
      1. inge

        Ik doel erop dat UK finalisten als Leona Lewis, One Direction en Olly Murs na een talentshow de nummer 1 positie wisten te pakken + de VS. Daarnaast heef Olly Murs als runner up al meerdere keren op 1 gestaan. Waarom gebeurd dat hier niet? En dat antwoord gaven we net allebei!

          /   Reply  / 
        1. Johan van de Velde

          Soms denk ik dat ook wel ‘ns: Nederland heeft geen smaak.
          Toch is dat niet waar. Er is best belangstelling voor goede muziek en het feit dat de talentenshow-kandidaten niet succesvol zijn zegt toch ook al wat?

            /   Reply  / 
          1. Ronald

            Precies,Johan
            Gelukkig zijn er ook megaverkopen voor mensen als bijv. Kyteman.
            Dat kan je alles behalve slechte muziek noemen.

              /  
      2. Ronald

        In Nederland is Bieber niet succesvol. Helemaal waar.
        In Europa sowieso minder dan in thuisland en VS naar mijn idee.
        De hype rond Bieber vind ik dan ook ietwat overdreven.
        Dus als je niet van Bieber en Miley Cyrus houdt heb je geen smaak.
        Eerder andersom. Luisteren naar Bieber getuigt van wansmaak. Bieberfans laten zich met name leiden door het gevoel in de onderbuik bij jonge meisjes, dat maakt hem populair. Niet omdat het een muzikaal genie is, want dat is ie verre van

          /   Reply  / 
        1. inge

          Het was niet mijn bedoeling om dat zo te verwoorden. Maar de Amerikaanse charts zien er heel wat beter uit dan de onze. Verder is het nieuwe album van Bieber een enorme voorruitgang en neemt hij naar mijn mening gelijk korte metten met het meisjesidool. Het is stuk volwassener gemaakt en ik vind het wel een beetje een Justin Timberlake style worden.

            /   Reply  / 
          1. Johan van de Velde

            Ben ‘t wel met Inge eens dat, over het algemeen, de USA charts minder slechte muziek bevatten dan de Nederlandse.
            Overigens ben ik niet zo anti Bieber als bijv. Ronald hier.
            Ok, een muzikaal genie is ie wellicht niet (hoewel, vergeleken bij Ralph Mackenbach weer wel, natuurlijk), maar ik vind hem best wel wat talent hebben.

              /  
  9. Ronald

    Marcus. En jij denkt dat de posities van The Voice plaatjes zo blijven? Vandaag zal de piekdag wel zijn daarna zal het snel afnemen en zien we volgende week gewoon Asaf Avidan gewoon weer op 1. Of een ander plaatje maar niet deze van The Voice.

      /   Reply  / 
  10. Marcus Lucas Auteur

    Ik heb geen idee. Als ze bij radiostations langsgaan, en RTL Boulevard enz, dan kunnen ze de komende week nog meer aandacht genereren. Maar wat mij vooral opvalt is de invloed die iTunes heeft gekregen. Ook mainstream media noemen een nummer 1 in iTunes tegenwoordig een nummer 1-hit. We hebben dit bijv. gezien bij het Olympisch Anthem van de NOS (Handsome Poets, Sky On Fire), maar ook bij De Beste Singer-Songwriter en De Beste Zangers van Nederland kijkt iedereen (deelnemers, media en publiek) veel meer naar de iTunes lijst dan in voorgaande jaren. Daarmee worden de wekelijkse hitlijsten minder belangrijk. Overigens was dit bij The Voice in de VS in het eerste seizoen al het geval.

      /   Reply  / 
  11. Arvid van Boekel

    Wat een goeie versie van zo’n clubnummer! Erg onder de indruk!

      /   Reply  / 
  12. SHIZZLE

    Zij is tot nu toe mn favoriet. Echt een geweldige stem!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>