Douwe Bob wint Beste Singer-Songwriter van Nederland

Na tien weken vol workshops, masterclasses, optredens en nummers schrijven, heeft Douwe Bob Posthuma De Beste Singer-Songwriter van Nederland gewonnen.

Op 25 juni begonnen BNN en VARA, in samenwerking met 3FM, met een zoektocht naar De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Tien weken lang konden we volgen hoe de zeven finalisten workshops en masterclasses volgden, optraden en hun eigen nummers schreven. Het resulteerde in een unieke talentenshow.

Een ‘talentenjacht’ is eigenlijk niet de juiste term voor dit programma. De muziek stond volledig centraal. De creativiteit van de deelnemers, die ieder in hun waarde werden gelaten. Zo is er na de eerste selectieronde bijvoorbeeld niemand naar huis gestuurd. Alle deelnemende talenten konden zich tot in de finale aan toe ontwikkelen.

Hulde aan Giel Beelen en zijn team, aan BNN en VARA, dat zij deze stap gezet hebben. Een absolute verrijking binnen het genre van de talentenshows!

Douwe Bob is dus als de uiteindelijke winnaar uit de bus gekomen. Naast de titel wint hij onder meer airtime op 3FM, optredens op het Songbird Festival, in de ochtendshow van Giel, een showcase voor boekers en platenlabels, en een instrument naar keuze.

De show terugkijken kan op debestesingersongwriter.nl

Douwe Bob Posthuma – Beautiful


Video op Youtube

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Douwe Bob wint Beste Singer-Songwriter van Nederland

  1. Ronald

    Geheel mee eens. Overtuigend vanaf het begin.
    Hij wordt groot.

      /   Reply  / 
  2. Nico

    Goede actie van Giel.
    En lef van de omroepen om nieuw materiaal te vertonen. Ik neem tenminste aan, dat dit een eigen nummer was.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Ja in de show moetsen alle singer/songwriters met eigen songs komen. Dus ook deze.

        /   Reply  / 
  3. Johan van de Velde

    Vind dit zeker een leuk en goed gegeven, maar wat me wel een beetje tegenviel was de kwaliteit van de band en de arrangementen. Zo vond ik bijvoorbeeld de blaas arrangementen soms niets met het gebrachte nummer te maken hebben.
    Ik heb weliswaar niet het gehele programa gezien, dus ik hou nog even een slag om de arm, maar dat was mijn indruk.
    Komt de video van Douwe uit de laatste uitzending? Dat komt nl wel erg goed over.

      /   Reply  / 
  4. Ronald

    Jammer dat je het niet geheel gevolgd hebt Johan. Was wel wat voor een kritisch muziekliefhebber als jij. Het is de eerste talentenjacht sinds jaren die ik gevolgd heb.
    Dit is een eerdere opname van Douwe Bob.
    Gisteren tijdens de finale zong hij Multicoloured Angels, een soort ode aan zijn pa (ook muzikant). Ik vond het werkelijk steengoed. Zoek maar op op de site van het programma of op YouTube. Vastwel te vinden ;-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>