Vanavond Finale De Beste Singer-Songwriter van Nederland

Vanavond de grote live finale van De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Hoewel de kijkcijfers van de show niet bijzonder hoog waren mag dit toch wel dé tv-ontdekking van de zomer van 2012 genoemd worden. Nog niet eerder zagen we een talentenshow waarin de creativiteit en eigenheid van de deelnemers zo prominent voorop staan.

Wat mij betreft verdient Giel Beelen, de grote man achter De Beste Singer-Songwriter van Nederland, dus alle lof. Een uitstekende talentenshow. Een echte aanvulling op de shows die al bestonden. Dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld een copy/paste-formule als Beat The Best, waar ik misschien al genoeg woorden aan vuil heb gemaakt.

Wie er vanavond als winnaar uit de bus komt? Als we onze grote NLpop-poll mogen geloven wordt het Mattanja. Maar Nielson scoorde verreweg de grootste hit met Beauty & De Brains. Daarnaast denk ik dat we ook Douwe Bob niet moeten onderschatten. Tussen die drie zal het vanavond denk ik gaan. Als ik zou gokken, zette ik mijn geld op Mattanja.

De Beste Singer-Songwriter van Nederland, vanavond vanaf 20.25 uur op Nederland 3.


Video op Youtube

facebook share facebook share

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Vanavond Finale De Beste Singer-Songwriter van Nederland

    1. Bart

      Sumera blijft voor mij ook een echt talent. Leuk dat dat er op deze manier uit komt. Ik hoop dat ze een mooie carriere krijgt. Ik ben het overigens met je eens, mooi nummer!

        /   Reply  / 
  1. Ronald

    Vanaf het eerste begin sprong Douwe Bob er bovenuit.
    Terecht de winnaar. Bij de vrouwen had ik voorkeur voor Mattanja

      /   Reply  / 
    1. Bart

      Heb je vertrouwen in Sumera ( ooit deelneemster X-Factor ) nu Giel haar heeft ontdekt en ze serious talent is? Toch weer een ex deelneemster van een talentenjacht. Eerst Angela in de beste singer – songwriter en nu Sumera. Het kan dus toch!

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Sumera nog niet gezien. Angela vond ik niet de beste, alhoewel dat lied in haar taal gisteren wel heel origineel was.
        Misschien moeten meer deelnemers uit talentenshows van de commercielen hieraan meedoen. Heb je nog enigszins kans van slagen. Zeker met mensen die kijken naar de kwaliteit van muziek en niet de kwantiteit. (zoals Giel, Corton, Gerard Ekdom en Leo Blokhuis)
        Al deze mensen zullen we nog regelmatig op de Nederlandse podia (enkelen stonden al op Zwarte Cross, Lowlands en Sziget) gaan zien.
        I.t.t. die zogenaamde talenten van John de Mol en zijn team van complete muziekleken…

          /   Reply  / 
        1. Bart

          Eerlijk is eerlijk. Ik vond deze show ook wel een verademing. Geen reclame, geen afvallers, maar BAM, meteen na afloop de winnaar noemen. We moeten natuurlijk eerst nog wel afwachten of Douwe Bob nu ook echt een carriere krijgt. De tijd zal het leren. Ook hij heeft nu natuurlijk een vliegend start. Hij moet zich nog gaan bewijzen.
          Vind je het verstandig om volgend jaar weer een nieuw seizoen te maken van de beste singer songwriter, of zou dat niet werken???

            /   Reply  / 
          1. Ronald

            I.t.t. andere talentenshows zullen deze mensen begeleidt worden door deskundige mensen. Maar het zal vestandig zijn om het om het jaar te doen ofzo.

              /  
      2. inge

        Vind het eerder juist slim van der om even in de vergetelheid te belanden en na 3 jaar weer tevoorschijn komen met eigen materiaal. Nederland was haar natuurlijk 3 jaar geleden vergeten en nu denkt iedereen “he, wie is dat ook alweer”. Ik vind het een goed nummer en totaal geen standaard Idols liedje

          /   Reply  / 
        1. Bart

          Klopt, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling van een talentenjacht.
          Helaas werkt het wel zo. Maar ze komt gelukkig met heel goed materiaal.
          Ik hoop dat ze het gaat redden in de muziek.

            /   Reply  / 
        2. Ronald

          ‘Hey wie was dat ook alweer’ is ook overdreven. Niemand zal dr denk ik kennen, inge. Je hebt het over Sumera toch?

            /   Reply  / 
          1. Bart

            Als je Sumera een keer hebt gezien, vergeet je haar nooit meer Ronald. Een bloedmooie meid! En ook nog eens een talent. Kijk maar eens naar de link van Inge.

              /  
        3. Johan van de Velde

          Zeker niet slecht, dit optreden van deze Sumerea bij Giel. Vind het nummer Bright Lies alleen niet sterk genoeg.
          Het heeft wel een behoorlijk indrukwekkend ‘live’ geluid (er loopt wel ‘t e.e.a. aan bestaande niet live audio, zoals koortjes etc, mee), maar voor een echte doorbraak moet ze toch, denk ik met een betere song komen.

            /   Reply  / 
          1. inge

            op de één of andere manier hoor je dat zelfgeschreven platen veel beter klinken van talent deelnemers dan dat ze wat voor geschotelt krijgen.

              /  
          2. Johan van de Velde

            Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat, wanneer een artiest zelf schrijft, hij/zij meestal meer muzikaal talent bezit. En dat hoor je.
            Dat wil niet zeggen dat een artiest altijd z’n eigen materiaal moet schrijven.

              /  
  2. Marcus Lucas Auteur

    Jammer dat ik begin augustus de nieuwe single van Sumera gemist heb. Best goed nummer. Zal nu wel te laat zijn voor een Hit of Shit-poll. Inge, bedankt dat je dit onder mijn aandacht brengt. Ik ga Sumera meteen volgen op Twitter.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>