#TVOH Leona Philippo of Sandra van Nieuwland?

Update klik: Uitslag halve finale & poll finale The Voice of Holland Seizoen 3

Maakt Sandra de verwachtingen waar? • Verplettert Leona iedereen met een ballad?

Vanavond is het zover. De battle waar iedereen die The Voice of Holland volgt al weken naar uitkijkt. Wie wordt de finalist uit Team Trijntje? Leona Philippo of Sandra van Nieuwland? Beide dames hebben goede kaarten in handen om de finale te halen.

Sandra van Nieuwland scoorde de afgelopen weken buitengewoon goed in de charts. Ze verbrak records door tegelijkertijd de eerste drie plekken in de Single Top 100 te bezetten. Ze wordt geroemd om haar herkenbare, jazzy stemgeluid.

Maar haar kracht is ook haar zwakte. Niet iedereen houdt van haar stijl. Sommige mensen vinden het ‘een trucje’. Daar komt bij dat Sandra niet zomaar alles kan zingen. Uptempo, feel good liedjes passen niet bij haar, en ze heeft moeite met samenzang.

Sandra spreekt een relatief oud publiek aan. Ze heeft veel fans die gretig haar singles kopen, maar die fans lijken minder te stemmen in de tv-show. Ook loopt ze het risico dat mensen die haar niet in de finale willen zien massaal op Leona gaan stemmen.

Leona Philippo scoorde ook in de charts, maar een stuk minder dan Sandra. Dat is haar zwakke punt. Ze won echter wel alle keren de televote in Team Trijntje, en in beide shows waarin ze samen streden, won Leona de publieksstemming dus ook van Sandra.

Leona’s stijl is explosief en spontaan. Ze heeft een dijk van een stem, veel charisma, een aanstekelijke lach, en geeft het publiek een goed gevoel. Bovendien heeft ze een troef achter de hand: ze heeft nog geen overweldigende ballad gezongen.

Trijntje hintte vorige week al dat Leona dat in de halve finale gaat doen. Afgaande op eerdere resultaten heeft het publiek duidelijk een voorkeur voor ballads. Als Leona deze troefkaart maximaal uitspeelt dan kan Sandra het vanavond heel moeilijk krijgen.

Maar de meeste mensen verwachten dat Sandra de finale haalt, en volgende week als uiteindelijke seizoenswinnaar uit de bus zal komen. Hoe kan het anders, met zulke hitlijstprestaties? Toch is het nog niet gedaan. Sandra’s grootste test volgt vanavond. Wie wint de strijd in de poule des doods? Wie wordt de finalist uit Team Trijntje?

Live: Volg NLpop op Twitter

POLL: De acht halve finalisten in The Voice of Holland-3

facebook share facebook share

35 Reacties // Reageer

35 thoughts on “#TVOH Leona Philippo of Sandra van Nieuwland?

  1. Isaac

    Sandra staat in ieder geval nog een week op 1 in de enige echte Nederlandse Top 40 met Keep Your Head Up. Beggin stijgt door van 19 naar 4.

      /   Reply  / 
  2. Kamper

    Ach arme Sandra, driftig gesteund door het marketing lijstje van de top 40, maar ”muzikaal” wordt Nederland de laatste 2 weken volledig geregeerd door de Zwarte Pieten Stijl van Pablo Piet op het geniale sampletje van de Koreaanse rapper Psy. Zelfs ná pakjesavond wordt daar door Nederland (en Belgie en Suriname) meer naar gekeken in één dag dan naar Sandra in een hele maand. Op de clip(s) van Pablo Piet is tot nog toe 5 miljoen maal in 26 dagen geklikt. Kijk, dat is een échte hit.

      /   Reply  / 
  3. vinn

    Moeten ze trouwens niet samen zingen dat is toch altijd in de halve finale?

      /   Reply  / 
  4. Peterke!

    Ik ben inmiddels van mening verandert. Ik hoop dat Leona de finale haalt vanavond!

      /   Reply  / 
  5. Henk

    “Leona zou ik echt boeken op een feest” zei ik onlangs op een feestje. En toen zei iemand daarop als opmerking “En Sandra zou ik boeken bij een crematie!”. Ik moest lachen om die opmerking want ik vond het kloppen. Dit typeert wel wat voor verschillende zangeressen deze 2 zijn. Ik vind Sandra wel eentonig worden, maar ze onderscheidt zich toch veel meer dan Leona. Sandra heeft een duidelijk herkenbare stem. Ik ben benieuwd vanavond.

      /   Reply  / 
    1. inge

      tjah dat is appels met peren vergelijken. Alicia Keys maakt ook andere R/B dan Beyonce

        /   Reply  / 
  6. henk

    Da`s voor mij geen moeilijke keuze. Sandra van Nieuwland heeft absoluut een veel meer onderscheidende stem dan Leona. Miss Philippo zingt lekker, maar in dat genre zijn er al zoveel.
    Ik vind het ook zeer spijtig dat dat Tessa Belinfante al uit de competitie ligt, want zij kan zich als enigste meten aan Sandra.

      /   Reply  / 
    1. Peterke!

      Ik vind het ook echt jammer dat Tessa moest gaan. Mijn stem gaat nu toch naar Leona, omdat ik Sandra een beetje moe ben. Daar kan zij weinig aan doen, maar alles lijkt een beetje om haar te gaan. 3x in de Top10 van de Nederlandse Top 40, 4x in de Top10 van de Single Top 100 (waaronder #1 met “New Age”). Het is ook allemaal een beetje eentonig geworden. Daarom zeg ik Leona in de finale. Ik verwacht dat er van Sandra toch wel een album gaat komen.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Peterke. Ja dat zal een coveralbum worden dan.
        Denk je werkelijk dat ze niet een beetje hulp heeft gehad, Sandra, van het programma? Ze scoort deze week de 4 de nr 1 hit in die lijst, lekker spontaan allemaal…
        Overeenkomst tussen The Voice, 8 Ball, Top 100? John de Mol…

          /   Reply  / 
        1. Isaac

          En de top 40 dan? Of niet meer geloofwaardig? Nee ik zie dat anders. Er zijn nou eenmaal singles verkocht dus terecht op nummer 1.

            /   Reply  / 
          1. Ronald

            Die wordt ook steeds ongeloofwaardiger inderdaad.
            Maar de tentakels van John Berlusconi reiken nu eenmaal ver. Ook tot in de Top 40. En 2012 ach dat is een jaar waar covers nu eenmaal goed gescoord hebben…

              /  
          2. Isaac

            Nou Nou wat een haat tegen John Berlusconi en Bieber haha. Maak je niet zo dik ;)

              /  
          3. Ronald

            En noem mij een winkel waar nog singeltjes worden verkocht dan?

              /  
          4. Ronald

            John Berlusconi moet eens ophouden zijn zgn talenten aan ons op te dringen. Muziek is niet zijn ding.

              /  
          5. Isaac

            singeltjes worden verkocht via iTunes zoals je weet. John Berlusconi dringt jou niks op hoor. Je bent NIET verplicht erna te kijken of wat dan ook..

              /  
        2. Ronald

          Fysieke singletjes bedoel ik Isaac. Niet die dingen op ITunes…

            /   Reply  / 
  7. Nick

    ik zeg allemaal stemmen op eyelar sms eyelar naar 3131

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Ik stem nergens op. Zonde voor mijn geld.

        /   Reply  / 
  8. Martijn

    Ik zit net op iTunes te kijken en volgens mij staan de singles daar al op. Zo staat bijvoorbeeld Sandra er al op met A Night Like This, Leona met Could You Be Loved en Ivar met Baby, allemaal met releasedatum 08-12-2012… Lekker handig gedaan..

      /   Reply  / 
    1. Henk

      Wilde ik ook net hier gaan vermelden. Maar wat een nummerkeuze zeg! Could you be loved! Dat geloof je toch niet. En Floortje met haar powerballad ‘Every breath you take’! En dan komt er ook nog een ritme in. Johannes met ‘When the lady smiles’. Ongelovelijk wat een repertoirekeuze. Sandra maakt het liedje ‘A night like this’ wel anders. En Ivar heeft wel een erg leuk liedje ‘Baby’ wat ik niet ken. Nou de slechte covers gaan ons dus vanavond langs de oren vliegen. Ik vind het nu wel te lang gaan duren. Maarja toch ga ik weer kijken.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        When The Lady Smiles door Johannes.
        OMG. Ik hoop dat Golden Earring het niet toestaat dit nummer te laten gebruiken.
        Dezelfde Earring waarvan wordt gezegd dat het ‘oude lullen’ muziek is. Maar er wel ten volle gebruik van maken.
        Schandalig. Heb er geen ander woord voor.

          /   Reply  / 
        1. Peterke!

          Henk… ken jij serieus “Baby” van Justin Bieber niet? Ik ben geen fan van Justin, maar dat nummer kent toch wel bijna iedereen lijkt me zo. XD

            /   Reply  / 
          1. Ronald

            Niet iedereen kent dat nummer hoor. Eerder een heleboel niet, Peterke. Is dat zo gek dan?

              /  
  9. Pingback: #TVOH Johannesgate in The Voice of Holland | NLpop

  10. Pingback: Ontknoping halve finale The Voice of Holland-3: Sandra van Nieuwland uitgeschakeld, Leona Philippo naar finale! | NLpop

  11. Agnes

    Vind Sandra veel te veel op een zieke dolfijn lijken als ze “zingt” en moet naar mijn mening te veel moeite doen waardoor ze altijd staat te hijgen als ze klaar is met (kan het niet eens zingen noemen) en dan danst ze er niet eens bij! Die geluiden die ze maakt, zijn niet zo moeilijk. Wel heeft ze een unieke techniek maar of dat nu naturel genoemd moet worden als ik haar zie zingen. Nee!

      /   Reply  / 
  12. Amanaemonesia

    Zit wat in wat Agnes zegt. Er zijn ongetwijfeld mensen die dit ‘unieke’ kunstje mooi vinden. Deze manier van zingen gaat al snel vervelen, ik ben bang voor haar dat de houdbaarheidsdatum snel verstreken is.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Ja haar houdbaarheidsdatum komt nu al in zicht.
      Ze heeft misschien The Voice kijkers kunnen overtuigen van haar trucje. Nu muziekminnend Nederland nog.
      Dat wordt een grote faal.

        /   Reply  / 
      1. Amanaemonesia

        Nogmaals, ik neem Sandra niets kwalijk (zolang ze niet over een paar jaar weer aan een talentenjacht mee gaat doen om weer in the picture te komen). Ik vind wel dat de organisator en de media (waaronder dit blog) haar veel te snel de hemel in hebben geprezen, zo’n enorme val naar beneden straks verdient ze niet. Voor feesten & partijen is ze ongetwijfeld een leuke (cover)zangeres, wat mij betreft mag ze daar tot in lengte van dagen mee doorgaan.

          /   Reply  / 
  13. Amanaemonesia

    Nogmaals, ik neem Sandra niets kwalijk (zolang ze niet over een paar jaar weer aan een talentenjacht mee gaat doen om weer in the picture te komen). Ik vind wel dat de organisator en de media (waaronder dit blog) haar veel te snel de hemel in hebben geprezen, zo’n enorme val naar beneden straks verdient ze niet.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Dat zei ik eerder ook al. Degene die haar nu zo overdreven aan het ophemelen waren zorgen er ook voor dat ze spoedig keihard gaat vallen…dat kan nooit goed gaan natuurlijk, iemand in zo’n korte tijd op een metershoog voetstuk plaatsen.

        /   Reply  / 
      1. Amanaemonesia

        We zullen het zien. Sandra zelf komt op zich vrij nuchter over dus hopelijk kan ze haar deelname snel relativeren en weer over tot de orde van de dag, met af en toe een schnabbeltje. Als het haar maar niet zo gek in het hoofd wordt als Ben Tattoo Saunders (zo heet ie trouwens echt).

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          Ja, weet ik. Diezelfde Ben Saunders die ook menig hitrecord had laten sneuvelen. Had hij ook niet internationaal getekend?
          Hij heeft wel het relativeringsvermogen dat je het na zo’n show toch echt zelf moet doen. Hij kwam aan het woord bij de show van Filemon Wesselink over talentenjachten. Degene die het laten afhangen door hitsuccesjes verkregen door The Voice vond hij wat dom en naief.
          Gezien zijn geflopte 2de CD moet hij er ook nog steeds hard voor werken.

            /   Reply  / 
        2. Johan van de Velde

          Ja, best nuchter, maar ‘t zal ook voor haar moeilijk te verwerken zijn dat al dit ‘succes’ straks net zo plotseling als het kwam, weer voorbij is.
          Dat was al een beetje te zien op het moment dat duidelijk werd dat ze niet dor was naar de finale. Onthutsing (begrijpelijk).
          Overigens, ben ik de enige die dat opvalt? Sandra is meer en meer als Trijntje gaan klinken (als ze praat) en zelfs haar uiterlijk gaat ‘n beetje de Trijntje kant op. Niet echt ‘n compliment misschien, maar vind het wel opvallend.

            /   Reply  / 
          1. Ronald

            Sandra zal heel snel in een zwart gat gaan vallen. Ze is met raketsnelheid gelanceerd. Je hoeft geen geleerde te zijn om te begrijpen dat dat nooit goed kan gaan.

              /  
  14. Amanaemonesia

    Voor feesten & partijen is ze ongetwijfeld een leuke (cover)zangeres, wat mij betreft mag ze daar tot in lengte van dagen mee doorgaan. En ik gun het haar ook dat ze later aan haar (klein)kinderen in geuren en kleuren kan vertellen dat ze in het gekke najaar van 2012 maar liefst vier nummer 1-hits scoorde.

      /   Reply  / 
  15. Rob van den Broek

    Zelden zo’n onbevangen tante gezien van 35
    Ik zou terplekke sterven van de aandacht en het geleefd worden.
    Misschien is het toch haar leeftijd dat ze de dingen goed kan relativeren en een Tatoo Tante zal het niet worden.
    Ze heeft wel iets neergezet met ook haar stem/uitstraling enz. want anders was Holland er niet zo vol van.
    Volgens mij kan ze nog veel meer want muzikaal is ze wel hè, maar haar kids staan bovenaan en terecht!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>