Irene en Joep naar de finale in The Voice Kids-2

Finalisten voor team Nick & Simon gekozen in tweede battle-show The Voice Kids

Met nog één battle-show te gaan komt de finale in het tweede seizoen van The Voice Kids heel dichtbij. In drie battle-shows worden zes finalisten gekozen. Uit ieder team twee. Vrijdag kozen de coaches Nick & Simon hun twee finalisten in een spannende show.

De keuze is uiteindelijk gevallen op de 11-jarige Irene en de 14-jarige Joep. Naast zingen kan Irene ook streetdance en turnen. Joep had vroeger last van hyperventilatie en ging toen bij een kinderkoor om zijn ademhaling te trainen.

Irene en Joep zullen het in de grote live finale op 15 februari opnemen tegen Jurre en Silvana uit team Angela, en twee talenten uit het team van Marco die komende vrijdag op dezelfde manier gekozen worden in de laatste battle-show.

facebook share facebook share

43 Reacties // Reageer

43 thoughts on “Irene en Joep naar de finale in The Voice Kids-2

  1. Ronald

    Leuk, maar wat zullen we er verder van horen. Niks meer.

      /   Reply  / 
  2. bingocharts

    Ik had toch gehoopt dat Chloë door zou gaan i.p.v. Irene. Maar Irene was ook erg goed1

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Ach wat maakt het uit wie er wint. Volgend jaar zitten ze weer allemaal braaf op school enzo en hebben sommige van die kinderen een zangwedstrijdje gewonnen.

        /   Reply  / 
  3. bingocharts

    Dat is misschien wel zo, maar toch hoop je dat de meeste zal winnen.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Er kan er maar een winnen uiteindelijk. Klaar, en dan weer over op de orde van de dag.

        /   Reply  / 
  4. Johan van de Velde

    Ik ben niet echt anti talentenshows op TV, maar vind Voice Kids toch wel verwerpelijk.
    De kandaten zijn te jong om hun ervaringen te relativeren en ik vrees dat ze niet goed opgevangen worden door hun omgeving, laat staan door de Talpa medewerkers.
    Ach, “als we maar goede kijkcijfers halen”, zullen ze bij Talpa en RTL denken.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Precies. Kinderen zijn onwetend wb dat soort dingen. Die geloven de praatjes die dat programma ophangt. ‘Je wordt een ster’. Inderdaad, verwerpelijk. Maar erger, die ouders van die kids die dat toelaten. Dadelijk zitten ze thuis met toch geen carrière die beloofd was en dat kan kinderen wb hun zelfvertrouwen zeker een knak geven.
      Maar ach, in dit land blijven mensen dit blijkbaar toch kijken, als het hun kinderen maar niet zijn…

        /   Reply  / 
    2. Lia

      De docu ‘Bente’s Stem’ van de VPRO gezien? Gaf wel een aardig kijkje op Voice Kids. Nick en Simon had ze in ieder geval maar een keer of twee gezien, dus het is een hoop poppenkast met die coaches, meer niet.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Een en al poppenkast zulke shows, Lia.
        Met prachtige toneelstukjes van de jury.
        Ik heb die docu niet gezien. Heb je een link daarvan?

          /   Reply  / 
          1. Bart

            mooie, eerlijke docu. Dat is inderdaad de andere kant van de t.v. wereld.

              /  
      2. Lia

        Van een kind een ster maken is vanwege de Arbeidstijdenwet sowieso een lastig verhaal in Nederland. Dus met the Voice Kids is het sowieso altijd ‘fifteen minutes of fame’ en dan weer terug in de anonimiteit.

          /   Reply  / 
  5. Johan van de Velde

    Ja, maar er zijn ook juist veel ouders die ervan dromen dat hun kind een ster wordt. Of dat kind nou talent heeft of niet. Daar maakt een tv prgramma als dit, dankbaar gebruik van.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Dat is inderdaad het gegeven waar ze gebruik van maken. Ouders willen een beroemd kind… die staren zich daar zo blind op dat ze het misbruik van zo’n kind door zo’n programma niet willen zien. Kijkcijfers, joepie. Welzijn van het kind na deelname kan ze niks schelen…

        /   Reply  / 
      1. anoniem

        Hmm ik denk dat je daar wel eens naast zit. Nederlanders zijn veel nuchterder dan de Amerikanen

          /   Reply  / 
  6. Bart

    Waarom toch alleen maar de negatieve kant. De kids hebben een waanzinnige ervaring achter de rug. Misschien krijgen ze door hun deelname wel kansen die ze anders nooit kregen. Of heb je de kids allemaal gesproken en ze ze zwaar teleurgesteld??? Ik denk dat ze het juist fantastisch vinden om mee te doen. Een andere voorbeeld. Sandra van Nieuwland krijgt door haar deelname de kans om cd’s op te nemen, clips te maken etc. Ik denk juist dat ze dankbaar is. Waarschijnlijk haddeb we zonder haar deelname nooit van haar gehoord. De deelnemers zijn echt niet zo naief dat ze verwachten een giga carriere te krijgen.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Het kan ook zijn dat jij soms een tikkeltje naief bent. Kids zijn makkelijk te kneden en dus te misleiden. Ik heb er genoeg mee gewerkt, als je kinderen iets beloofd dan verwachten ze dat. Dan kan je ze niet ineens aan de kant zetten, op zeker dat de deelnemertjes van vorig jaar teleurgesteld thuis zitten.
      Sandra van Nieuwland, als ze zo goed is als wordt beweerd, had geen Voice nodig om CD’s uit te brengen. Waarom lukt het vele artiesten en acts CD’s uit te brengen zonder The Voice e.d. dan?

        /   Reply  / 
      1. Bart

        Ronald, ik weet echt wel dat The Voice etc voornameljk om de kijkcijfers draait. Maar sta er gewoon niet zo negatief in als jij. Kandidaten krijgen wel degelijk kansen die ze anders misschien nooit kregen. Een echt grote carriere verwacht ik zeker niet.

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          Kids verwachten dat wel, Bart. Die willen heus niet alleen maar op TV.

            /   Reply  / 
          1. Bart

            dat bedoel ik ook niet. Tuurlijk verwachten ze er wel iets van. Maar ik denk dat jij de kids een beetje onderschat.

              /  
          2. Ronald

            Denk het niet, Bart. Jij onderschat de invloed van die valse beloftes van The Voice Kids op kinderen.

              /  
    2. Johan van de Velde

      Bart, met teleurstelling kan een kind omgaan, zeker als de waarheid gezegd wordt.
      Leugens zijn veel moeilijker te verwerken.
      Ik begrijp wat je zegt, dat het een geweldige ervaring kan zijn en een wedstrijd verliezen hoort natuurlijk bij het opgroeien, maar The Voce Kids ruikt naar misbruik, ten gunste van de kijkcijfers.

        /   Reply  / 
  7. Bart

    Tijdens de eerste Idols wisten kandidaten niet waar ze aan begonnen, maar nu echt wel. Ze verwachten niet een giga carriere. Natuurlijk hopen ze het wel, maar het zou naief zijn als ze dat er wel van verwachten. Maar er gaan in het algemeen toch meer deuren voor je open als je eenmaal bekend bent.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Nee hoor, ook niet altijd. Juiste contacten leggen en je komt een heel eind ook zonder The Voice.

        /   Reply  / 
      1. Bart

        Ja, dat snap ik, the voice is natuurlijk geen garantie.

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          Sterker nog, The Voice is niet de manier om echt goed door te breken.

            /   Reply  / 
          1. Bart

            Er is tot nu toe nog niemand echt doorgebroken, dus tot nu toe heb je daar gelijk in. Maar sommige kandidaten hebben wel mooie kansen gekregen die ze anders misschien nooit hadden gekregen.

              /  
          2. Ronald

            Die mooie kansen heb je geen The Voice voor nodig.

              /  
      2. anoniem

        Jeetje waarom moet jij toch altijd het laatste en hoge woord hebben. Ik vind dat Bart het prima uitlegt, niks aan toe te voegen. Je gaat wel erg ver om je gelijk te halen…

        Het is voor die kinderen slechts een leuke ervaring en ik denk dat ze dondersgoed weten dat ze er geen Shirley Temple carriere eraan overhouden

          /   Reply  / 
  8. binogcharts

    Ik vind dat sharon doorson toch wel een aardige doorbraak heeft gemaakt, ze heeft wel 15 weken in de top 40 gestaan en is nog steeds veel op de radio te horen

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Leuk hitje.
      Goede opvolger gaat moeilijk worden, vrees ik.

        /   Reply  / 
      1. Bart

        ja, 2e single gaat belangrijk voor haar worden. Maar ik heb al een paar screenshots gezien van haar nieuwe clip. Ziet er spetterend uit. Ik ben erg benieuwd naar het nummer!

          /   Reply  / 
        1. Johan van de Velde

          Hopelijk beter dan haar eerste clip. Vond dat maar een onprofessionele en ordinaire vertoning. Maar ja, wie ben ik? Want hoewel het meer door het liedje kwam, ‘t was toch behoorlijk succesvol.

            /   Reply  / 
          1. anoniem

            Het hoort bij de tijd Johan, Britney loopt al sinds 1998 met een blote buik door het scherm te dansen en dan hebben we nog J.Lo, Beyonce, Shakira, Rihanna etc. etc.

              /  
      2. anoniem

        Net als bij Nielson, die als maar verder zakt, en Lisa Lois zelfs nog hoger haalt dan ‘de beloofde artiest’ voor de toekomst. Nu moet hij ook nog eens 2 maanden in de rust, zou mij benieuwen hoe het dan met hem afloopt, van Douwe Bob horen we ook maar bar weinig

          /   Reply  / 
  9. bingocharts

    Ik vond het zeker niet onprofessioneel, maar inderdaad wel een beetje ordinair. Maar het nummer maakte dat meer dan goed!

      /   Reply  / 
  10. Johan van de Velde

    Ok, misschien niet echt onprofessioneel, maar wel ‘n beetje ‘standaard’.
    Overigens – en dat verbaast me niet – heeft het voor zover ik weet, niet het internationale succes opgeleverd waar zo over geroepen werd bij de release.
    Opvallend is, dat, behalve dance producten, er de laatste jaren, zo weinig buitenlands succes is voor NL artiesten. Terwijl dat in het (verre) verleden wel vaker gebeurde: Golden Earring; Shocking Blue; Focus; Spargo; Earth and Fire, bijvoorbeeld.

      /   Reply  / 
    1. anoniem

      misschien omdat het muziek genre nu verl groter en uitgebreider is? In overige landen hebben ze ook 20 talentenshows per jaar

        /   Reply  / 
  11. Johan van de Velde

    Die kinderen hebben geen idee wie Shirley Temple is hoor…
    Maar serieus, de kids hebben geen notie van het circus waar ze instappen.
    Ok, het kan een mooie ervaring zijn, maar The Voice Kids ruikt naar misbruik ten gunste van de kijkcijfers.

      /   Reply  / 
    1. Yoshi

      net zoals het junior Songfestival?

        /   Reply  / 
  12. Johan van de Velde

    Marcus, beetje irritant:. berichten worden vaak niet geplaatst en wanneer je het dan nogmaals probeert krijg je waarschuwing dat dat al gepost zou zijn…
    What’s up?

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Excuus voor het ongemak. Ik vind het zelf ook vervelend, en zal het doorgeven. Het spam-filter pakt soms onterecht goede reacties mee. Dit filter is wel noodzakelijk. Het gaat om honderden spam-reacties die er per dag uitgefilterd worden. Zonder dat filter zou de hele reactieruimte onbruikbaar worden. Ik probeer wel zoveel mogelijk om handmatig de goede reacties alsnog door te plaatsen, en zal dit ook doorgeven aan de technische dienst. De meeste goede reacties worden wel gewoon geplaatst.

        /   Reply  / 
  13. Marguerite A. Maynard

    Winston Gerschtanowitz nam vanaf de liveshows de presentatie van de backstageruimte op zich; daar sprak Gerschtanowitz met de finalisten over hun optredens en fans.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>