Candy Dulfer bevestigt het eindelijk: ‘Ik doe X Factor’

Nieuw seizoen X Factor met Candy Dulfer, Ali B, Angela Groothuizen en Gordon

Het heeft even geduurd, maar aan al het speculeren kan nu definitief een einde komen. Candy Dulfer bevestigt dat zij jurylid wordt in het nieuwe seizoen van X Factor.

Candy zal achter de jurydesk plaatsnemen naast Ali B, Angela Groothuizen en Gordon. De wereldberoemde saxofoniste hield het lange tijd in het midden, maar bij Mpodia onthult ze eindelijk dat zij inderdaad het vierde jurylid wordt. Een prachtige toevoeging aan X Factor!

X Factor ondergaat dit seizoen een aanzienlijke gedaanteverandering. Zo doen nu naast het gebruikelijke zangtalent ook rappers, singer-songwriters en dj’s mee. De juryleden Erik van Tijn en Stacey Rookhuizen zijn vervangen.

Stacey heeft overigens een nieuwe jurybaan bij de concurrent gevonden. Ze is vanaf zaterdag 16 februari te zien in de SBS-talentenshow The Next Pop Talent. Erik is als muziekproducer achter de schermen onder meer nog betrokken bij The Voice.

Volg Candy Dulfer ook op Twitter en Facebook.

facebook share facebook share

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Candy Dulfer bevestigt het eindelijk: ‘Ik doe X Factor’

  1. bingocharts

    Ik word steeds benieuwder naar dit seizoen!

      /   Reply  / 
  2. Ronald

    @bingocharts. Hoezo. Het eindigt toch weer hetzelfde.
    Een iemand wordt voor een tijdje hot gehouden, daar wordt stevig aan gecashed, om er vervolgens niks meer van te vernemen…

      /   Reply  / 
    1. Yoshi

      Ik ben niet zozeer benieuwd naar de overdosis aan solozangers en groepjes/duo’s maar meer in de variatie van Rappers en DJ’s die zich eraan opgeven.

      Uiteindelijk zal er (net als elk jaar) een sololist tot 25 jaar winnen, waarvan we daarna niks meer vernemen (zoals Jaap of Rochelle). Hoop alleen dat Ali en Candy wat nuchter zijn en niet de kanidaten lopen te bemoedegen van jij komt er wel! want dat gebeurt dus niet. Naast het feit dat ik enthousiast ben over de DJ’s en rappers, had voor mij X Factor niet gehoeven net als The Voice Kids of Next Popstar. Houd het lekker bij één ofzo, Nederland is al niet zo’n groot land.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Yoshi. Kijk iemand met wat realisme. Inderdaad, het zijn er gewoon te veel dat soort shows.
        @bingocharts. Inderdaad, Lisa Lois PROBEERT terug te komen, het succes van eerder zal ze niet meer bereiken. Dat komt door die overkill van die shows, haar plaats is allang weer ingenomen door n hele horde aan nieuwe ‘beloftes’. Ze zitten elkaar in de weg, maar nog steeds niemand die dat door heeft en gewoon die shows blijven programmeren. Ik vind het niet zo gek als ze wederom floppen, dat doen ze uiteindelijk zelf.
        Yoshi. Wb DJ’s en rappers zijn er ook al genoeg.

          /   Reply  / 
        1. José

          Meid, maak je niet dik!

            /   Reply  / 
    2. bingocharts

      Daar ben ik het niet helemaal mee eens, want Lisa Lois heeft het al jaren volgehouden en probeert nu terug te komen. Richy uit seizoen één zit nu in LA The Voices. Maar helaas hoor je niet veel van bijvoorbeeld Sharon Kips en Jaap..

        /   Reply  / 
  3. Ronald

    Kijk Yoshi heeft het begrepen. Er zijn gewoon teveel van dat soort shows. Met als gevolg dat ze de markt zelf verzadigen. Ik vind het niet gek dat ze allemaal floppen. De plaats van Lisa Lois is ook allang weer ingenomen door tientallen ‘beloftes’. Het succes van haar na X Factor zal ze niet meer halen. Ze gaan elkaar in de weg zitten, waardoor er uiteindelijk niemand meer doorbreekt.

      /   Reply  / 
    1. Yoshi

      Bij Lisa heb ik mijn twijfels, eerst zien hoe haar tweede album gaat lopen, haar tweede single is ook net binnen gekomen in de top 40. Dat geld hetzelfde voor Nielson en Waylon. Dat zijn ex deelnemers die wel gewaardeerd worden in de muziek industrie en een herkenbare stem hebben. Al had de tweede single van Nielson wel wat beter gemogen! Sandra etc moeten zich nog maar gaan bewijzen want het scoren op covers noem ik geen talent. Kijk als zou je het erbij één laten zeg ik oke.. Maar om zoals Pearl Jozefzoon of Iris Kroes een debuutalbum te lanceren met 14 covers? Ben Saunders is ook geen blijver, hij heeft het voordeel dat hij de eerste winnaar van TVOH is en een relatie heeft met het meisje van Telekids en zal nog wel voorlopig in de media opgehypt worden. Datzelfde geld voor Jim en Jamai, nu wel beide actief in theater maar muzikaal hard gezegd geflopt

        /   Reply  / 
  4. Eva

    Vind ik ook, Yoshi. Sandra die met een coveralbums scoort. Als ze de componisten van die nummers maar netjes heeft betaald. Als ze scoort met eigen materiaal wil ik haar pas een talent gaan noemen.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Die componisten worden netjes betaald hoor, Ronald. Sorry, Eva.
      Dat doet zij natuurlijk niet zelf, maar de liedjes blijven gewoon eigendom van de originele componisten en worden door de auteursrechtenorganisaties betaald wanneer er verkopen en uitvoeringen zijn.

        /   Reply  / 
      1. Yoshi

        Ja volgens mij gaat dat ook zo. Maar zit dat dan ook met de versies van TVOH die online verschijnen na de liveshow? En wat te denken van Whitney Houstons cover van I Will Always Love You. Origineel is van Dolly Parton, terwijl Whitney der versie echter het meest bekentst is…

          /   Reply  / 
        1. Johan van de Velde

          Yep, de originele componisten worden altijd betaald. Zo werkt het auteursrecht.
          Componisten worden ook betaald voor uitvoeringen op TV, dan wel downloads, door wie dan ook.
          Dolly Parrton wordt, als auteur/componist ook iedere keer betaald voor verkoop en uitvoering van Whitney H. versie van I Will Always Love You.

            /   Reply  / 
          1. Yoshi

            Big business

              /  
          2. Johan van de Velde

            Not really.
            Kwestie van intellectueel eigendom.

              /  
        2. Johan van de Velde

          BTW, welkom terug, Inge…

            /   Reply  / 
  5. Marcus Lucas Auteur

    Het feit dat we het nu nog steeds hebben over Jim, Jamai, Raffaëla, Hind, Boris, Lisa Lois, enz. betekent dat die shows dus wel degelijk langdurige bekendheid kunnen opleveren. Goed, ze staan niet allemaal meteen aan de absolute top, naast Anouk, Within Temptation of Armin van Buuren, maar dat geldt voor de meeste artiesten. Ook voor hen die niet via een talentenshow ontdekt worden. Er zijn inderdaad ook veel deelnemers aan talentenshows waar je naderhand nooit meer iets van verneemt. Part of the game. En de muziekindustrie. Ook dat zien we bij artiesten en bandjes die buiten talentenshows opkomen en weer verdwijnen. Een talentenshow kan een springplank zijn, maar is geen garantie. Op eigen kracht doorbreken is echter ook geen gerantie voor langdurig succes.

      /   Reply  / 
    1. Yoshi

      Daar heb je een punt. Maar die namen die jij noemt staan inderdaad nog steeds in the picture. Raffaëla met de beste zangers en de rest weten we ook wel.

      Marcus: Hind komt 25 februari met haar nieuwste single, It Will Count. Dat is die veelbelovende singele wat ze in dat filmpje op noemde, wat je een poos geleden op de site poste. Misschien kan je het in de gaten houden, er is ook al een videoclip voor gemaakt. Maar Hind is naar mijn mening wel iemand die na 10 jaar nog steeds in beeld is. Weliswaar niet met het hitsucces (die ze verdient) maar hoe jij dat formuleerde klopte gewoon. Overigens kijk ik erg uit naar het album van haar en Lisa, Nielson.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>