Laura Jansen en Charly Luske gaan coachen in X Factor

Ook in bootcamp-ronde van vernieuwde X Factor zijn veranderingen aangebracht

De audities in het vierde seizoen van X Factor zitten erop. Vier weken lang trok een stoet aan kandidaten voorbij en aanstaande vrijdag start de nieuwe fase in de veelbekeken talentenshow. In veel opzichten is X Factor anders dan in eerdere seizoenen. Ook de zogenaamde bootcamp wordt helemaal aangepast aan de vernieuwde formule.

Ieder jurylid moet in hun ‘camp’ het aantal acts voor de liveshows terugbrengen van tien naar twee. Hoe deze selectie plaatsvindt is aan Gordon, Ali, Candy en Angela zelf. Zij mogen er twee dagen over doen, waarbij na één dag de helft al naar huis moet.

Vrijdag beginnen Ali en Angela aan deze ronde. Camp Ali strijkt neer in de Wisseloord Studio’s. De meiden kiezen zelf een liedje dat beoordeeld zal worden door Ali, Brownie Dutch en Charly Luske. Op de tweede dag is Laura Jansen de sidekick.

Ali en zijn team gaan de meiden coachen, waarbij ‘groei’ het sleutelwoord is. Zij brengen een eigen gekozen nummer ten gehore. Het is daarna aan Ali, Laura, Charly en Brownie om te bepalen met welke twee troeven zij de liveshows in willen gaan.

Camp Angela heeft als locatie The Harbour Club in Amsterdam gekozen. Hier krijgen de tien jongens de opdracht om een couplet en een refrein te schrijven op een instrumentaal nummer. Angela coacht hen daarbij samen met haar muzikale partner Sven Figee.

De kandidaten gaan die tekst daarna ook zingen, begeleid door Svens band, Sven Hammond Soul. Vijf jongens gaan door naar de tweede dag. Dan komt de Amerikaanse singer-songwriter Matt Simons het team versterken. De jongens treden op met een eigen gekozen nummer. Angela en Matt kiezen daarna de twee kandidaten voor de liveshows.

Vrijdagavond zijn dus de eerste vier kandidaten bekend die we terugzien in de liveshows. Camp Candy (26+) en Camp Gordon (Groepen) komen de week daarna, op vrijdag 24 mei, aan bod. De liveshows van X Factor gaan op vrijdag 31 mei van start.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Laura Jansen en Charly Luske gaan coachen in X Factor

  1. Yoshi

    Waarom gaat Charly coachen als hij zelf nog geeneens een hit kan maken

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Yoshi, één woord: Aandacht…

        /   Reply  / 
      1. Yoshi

        ja denk et ook, en dan maakt hij nog wel een liedje met de titel: slow down…

          /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>