#XFactor: Publiek stuurt Milou van Egmond naar huis

Ali B na twee shows al klaar • Nog maar één vrouw in vijfde seizoen X Factor

In de tweede liveshow van X Factor is de 15-jarige Milou naar Egmond naar huis gestuurd. Na twee liveshows heeft Ali B geen talent meer over. De groepen in team Gordon positioneerden zich vrijdagavond nog steviger als favorieten voor de finale.

Dit seizoen van X Factor ontpopt zich als een mannenseizoen. Singer-songwriter Astrid Tan is de enig overgebleven vrouw. In de eerste liveshow stond zij echter bij de laatste twee in de sing-off, dus het is niet ondenkbaar dat ook zij er voor de finale uit vliegt.

De groepen Orpheus en B-Brave uit het team van Gordon en de jongens Haris Alagic en Adriaan Persons uit het team van Angela lijken na twee liveshows de beste kaarten in handen te hebben. Zij krijgen veel steun (van hard gillende meisjes) in de studio.

De rijpere artiesten Brown Hill en Astrid Tan bevinden zich nu in de gevarenzone. Niet omdat ze slecht presteren, maar omdat ze het meest uit de toon vallen in die heksenketel.

Milou is verwijderd uit onze lopende poll. Ze stond bij ons vierde met 16 procent.

Favoriet(en) in X Factor?

  • Haris Alagic (51%)
  • B-Brave (34%)
  • Adriaan Persons (15%)
Loading ... Loading ...

facebook share facebook share

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “#XFactor: Publiek stuurt Milou van Egmond naar huis

  1. Yoshi

    van mij mag Astrid juist wel het programma winnen, het was de eerste keer dat ik keek en wist niet dat ze ook met eigen liedjes kon presenteren. Ze legt in haar muziek een
    mooie emotie, zo’n bepaalde emotie die Leonie Meijer ook heeft. Die jongens met die rare pakjes waren erg over de top!

      /   Reply  / 
  2. kris

    gordon heeft milou weggestuurd en niet het publiek. hij speelt tactisch of wil ali b dwars zitten…pisnicht

      /   Reply  / 
  3. vinn

    Gordon heeft Milou niet weg gestuurd. Angela en Gordon konden beide niet kiezen en daarom lieten ze het gelijk komen, hierdoor werd er alsnog naar de stemmen van het publiek gekeken en had Milou nou eenmaal minder stemmen dan Brown Hill.

    De kans is groot dat nu Candy twee talenten gaat verliezen de komende 2 shows.
    B-Brave wint denk ik!

    Dit seizoen had in de campus echt veel talenten vooral de meisjes en de groepen, ik vind het onvoorstelbaar dat Ali en Gordon deze keuzes hebben gemaakt.
    Clarissa was terecht door naar de liveshows, en onterecht dat ze er al uit ligt. Ik snap de keuze van Gordon voor B-brave omdat dit een soort one direction is maar PYT had echt in de liveshows moeten staan.

      /   Reply  / 
    1. BéTé

      Het programma heet X-Factor en het gaat niet meer en niet minder dan om die X-Factor. Dan kies je dus niet voor de beste zangers.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Dan stel ik nogmaals de vraag. Waarom presenteert X Factor zich dan als talentenjacht, als het daar toch niet om gaat?

          /   Reply  / 
        1. BéTé

          Het hebben van de X-Factor (the total package) … is dat geen talent dan??

            /   Reply  / 
          1. Ronald

            Nee dat is een door gehaaide zakenmannetjes verzonnen marketingterm… heeft niks te maken met talent…

              /  
  4. BéTé

    @Ronald. De X-factor is een totaalsom van een aantal talenten; bv kunnen zingen en/ of rappen, kunnen dansen, kunnen performen, de juiste looks hebben of in staat zijn deze te kunnen ontwikkelen. Met alleen een goede zangstem kom je er meestal niet.

      /   Reply  / 
    1. Nicole

      Waarom hebben de afgelopen jaren dan steeds kandidaten gewonnen die totaal geen X Factor hadden???? Rochelle…sorry hoor maar verlegen muisje met een dijk van een stem. Beste stem won dus. Jaap…..sorry hoor maar totaal geen X Factor. Lisa…..had de beste stem maar ook geen X Factor. Het draait uiteindelijk om verkoop van platen en ik koop liever een plaat van iemand die goed kan zingen dan van een groepje peuters die niet goed kunnen zingen maar blijkbaar die x factor hebben.

        /   Reply  / 
      1. BéTé

        Degene met de meeste X-factor wint inderdaad niet of nooit. Door het volk te laten kiezen door sms-stemmen (lees inkomsten/ winst) is het meestal de underdog of de atypische deelnemer die wint. Vaak ten onrechte. Wat ook meespeelt is dat deelnemers slechts tijdens de shows X-factor vertonen vanwege de ondersteuning die ze krijgen…. maar dat het weg is als ze er alleen voor staan.

          /   Reply  / 
  5. Nicole

    Het gaat weer de verkeerde kant op met de talentenjachten. Het begon al met gillende bakvisjes en daarna leken de mensen eindelijk te stemmen op daadwerkelijk de beste kandidaten en nu gaan we weer die gillende keukenmeiden tijd tegemoet. Het draait uiteindelijk weer om wie is het lekkerste ding. Het is jammer dat goede zangeressen hiervan de dupe worden. Astrid is qua zang het beste maar goed het gaat dit keer weer alleen maar om het uiterlijk. B-Brave is niets meer dan een groepje kleuters dat alles kopieert van andere jongensgroepjes. De bewegingen en danspasjes zijn zo niet origineel. Astrid heeft de beste strot maar gaat het verliezen van die irritante gillende pubers die stemmen op wie ze het lekkerste ding vinden. Alleen Orpheus en Haris zijn te pruimen van de mannelijke kandidaten. De rest is allemaal prut. Zou blij zijn als the Voice weer begint. Stuk volwassener en geen last van 15 jarige jochies die denken dat ze de shit zijn met hun Justin Bieber kapsels.

      /   Reply  / 
  6. Arjan H

    XFactor is een flop dit jaar. Kijk maar naar de kijkcijfers! Er kijkt nauwelijks 1 miljoen mensen naar en de kijkcijfers dalen enorm. Voor een RTL4 programma op de vrijdagavond is dit zeer zeer slecht! De jury is verschrikkelijk dit jaar met Ali B. De kandidaten zijn dit seizoen zeer zwak. Al roept Gordon ieder jaar dat het steeds sterker wordt. Het programma heet de X Factor maar Nederland gaat altijd voor de beste stem. Kijk maar naar voorgaande jaren. De winnaars waren geen dansers, niet superknap maar hadden wel een geweldige stem. Ali B is zo niet geschikt voor een jury van een talentenshow. Zijn stemgebruik en uitstraling komen echt enorm slecht over op tv in een wekelijks show. Ik hoop dat hij nog uit The Voice gehaald gaat worden.

      /   Reply  / 
  7. Nuchtere Hollander

    Na vele jaren van talentenshows, in welke format ook gegoten, snappen velen nog steeds niet dat het hoe dan ook een duidelijke vorm van “doorgestoken kaart” is. Zeker wat betreft de einduitslag van dat soort programma’s.
    Als (jonge) vrouw maak je weinig kans op de eindzege omdat jongens nu eenmaal niet zo’n sms-gedrag vertonen dat ze massaal gaan stemmen op hun favoriet. Laten we eerlijk zijn, als je een leuke jonge meid ziet optreden in een gewaagde outfit ben je als jonge knul misschien nog wel geneigd om een paar sms-jes eraan te wagen maar als er dan een meisje staat die de eerste paar afleveringen het liefst een boerenzakdoek om haar hoofd knoopt en een gitaar om haar nek heeft hangen dan knap je daar toch lichtelijk op af…..
    Daarentegen zijn er vele “bakvisjes” of aardiger gezegd jonge meisjes die zich helemaal suf sms-en om hun idool (in dit geval de Boyband numero 10 kloon) naar de top te stuwen. Tot op zekere hoogte wordt dit sms-gedrag beloond want die jonge ventjes blijven nog even in de race om extra inkomsten te genereren met het sms-en waarna het uiteindelijke finaleduel zal gaan tussen Haris en Orpheus.

    Tevens ter illustratie de show Bloed, Zweet en Tranen was ook een mooi voorbeeld van hoe het er werkelijk aan toe gaat. In een benevelde toestand heeft Dré jr. gezegd in het bijzijn van ene meneer R. Zorn dat de finalisten zouden zijn;
    Jason, Samantha, Rein en Daantje. Dit was al ruim van te voren bekend en toen het moment daar was bleek het nog waar te zijn ook. Maar nee dit was puur toeval. Maar dat terzijde.

    Terugkomend op X-factor is het gedaan met de populariteit van de show. Het is dat Gordon en Angela nog in de jury hebben plaatsgenomen want anders had het net als The next Pop talent geëindigd….
    Candy en Ali, prima artiesten maar voor de jury nee helaas. Gelukkig is er het internet en kan je de show terugkijken zodat ik hun commentaar e.d. kan skippen. Dat maakt de show nog enigszins verteerbaar.

    Ik hoop jullie kijkplezier niet te veel te hebben verpest.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      bedankt voro je betoog, die het nog maar eens helder maakt hoe het in elkaar zit, Nuchtere Hollander. Elke realistische Nederlander weet inmiddels echt wel dat het zo is, ook dat wat er verdiend wordt rechtstreeks verdwijnt in de zakken van de makers en producenten. Als je shows als dit kijkt om dat je denkt dat de deelnemers er rijk van worden, is dat een hopeloze zaak, want dat zal toch niet gebeuren. Deelnemers zijn slechts een middel om winst te genereren en door er naar te kijken wordt deze vorm van doorgestoken kaart alleen maar in stand gehouden. Wil je als talent, beginnend artiest(e), iets aan je muziek overhouden dan is het wijselijk juist niet mee te doen aan bedrogprogramma’s als X Factor, maar ook The Voice…

        /   Reply  / 
    2. Nico

      Prima betoog. Alleen klopt het verhaal van die 4 uitgelekte finalisten in BZET volgens mij niet.
      Op het moment dat R. Zorn het bekend maakte, wist ik het namelijk ook al. Niet omdat het een voorop gezet plan was (zou ik zeer waarschijnlijk achten), maar omdat de opname reeds gemaakt was.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>