X Factor onthult de liedjes voor de vierde liveshow

Alle acts twee liedjes • Orpheus doet Blurred Lines • Haris zingt Let Her Go

Terwijl de kijkcijfers van X Factor de laatste weken tot gevaarlijk dichtbij de belangrijke grens van een miljoen bewegen, maakt de show zich op voor een hevige strijd in de top 5.

Tijd voor extra promotie, zo zien we de producent denken. X Factor maakt nu al de songs bekend die de kandidaten vrijdag gaan zingen. Iedere act treedt twee keer op:

Adriaan: Liefs uit Londen (BLØF) en Where Is The Love (Black Eyed Peas)
Astrid Tan: Unwritten (Natasha Bedingfield) en Riverside (Eigen liedje)
B-Brave: Treasure (Bruno Mars) en With You (Chris Brown)
Haris: Let Her Go (Passenger) en She Wolf (David Guetta)
Orpheus: Blurred Lines (Robin Thicke) en Lost (Anouk)

Een gedurfde move van Orpheus met coach Gordon en zijn team om de grootste hit van dit moment onder handen te nemen. Blurred Lines staat sinds eergisteren weer op 1 in de Nederlandse iTunes. Dat Ik Je Mis van Maaike Ouboter is naar de tweede plek gezakt.

Haris heeft na vorige week in onze NLpop-poll de leiding op zich genomen (29 procent), gevolgd door B-Brave (25 procent) en Orpheus (24 procent). Bij de bezoekers van NLpop staan Astrid Tan (14 procent) en Adriaan Persons (9 procent) duidelijk onderaan.

Angela en haar team zetten in op Haris’ sterkste eigenschappen door hem de superhit Let Her Go te geven. Daarnaast een originele keuze. Niet 100 procent zeker, maar ik neem aan dat het gaat om She Wolf van David Guetta, en niet She Wolf van Shakira.

B-Brave gaat waarschijnlijk weer op de discotoer met Treasure van Bruno Mars, en doet daarnaast een R&B-ballad van Chris Brown. Als ze meer tijd hadden gehad dan hadden ze dat nummer voor B-Brave denk ik beter naar het Nederlands kunnen vertalen.

Maar de kandidaten hebben maar drie dagen om alles op te nemen, en daarna snel alles in te studeren voor de liveshow. Astrid heeft een kleine voorsprong op de rest omdat ze een klein eigen liedje zingt. Dat kent ze al van binnen en buiten.

Alles overziend loopt Adriaan vermoedelijk het meest gevaar om vrijdag naar huis gestuurd te worden. B-Brave, Haris en Orpheus lijken bij voorbaat al veilig. Astrid haalde kortstondig de iTunes-chart met haar Phil Collins-cover van vorige week, en zij is de enig overgebleven vrouw in de competitie. Dat kan haar een extra edge geven.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “X Factor onthult de liedjes voor de vierde liveshow

  1. Wormpaul

    Adriaaaaaaaaantjeeeee
    .
    Moet toch altijd weer aan Bassie & Adriaan denken als ik z`n naam zie staan :-0

      /   Reply  / 
  2. vinn

    Eum… ze maken elke week de songs bekend die ze zingen… precies via de zelfde manier met foto’s op facebook

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Ah, dat was me eerder niet opgevallen, haha ;)

        /   Reply  / 
  3. Yoshi

    Goed van Astrid om met eigen materiaal te komen dan een cover.

      /   Reply  / 
  4. Bastian

    Orpheus…verrassend hoor Lost :) kijk er nu al naar uit! Adriaan moet eruit, onopvallend. En neem B-brave meteen mee, hup school afmaken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>