Astrid Tan uitgeschakeld in kwartfinale X Factor

Boyband B-Brave en Haris Alagic lijken verzekerd van een finaleplek in X Factor

Het blijft wat moeizaam en twijfelachtig verlopen in het vijfde seizoen van X Factor. De vierde liveshow was gelukkig wel veel minder schreeuwerig dan een week eerder. De twee nieuwe coaches Ali en Candy zijn nu allebei uitgeschakeld. De strijd gaat verder tussen Gordon en zijn twee groepen, en Angela en haar twee jongens.

Onverwacht is Adriaan door het publiek in de race gehouden, en ging de sing-off tussen Orpheus en Astrid Tan. Dat was geen moeilijke keuze voor de juryleden. Orpheus wordt al vanaf het begin als potentiële finalekandidaat gezien. Het probleem is dat de groep sinds de overtuigende en spetterende uitvoering van Jackson’s Scream toch wat teleurstelt.

Zoals het er nu voor staat lijken B-Brave en Haris om de eindwinst te gaan strijden. De juryleden hebben ook door dat deze twee populaire acts deels om de gunst van hetzelfde publiek strijden, dus de commentaren worden venijniger. Vooral de reacties van Gordon over Haris (‘het is saai’ en ‘ik val in slaap’) waren nogal opzichtig en gemeen.

Dergelijke opmerkingen had Gordon overigens ook over Anouk en haar liedje Birds voor het Songfestival. Hij wist zeker dat we de finale weer niet zouden halen. Anouk eindigde negende in de finale, terwijl Gordon zelf in 2009 flopte in de halve finale. Echt veel waarde moeten we dus niet hechten aan zijn ‘deskundige’ commentaar.

Bij B-Brave valt op dat ze de helft van hun optreden playbacken. Ze dansen leuk en de gillende meiden vinden het geweldig, maar aangezien zo’n optreden maar anderhalve minuut duurt zou je toch mogen verwachten dat ze gewoon alles live zingen.

Download de songs uit de kwartfinale op iTunes.

Astrid is uit onze poll verwijderd. Ze stond vierde met 14 procent.

Favoriet(en) in X Factor?

  • Haris Alagic (51%)
  • B-Brave (34%)
  • Adriaan Persons (15%)
Loading ... Loading ...

facebook share facebook share

43 Reacties // Reageer

43 thoughts on “Astrid Tan uitgeschakeld in kwartfinale X Factor

  1. Bart

    De beste zangeres er gewoon uitgestemd. Dieptepunt van X-factor dit seizoen. Maar voor de producenten het beste seizoen ooit! Het geld stroomt binnen. Astrid had natuurlijk geen schijn van kans. Geef mij dan toch maar The Voice.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Nou kijk je al zolang zulke shows, Bart. Weet je nou nog niet dat het niet om de beste draait en puur en alleen wie het meeste geld genereerd. In dit geval zal dat het boybandje zijn, de meisjes van 11-15 gillen het hardst = het meeste geld. Heb je die gebakken lucht nou nog niet door?

        /   Reply  / 
      1. Bart

        jawel, maar het enige verschil tussen ons is slechts dat ik vind dat er in deze shows wel degelijk talent zit en jij niet. En daar kan ik wel van genieten. Astrid Tan zal ik nu blijven volgen omdat ik haar steengoed vind. Ik ben niet op haar uitgekeken omdat ze er nu uitligt. Zou ze over een jaar met een album komen, dan koop ik het. Puur omdat ik haar een groot talent vind.

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          kan je lang wachten denk ik. Zij wordt gewoon de volgende ex deelneemster die niet aan de bak komt omdat ze aan zo’n show als X Factor heeft meegedaan. n Beetje talent ziet heus wel dat het je juist niet verder brengt, zal ook deze keer echt niet anders zijn…

            /   Reply  / 
  2. daniel

    Astrid had erin moeten blijven. Echt jammer dat ze eruit is.
    Orpheus had eruit gemoeten voor mijn.
    Ik hou niet zo van hun stijl van zingen, zeg niet dat ze slecht zijn. Maar niet zo mijn smaak.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      daniel. Uiteindelijk zal je van allen niks meer horen… of het nou Orpheus heet of anders…

        /   Reply  / 
  3. vinn

    Mensen vergeten altijd dat de Xfactor draait om het totaal pakketje, daarom hadden Milou en Astrid al nooit de liveshows mogen halen.
    Astrid had die singoff nooit de eerste show mogen winnen van Clarissa en is er nu dan eindelijk terecht uit.’

    Haris is nu de best overgebleven kandidaat, al zou B-brave ook makkelijk kunnen winnen. Zou wel leuk zijn als er eindelijk eens een groep wint.

    Ik blijf erbij dat dit seizoen er te veel goede kandidaten in de catoregie meiden en groepen zaten. PYT, nd’less, rebel ink, Angela, Nicole waren alleen beter dan een Anja, Adriaan of een B-brave

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      En wat is dat totaalpakketje dan? Nee X Factor is puur een marketingterm, vinn. Bedoeld om flink te cashen. En dan niet de deelnemers, die zijn maar een radartje in het gehele concept…

        /   Reply  / 
      1. KellyVanDerVeer

        Meid, ga je weer los hier?

          /   Reply  / 
      2. angela

        Ja ja, we weten jou standpunt nou wel. Waarom kom je altijd met hetzelfde verhaal? Talentenjachten zijn ontzettend commercieel, maar wat is er mis met commercie? Spice Girls, Madonna, Justin Bieber, Rihanna, Lady Gaga, etc. De grootste wereldsterren worden commercieel uitgebuit. Ze hebben misschien niet allemaal talent, maar zijn ontzettend succesvol en daar gaat het uiteindelijk toch om. Er is namelijk een grote doelgroep die er wel van houd.

        Er zijn heel veel mensen die WEL van talentenjachten houden, respecteer die mening en probeer niet altijd je gelijk te halen.

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          Angela, als je mijn mening niet kan waarderen heb je toch echt pech. Dit is tenslotte een blog, een discussieplatform. Ja en dat mijn mening op telkens hetzelfde neerkomt… dat doen die programma’s ook. Doen ook al jaren precies hetzelfde. Proberen talenten te ontdekken maar daar uiteindelijk gigantisch in falen.

            /   Reply  / 
  4. Arjan H

    Ik had gehoopt en verwacht dat Adriaan in de sing off zou staan met Orpheus. Dan was Adriaan er uit gevlogen. Maar wat ik al es eerder zei Astrid is meer een The Voice kandidaat. Daar kijkt ook meer haar publiek naar. Haar uitvoering van Anouk’s “Sacrifice” deed ze fenomenaal! Waar ik flauw van ben zijn de tussenstanden. Ze maken dan bekend welke drie acts het laagste scoren. Altijd staat Adriaan daar ook tussen en Astrid deze keer niet. Eigenlijk beetje gemeen want dan gaan de mensen harder stemmen op de slechte scorende acts en iedere keer ontspringt die Adriaan dan weer de dans en Astrid stond nu dus weer in de sing off…

      /   Reply  / 
    1. vinn

      Ik weet zeker dat die tussenstanden niet kloppen, net of B-brave te weinig stemmen krijgt

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Bij shows als X Factor klopt niks en word je gewoon bedonderd, vinn. Heb je dat serieus nog steeds niet door?

          /   Reply  / 
  5. Nicole

    Dit seizoen X factor is het dieptepunt van alle talentenjachten bij elkaar tot nu toe. Ik ben er helemaal klaar mee. Die fake tussenstanden om het stemmen te beinvloeden. En binnen 1 minuut is zo’n tussenstand vaak helemaal veranderd…………hoe bedoel je vooropgezette NEPPERIJ!!! Die opzettelijk vooraan geplaatste gillende meiden om B-Brave maar zo populair mogelijk over te laten komen. Alles draait om wie er het leukst uit ziet. Hoe is het mogelijk dat zo’n Adriaan bijv steeds doorgaat ( DIE KAN NIET ZINGEN!!!! ) en iemand als Astrid steeds onderaan staat.
    Let maar op B-Brave gaat winnen…..alles voor de centjes.
    Lekker vooraf ingezongen koortjes onder de zang zetten en ze klinken ineens heel zuiver. Hoe bedoel je B-Brave bevoordelen tegenover andere kandidaten die wel alles LIVE zingen! En dan krijgen we deze onzin volgend jaar weer. Nou geef mij maar the Voice. Daar gaat het tenminste nog een beetje om zangtalent al werden we daar afgelopen seizoen ook bedonderd door de echte winnares in de halve finale er al uit te schoppen omdat de finale anders niet spannend genoeg zou zijn. Het gaat weer de verkeerde kant op bij talentenjachten. Het publiek bepaald het niet alleen. De programma makers die beslissen en die beinvloeden het publiek op een sneaky manier. Veel mensen hebben het alleen niet door.

      /   Reply  / 
  6. Ronald

    ‘hoe bedoel je vooropgezette NEPPERIJ!!!’
    Joh Nicole, die shows draaien al seizoenen lang en je komt daar nu pas achter? Dat is altijd al zo geweest, hoor. Van voren naar achteren volledig geregiseerd en de winnaar van te voren bepaald. Of het nou Popstars, The X Factor of The Voice heet. Maar blijkbaar vind je het niet erg dat je genept wordt, want je kijkt er naar. Ik kijk nooit naar zulke shows omdat ik weet dat ik als kijker gewoon bedonderd wordt en er voor mij als kijker minachting is. Ach het klapvee kijkt toch wel… dat idee.

      /   Reply  / 
    1. Bart

      dus jij kijkt geen t.v Ronald? Zowat alles op t.v is nep. Jij gelooft dat al die tranen etc bij het optreden van Maaike in in De Beste Singer Songwriter heel eerlijk en puur waren. Tuurlijk! Ook dat is t.v Ronald.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Ja echter dan de hele gescripte zooi bij X Factor e.d.
        Ik denk niet dat Giel en Miss Montreal van te voren hadden afgesproken om eens lekker een potje te janken. Ze kenden het liedje namelijk nog niet…

          /   Reply  / 
        1. Bart

          Je vertrouwen in Giel en z’n team is echt heeeeel erg groot. Dan ben ik benieuwd wat je van de emotie bij De beste zangers van Nederland vond, toen Glennis afscheid zong. Echt of niet echt?

            /   Reply  / 
          1. Ronald

            Geen mening, dat programma heb ik niet gevolgd…
            Ja Giel en zijn team zijn geloofwaardig, die zijn echt kundig op het gebied van nieuwe muziek. Giel heeft al menig langdurige carrière gelanceerd, alleen al te beginnen bij zijn muzikale vriendin Sanne Hans…

              /  
          2. Geesje

            Laat Astrid Tan nu ook uit de stal van De beste Singer Songwriter komen. Maar nu zul je wel komen met dat ze niet goed genoeg was voor dat programma. Nee Candy Dulver heeft een hele grote fout gemaakt, door Astrid steeds de meest idiote nummers te laten zingen die niet bij haar paste. Al Astrid’s eigen geschreven liedjes kreeg ze de zaal stil mee, mede als de eigen gekozen liedjes in de sing-off.
            misschien een idee om haar eens op te zoeken op you-tube ze heeft een hele mooie sound. Ik begrijp niet waarom ze meedeed aan dit programma, en niet op de ”Voice” gewacht heeft.

              /  
          3. Johan van de Velde

            Ik heb deze Astrid nog niet gehoord, maar dat ze aan verschillende talentenjachten meedoet, wekt niet echt veel vertrouwen.

              /  
          4. Ronald

            Is dat zo Geesje. Ik heb het vorige seizoen alle afleveringen gekeken van DE Beste Singer/songwriter en ik kan me haar echt niet herinneren. Ook het huidige seizoen heb ik tot nu toe alle afleveringen bekeken…

              /  
          5. Johan van de Velde

            De link naar Singer Songwriter geluisterd. Prima stem. Niet echt een song. Beetje jammer van het Nederlandse Engels.

              /  
          6. Johan van de Velde

            Hmm, liedje van haar in XFactor klopt ritmisch niet.

              /  
          7. Ronald

            En nog steeds kan ik me haar niet herinneren. Heeft toen denk ik ook geen indruk gemaakt, alhoewel ik het bij de luisterbeurt die ik het net gunde geen slecht liedje vond. Maar ja wat ik al tegen Bart zei, het gaat dus duidelijk niet om de mensen met muzikale kwaliteiten bij X Factor, daar gaan ze liever voor het zoveelste het-bezorgt-jonge-meisjes-kriebel-in-de-onderbuik-groepje…

              /  
          8. Yoshi

            Ik begrijp eigenlijk niet zo waarom Sanne Hans daar op die bank zit: ze scoorde haar eerste gouden plaat met Nielson terwijl ze al dik 5 jaar in de showbizz staat geloof ik? En daarnaast kan ze live voor geen meter zingen

              /  
    1. Ronald

      B-Brave bij Giel. Dat is dan weer raar. Hun doelgroep luistert niet naar 3FM en de 3FM luisteraar zal weinigf in ze geïnteresseerd zijn…

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        ‘Zelfs’ Giel Beelen maakt entertainment.. Toegegeven, hij toont vaak een goede kennis van en interesse in muziek, maar dat wil nog niet zeggen dat we hem als “klapvee” moeten volgen, Ronald. Ook hij wil zoveel mogelijk luisteraars.
        En over- of onderschat ook het 3FM publiek niet. Niet iedere luisteraar, of zelfs niet het meerendeel, is alternnatief in zijn/haar luistergedrag.

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          Nou ik heb het vermoeden dat de entertainment factor te vinden was bij het fenomeen ‘gillende tienermeisjes’. Dat levert natuurlijk mooie radio op. Heus niet omdat hij B-Brave zo geweldig vind…

            /   Reply  / 
          1. Geesje

            Hij hoeft ze niet geweldig te vinden, hij doet gewoon aan de hype mee net als de andere helft van Nederland.

              /  
          2. Ronald

            Nee Geesje, Giel steekt weleens de draak met dat soort dingen. Zal hier ook wel aan de hand zijn geweest.

              /  
          3. Bart

            ha,ha ja dat zal het zijn. Zo heb je altijd gelijk!

              /  
  7. Mathijs

    Zonde dat Astrid eruit is, was toch echt wel een van de muzikaalste die erbij zat. Voor mij is Haris degene die dit mag gaan winnen! En nee Ronald, je hoeft nu niet te reageren op deze reactie.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Dat bepaal jij niet, Mathijs.
      Als iemand er uit vliegt bij X Factor moet je juist blij zijn volgens mij. Heeft deze Astrid i.i.g. geen last van een wurgcontract…

        /   Reply  / 
  8. Mathijs

    Goed visweer.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Ja en, wat wil je daarmee zeggen? Of ben je op n verkeerd forum belandt?

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        Beet…
        😜

          /   Reply  / 
        1. Eva

          Hahaha!

            /   Reply  / 
  9. Sander

    Mensen mensen mensen. Hebben jullie ooit wel eens van het begrip trolling gehoord?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>