Finalisten X Factor dicht bij elkaar in iTunes Top 100

Minimale voorsprong voor B-Brave • Alle singles vooralsnog buiten de top 50

Met de finale van X Factor in aantocht kijken we iets preciezer naar de prestaties van de finalisten in de iTunes Top 100. De liedjes uit de halve finale scoren vrij mager vergeleken bij topfavorieten uit andere talentenshows zoals The Voice en DBSSW.

Momentopname zaterdagmiddag na halve finale:

66. B-Brave – Sorry Is Misschien Te Laat Gezegd
67. Haris – Fragile
68. Adriaan – Unfaithful
75. B-Brave – Closer
78. Haris – Set Fire To the Rain
89. Adriaan – Love Me Again
92. B-Brave – Closer / Sorry (Single versie)

Voor zover bekend tellen de downloads komende vrijdag niet mee in de einduitslag, maar deze ranglijst geeft wel een indicatie van de betrokkenheid van het publiek. B-Brave heeft een kleine voorsprong, ook gebaseerd op de scores in eerdere weken, maar het ligt allemaal te dicht bij elkaar om hier stellige conclusies uit te kunnen trekken.

Dat het heel close is bleek ook uit de uitslag van de halve finale. Orpheus ging naar huis met 21 procent van de stemmen, Adriaan ging door met 24 procent. De overige 55 procent moet verdeeld worden tussen B-Brave en Haris, met minstens 25 procent voor beiden.

Bovendien is de winnaar van een talentenshow lang niet altijd degene die het beste scoort in charts. Denk aan Leona vs. Sandra van Nieuwland en Douwe Bob vs. Nielson.

Met enkel tienerjongens in de finale weten we nu al wel zeker dat we de jongste X Factor-winnaar ooit zullen krijgen. In sociale media zwelt de kritiek ondertussen aan. De show zou dit seizoen te veel afhangen van stemmende pubermeisjes.

Download: Alle liedjes uit halve finale op iTunes

Foto: Angela met haar jongens Haris en Adriaan / RTL X Factor

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Finalisten X Factor dicht bij elkaar in iTunes Top 100

  1. Yoshi

    “teveel afhangen van stemmende pubermeisjes?”, dat is toch juist goed voor een act, zij moeten de winnaar staande houden na de show. Niet dat deze staande zal houden, maar goed…

    Overigens zeer zwakke noteringen vergeleken met liedjes uit TVOH of Singer/Songwriter, logisch meisjes van 13-14 hebben ook geen geld om de plaatjes allemaal te downloaden.

    Als ik kritiek mag geven dan is het op het zeer matige zangniveau vergeleken met de vorige edities, daarnaast is het decor simpel en de show rommelig in elkaar gezet, al komt dat denk meer door die gillende viswijven in het publiek.

      /   Reply  / 
    1. Bart

      Ja, het niveau is wel heel erg slecht dit jaar. Er was 1 hele goede zangeres en die wordt zonder pardon ( ook door de jury ) gewoon naar huis gestuurd. Astrid Tan. Wat Adriaan gisteren presteerde is echt niet te geloven. Knetter vals zingen en dan ook nog lachend door naar de finale.

        /   Reply  / 
    2. BéTé

      @Yoshi… ik neem aan dat je – in dit specifieke geval – bedoelt ‘bakvissen’ in plaats van ‘viswijven’??

        /   Reply  / 
      1. Yoshi

        Nee hoor, viswijven kan zowel staan voor loeder of voor schreeuwerige dames

          /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>