Primeur! Alles over de drie X Factor finale singles

NLpop-exclusief: Tricky Stewart produceert niet één, maar drie singles • Lees hier wie de schrijvers en componisten zijn van de drie X Factor 2013 finale singles

In vorige seizoenen van X Factor had NLpop steevast de primeur van de finale singles. Een traditie die ik graag wilde voortzetten, ware het niet dat alles dit seizoen anders is.

Het zijn deze keer geen covers van oude hits, maar geheel nieuwe nummers. Met dank aan RTL kunnen we melden dat de internationale topproducer Tricky Stewart niet alleen de single van de winnaar, maar de singles van alle drie de finalisten geproduceerd heeft.

Ook de componisten en tekstschrijvers kunnen we primeuren:

B-Brave – Up (Brahim Fouradi) uptempo
Adriaan – Als Je Gaat (Jayh, Bart Zeilstra en Leon Palmen) midtempo
Haris – Playing With Fire (Cimo Frankel en Kris Coutinho) ballad-midtempo

Brahim Fouradi kennen we van het rapduo Fouradi dat hij vormt met zijn broer. Enkele van hun hits zijn: 1 Ding, Flipmuziek, Gemengde Gevoelens (met Kim-Lian), Stiekem en Ping. Ook produceert Brahim voor het tienertalent Aliyah en ontwikkelde hij Monsif.

Jayh scoorde hits met o.a. The Partysquad, Gers Pardoel en Dio. Op dit moment staat hij met The Partysquad, Sjaak & Reverse in de charts met Helemaal Naar De Klote.

Bart Zeilstra is beter bekend als Baas B. die tot 2009 een rapduo vormde met Lange Frans, en ook hits scoorde met onder anderen Yes-R en eerder genoemde Jayh. Leon Palmen, alias Léon Paul, produceerde voor onder meer Quintino & Alvaro.

Cimo Frankel schreef o.a. de nieuwe single Back To History van Wildstylez, waarop hij ook als gast te horen is. Kris Coutinho produceerde die track met Cimo, werkte onder meer aan de musical Lover or Loser en in 2009 aan het album Live My Life van Boris.

Veelbelovend! Sterke namen uit de Nederlandse muziekscene die absoluut verfrissende muziek kunnen afleveren. En dan worden ze ook nog geproduceerd door Tricky, bekend van Single Ladies van Beyoncé, Baby van Justin Bieber en Umbrella van Rihanna.

Achter de schermen bij X Factor zijn ze in ieder geval laaiend enthousiast, zo ook de finalisten zelf in de sociale media. Maar er zijn geen snippets of zo, dus om het eindresultaat te horen moet je vrijdagavond naar X Factor kijken!

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Primeur! Alles over de drie X Factor finale singles

  1. Nico

    Met interesse gelezen over de componisten. Ben benieuwd welke nummers er komen boven drijven op de radio.

      /   Reply  / 
  2. Yoshi

    Heb het amper gevolgd, maar als er dan toch iemand moet winnen, laat het dan maar die Haris zijn

      /   Reply  / 
  3. Jan

    Goed item Marcus!
    Zonet (vrijdagavond) was Haris gewoon even live bij Stenders Late Vermaak op 3FM. Daarna weer terug naar de andere studio …

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>