Guus Meeuwis vindt DBSSW beter dan TVOH

‘Bij The Voice moeten deelnemers na afloop nog eigen gezicht bepalen’

Niet alleen Anouk heeft al meerdere keren bedankt voor een coachschap in de talentenshow The Voice of Holland. Ook de immens populaire Guus Meeuwis is al twee keer gevraagd of hij plaats wil nemen in een van de draaiende stoelen. Beide keren heeft Guus het aanbod vriendelijk afgeslagen.

Dat blijkt uit een interview met de zanger in het Algemeen Dagblad. Hij ziet een coachschap in The Voice of Holland niet zitten. ‘Ik ben twee keer gevraagd als jurylid bij The Voice, maar heb meneer De Mol vriendelijk bedankt’, aldus Guus, die niet van plan is in de toekomst nog op dit besluit terug te komen.

‘Simpelweg niet mijn afdeling. Bij The Voice moeten deelnemers na afloop nog hun eigen gezicht bepalen en juist dat blijkt vaak het moeilijkste’, voegt hij er als motivatie aan toe. Guus vindt De Beste Singer-Songwriter van Nederland een betere talentenjacht: ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland is heel puur.’

Een van de talenten die voortkwam uit DBSSW is Nielson, die het komend jaar het voorprogramma verzorgt tijdens de Groots met een zachte G-concerten.

Kritiek op The Voice zwelt aan

Eerder deze maand legde Anouk ook al uit waarom zij herhaaldelijk bedankte voor The Voice. Zij voorzag problemen als zij te weinig talenten goed genoeg zou vinden. Dan zou zij op het laatst haar stoel heel vaak moeten draaien om haar team op te vullen. ‘Dat zou niet sincere zijn’, beredeneerde Anouk.

Zo krijgt de grootste talentenshow van Nederland in korte tijd van twee van de grootste, stadionvullende, Nederlandse artiesten het verwijt niet puur, niet oprecht genoeg te zijn. Maar ook onder Voice-fans klinkt de laatste tijd meer kritiek.

Als RTL en John de Mols Talpa slim zijn dan luisteren ze er goed naar, en doen ze iets met de kritische geluiden. Op naar een indrukwekkender vijfde seizoen!

In de column The Voice of Complacency schreef ik vorige week over de zwakkere punten in het vierde seizoen van The Voice, en over hoe het beter zou kunnen. Het haastige karakter van de volgepropte liveshows, het gebrek aan tijd om talenten beter te leren kennen, noemde ik daarin als een van de argumenten.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Guus Meeuwis vindt DBSSW beter dan TVOH

  1. Bart

    Dat vind het ook het minste van de liveshows. Waarom niet gewoon 12 mensen in de liveshows en geen 32! Het gaat inderdaad veel te snel. Ik zou het nog steeds leuk vinden als Idols weer een keer terugkwam. Maar dat zal wel niet…

      /   Reply  / 
    1. Yoshi

      Misschien gewoon even helemaal stoppen met het format talentshow! TVOH, DBSSW, SYTYCD, HGT. Gooi het een paar jaar in de ijskast.

      En btw weet ik nu wel van Guus dat hij niet wil coachen in TVOH.

        /   Reply  / 
  2. Nico

    Andere niet-kijkers hier op dit blog krijgen steun uit onverdachte hoek.

      /   Reply  / 
    1. Yoshi

      Ik ben er niet op tegen, maar ik vind dat de kandidaten nu een keertje moeten groeien, dan dat er een nieuw blik wordt opengetrokken. Ze hadden na seizoen 3 gewoon even 2 jaar pauze moeten nemen. Eeuwig zonde dat we niet veel van oa Floortje, Leona, Charlie, Chris of Ivar horen. Wat natuurlijk niet wegneemt dat ze niks doen.

        /   Reply  / 
  3. Yoshi

    Overigens leuke foto voor bol.com

      /   Reply  / 
  4. Yoshi

    Ik ben er niet op tegen, maar ik vind dat de kandidaten nu een keertje moeten groeien, dan dat er een nieuw blik wordt opengetrokken. Ze hadden na seizoen 3 gewoon even 2 jaar pauze moeten nemen. Eeuwig zonde dat we niet veel van oa Floortje, Leona, Charlie, Chris of Ivar horen. Wat natuurlijk niet wegneemt dat ze niks doen.

      /   Reply  / 
  5. Ronald

    Het hoeft geen betoog dat ik het in dit geval eens ben met Guus Meeuwis denk ik. Fijn 2014 allemaal.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>