Vanavond live: The Clashes in The Voice of Holland

Update klik: Ariana Grande winnaar eerste liveshow The Voice

Wereldprimeur: The Clashes vermengen optredens tot een geheel

Er wordt bij The Voice of Holland al langer gesproken over vernieuwingen in de liveshows. Ze willen daarin meer onderscheidend zijn van andere talentenshows.

Vanavond gaan we zo’n nieuw element voor het eerst zien. ‘The Clash’ gaat als volgt in zijn werk: een coach zet telkens twee van zijn of haar talenten tegenover elkaar. Zij mogen ieder twee songs uitkiezen die zij om-en-om ten gehore zullen brengen in zeer korte uitvoeringen. De band breit de nummers aan elkaar.

Na de in totaal vier tracks bepaalt het publiek samen met de betreffende coach wie van de twee doorgaat. Naast de gebruikelijke televoting kan hierbij voor het eerst ook gratis gestemd worden via de RedRoom-app van The Voice.

Verdeling Clashes

Er zijn nog 32 kandidaten in de race, dus acht per coach. Zij worden verdeeld over de eerste en tweede liveshow. Vanavond in de eerste liveshow verschijnen:

• Team Borsato: Graziella, Rob, Dynah, Sjors
• Team Trijntje: Daisy, Emmaly, David, Eloy
• Team Ilse: Pip, Sietske, Kimberley, Megan
• Team Ali: Guus, Vincent, Martha, Renee

De overige talenten staan logischerwijs volgende week in de tweede liveshow. Vanaf de derde liveshow zien we de overgebleven talenten allemaal wekelijks.

Originele singles finalisten

Ook is er een nieuwtje over de finale. Er zullen eindelijk weer originele, eigen singles door de finalisten worden uitgebracht. Die nummers worden speciaal voor hen geschreven en geproduceerd op basis van hun persoonlijke verhaal. In de halve finale op vrijdag 12 december krijgen we de finalistensingles te horen!

Dat is geweldig nieuws. Het is niet altijd makkelijk om compleet nieuw werk te brengen in talentenshows. Covers van bekende hits zijn een veiliger pad, dus alle hulde aan de productie van The Voice of Holland dat zij dat toch gaan doen!

Video: talenten zingen Bang Bang

Foto: Trijntje, repetities The Clashes

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Vanavond live: The Clashes in The Voice of Holland

  1. stefan

    i love ariana grande

      /   Reply  / 
  2. vera

    love you ariana grande xxxxx

      /   Reply  / 
  3. Yoshi

    Leuk dat er weer een eigen winnaars lied komt, dit hadden ze na seizoen 1 blijven moeten doen! Wel een saaie, rommelige uitzending met die clashes. Ik sla volgende week over.

      /   Reply  / 
    1. BéTé

      Toch opvallend hoeveel battle-winnaars er kansloos uitvliegen met de clash. Lijkt mij toch lullig voor battle-verliezers om te zien omdat ze van zichzelf weten dat ze tijdens een clash veel beter uit de verf waren gekomen dan sommige clash-verliezers van gisteravond…

        /   Reply  / 
    2. guy

      Ik vond de clashes op het begin tegenvallen, maar daarna begon ik het wel leuk te vinden.

        /   Reply  / 
  4. Greetje

    Wij hadden ons verheugd op de live show. We zitten klaar met een wijntje en nootjes.
    Krijgen we geen liveshow maar clashes.
    Wij vonden het niet leuk.
    Volgende week ga ik ook niet kijken. Ik ga weer kijken als de echte live shows beginnen.
    Ben ik hierin de enige die het niet leuk vond, of zijn er meer mensen die zo denken?

      /   Reply  / 
  5. Hans

    Nope …je bent niet de enige. Ik vind het smakeloos dat in korte clips naar nog een korter optreden…. ik noem ze een “flash” ipv “clash” muziek gepromoot wordt als een strijd met uitspraken van kandidaten naar elkaar toe die al helemaal niet bij muziek horen … muziek is geen “oorlog” … muziek verzoend en verbroederd ….. erg onrustig is de show ook nog eens geworden … vervelend om naar te kijken …. lijkt meer op een slechte reclame spot … bah…

      /   Reply  / 
  6. Enzo

    Ik dat het progam de voice heten maar het lijk wel de show van het optreden niet naar de stem.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Mooi gesproken.

        /   Reply  / 
  7. dinie

    Ik vond het ook slecht. De Voice zakt af naar bagger niveau. Wat zie je nou nog van de kandidaten? Na al die moeite om in de live shows te komen kan de helft al na een paar minuutjes zingen exit.Dat is gewoon doordraai tv. Blij dat de echte live shows gaan beginnen. Volgende keer is dat vroeg genoeg om eens in te schakelen. Het voortraject is voor mij verpest.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>