#TVOH-auditie Jennie Lena hit op internet (video)

Review • Twee uitschieters na eerste aflevering Blind Auditions

Het zesde seizoen van The Voice of Holland is beheerst van start gegaan. De kwaliteit lag vrijdagavond hoog (deel van het format) maar een muzikaal wonder heeft zich niet voltrokken. Welke talenten zijn vroege favorieten voor de finale?

Twee audities steken er in de dagen na de uitzending qua hype evident bovenuit: Who’s Loving You door Jennie Lena en The Power Of Love door Maan.

Jennie Lena heeft zich direct opgeworpen als een potentiële finalist. Uit de statistieken blijkt ook dat de grote favoriet uit de eerste Blind Auditions-show vrijwel altijd de finale haalt. Als dat niet lukt, toch zeker de halve finale. Jennie is vocaal en technisch uitstekend, en koos zoals verwacht voor Team Anouk.

In het liedje Who’s Loving You kon Jennie haar volledige bereik in de strijd gooien, en zij is niet voor niets gemonteerd als spettende showstopper. Het was een krachtige auditie waarmee Jennie in een klap 2,5 miljoen mensen bereikt.

Maar in een review horen ook minpunten. De liedkeuze is erg traditioneel, om niet te zeggen ouderwets. Veel popmuziek die scoort in de 2015-charts klinkt anders. Hopelijk zullen Jennie en Anouk in de volgende rondes wat meer alternatieve en riskante keuzes maken. Dat zou ook mooi passen bij Jennies uitstraling.

Ze is vast superlief en spontaan maar Jennie heeft een bepaalde brutaliteit in haar gezicht. Apartere muziekkeuzes kunnen haar identiteit versterken. Denk: Mad World van Gary Jules meets Freedom at 21 van Jack White meets Sia, enz.

Treffende voorbeelden zijn ook de optredens van ‘rock-ballerina’ Kimberley Nicole in de Amerikaanse versie van The Voice. Allemaal op YouTube terug te kijken. Met haar vocalen moet Jennie in staat zijn om zulk spektakel neer te zetten.

Maan receptmatig en te weinig herkenbaar

De auditie van Maan vind ik lastiger te beoordelen. The Power Of Love is in de Britse versie eens op briljante wijze uitgevoerd in deze geweldige battle, en de zangeres Christina Marie zong het nummer later ook nog solo in de finale.

Voor mij persoonlijk is dat een van de hoogtepunten uit de hele internationale Voice-geschiedenis. Nu dat nummer wat ‘receptmatig’ in de Nederlandse audities opduikt, kan ik daar niet onbevooroordeeld en verrast naar luisteren.

De auditie van Maan slaat volgens mij vooral aan door de sterke liedkeuze. Met een goed nummer is een talent al over de helft, en dat het in de show alleen maar om ‘de stem’ zou gaan is natuurlijk niet waar. Het draait om veel meer.

De vocalen van Maan zijn soms wat dun, maar zorgelijker is volgens mij dat zij (nog) niet echt een herkenbaar, authentiek geluid heeft. Maar goed, Maan is pas 18 jaar en zij koos voor Team Borsato. Marco staat erom bekend dat hij talenten tot grote hoogten kan opstuwen, dus te snel oordelen is in dit geval niet wijs.

Zit de winnaar van The Voice of Holland 2015 hierbij? Dat valt te bezien, maar het is nu al een heel interessant seizoen. Op naar de tweede auditieshow!

Video: Jennie Lena – Who’s Loving You

Video: Maan – The Power Of Love

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “#TVOH-auditie Jennie Lena hit op internet (video)

  1. Rene

    Ik word gevraagd eventueel te reageren op bovenstaande tekst, maar er staat nergens wie dit heeft geschreven ….
    Ben ik daarom de eerste die reageer?

    Hoe dan ook: er is niets mis met ouderwetse muziek! Kijk in welke lijst dan ook, muziek van vandaag kan niet op tegen muziek van vroeger (kort gezegd)!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>