Dwight Dissels hot in The Voice of Holland-bubbel

#TVOH • Kan hij het coveren van Amerikaanse R&B overstijgen?

Vrijdagavond konden we in The Voice of Holland opnieuw genieten van Dwight Dissels. Zijn battle met Leon Sherman steekt er met kop en schouders boven uit. In rap tempo wordt Dwight door media en fans gehypet tot finalefavoriet.

We zagen dat in eerdere seizoenen ook. Maar nu we weten wat er ná The Voice met veel van die favorieten gebeurd is, mogen we kritischer zijn. Wat is de levensvatbaarheid van dit vocale R&B-geweld in onze muziekscene?

Ben Saunders-scenario

Word je daar in Nederland echt een popster van internationaal kaliber mee? Of eindig je dan als schnabbelaar, met sporadisch gastoptredens bij Vrienden van Amstel Live en Ladies of Soul? Of erger: volgt er een Ben Saunders-scenario, via wat geflopte dance-features en privédrama’s, de vergetelheid in?

In de bubbel van The Voice of Holland is Dwight uiteraard helemaal geweldig. Wat een prachtstem en mooi podiumcharisma heeft die man. Maar buiten The Voice komen we dit zelden in onze hitlijsten tegen. Zelfs Amerikaanse R&B-sterren scoren in Nederland niet zo gauw een maandenlange superhit.

Verbreding en verdieping

Daarom denk ik dat het beter is als Dwight in The Voice zijn muzikale horizon verbreedt richting pop, rock en Nederlandstalig. Dan ligt er voor hem veel meer in het verschiet. Met Ali B als coach kan dat zeker goed uitpakken.

Het hangt er natuurlijk van af met welk doel Dwight meedoet aan The Voice, maar als het de opzet is om met hem een nieuwe, grote Nederlandse popartiest af te leveren, dan is zo’n verbreding en verdieping in liedkeuze echt nodig.

Tijdens zijn Voice-deelname

We weten nu dat Dwight perfect R&B en soul zingt. Maar kan hij straks na The Voice ook als feature op een Topnotch-release scoren? Of voor een wedstrijd van het Nederlands elftal het volkslied zingen? Of meedoen aan het 5 mei-concert? Kan hij een song van Kensington of Within Temptation aan?

Ja, ja, ja, ja! Dwight heeft het allemaal in zich, en vast nog veel meer. Dus dan is het beter om hem nu al, tijdens zijn Voice-deelname, te introduceren als een veel bredere artiest, die het zingen van Amerikaanse R&B overstijgt.

Video: Battle Dwight Dissels vs. Leon Sherman

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Dwight Dissels hot in The Voice of Holland-bubbel

 1. Yoshi

  Hij kijkt wel een soort van arrogant tijdens het zingen.. Lachen en arrogant kijken daarna

    /   Reply  / 
 2. Henk

  Dit is zingen. Dit is the Voice!

    /   Reply  / 
 3. Vinn

  Op een of andere manier heb ik altijd iets tegen de topfavoriet. Ik vond nu bijv Leon ook veel beter (lees; echter).
  Ben, Iris, Leona/Sandra, Julia en Maan ik had er niet zoveel mee. O’g3ne dan weer wel, maar die passen dan ook als trio niet in dat rijtje.
  Maan heeft nu na tvoh voor mij wel bewezen dat ze de terechte winnares is en geloof ook in een carriere voor haar.

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   +1,Vinn.
   Met name wat betreft Leon Sherman. Die komt ‘echter’ over.

     /   Reply  / 
 4. Johan van de Velde

  Ik heb tvoh dit jaar niet gevolgd en hoor deze twee heren dan ook dankzij NLpop voor het eerst.

  Ik vind ze aan elkaar gewaagd in deze battle maar heb een lichte voorkeur voor Sherman.
  Ligt hij er nu uit?

  Dissels komt op mij vooralsnog niet over als een soloartiest.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>