Veel meer drukte op 538 K’dag dan andere jaren

Ik heb de koppen niet geteld, maar volgens mij is het nog nooit zo druk geweest op 538 K'dag als dit jaar. Al vanaf een uurtje of drie is er bijna geen doorkomen meer aan, zoveel mensen als er op het Museumplein staan. De afgelopen jaren was het zelfs op het piekuur ('s avonds rond een uurtje of acht) niet zo druk als het vanmiddag is. En de grote mensenmassa lijkt maar voor één persoon te komen: Jan Smit.

Telkens als zijn naam klinkt, gaat er een gigantisch gegil over het Museumplein. Ook bij het een-nummer-optreden van Jan eerder vanmiddag kookte de mensenmassa.

Maar bij andere artiesten, zoals Gerard Joling en The Opposites, wordt er enthousiast gereageerd. Geregeld schudden de panden in de omgeving van het Museumplein doordat er zoveel mensen staan te springen. Ook klinkt er – net als bij de TMF Awards – een 'bitches zitten aan me penis' als The Opposites hun straathit Dom, Lomp & Famous spelen.

Ook De Jeugd van Tegenwoordig blijkt populair. Shenkie wordt nog niet erg goed opgepakt, maar de huidige single Hollereer blijkt ook een straathit. Want iedereen zingt de tekst 'Je kijkt o zo zuur naar mijn haute couture / maar mijn haute couture is o zo duur' moeiteloos mee.

Zo nu en dan laat het zonnetje zich zien. Verder is het bijna topsport om een biertje te halen. Je bent rustig een half uur bezig om van je groepje naar de bierstand en weer terug te komen. Veel bezoekers hebben zelf een drankvoorraad meegenomen; op de grond stikt het van de blikjes Heineken, flessen Passoa en andere zoete drankjes.

Meer berichten over 538 K'dag

facebook share facebook share

37 Reacties // Reageer

37 thoughts on “Veel meer drukte op 538 K’dag dan andere jaren

  1. Female81

    Ik ben net thuis. Dit was het eerste jaar sinds 2003 (het eerste jaar dat ik Koninginnedag in Amsterdam vierde) dat ik níet in de buurt van het Museumplein ben gekomen. Reden: Toen ik vlakbij het Leidseplein was (ergens rond vier uur) kwam ik volledig in de verdrukking. Ik kwam gewoon niet verder. Zo druk was het er andere jaren nooit.

    In plaats van de route te vervolgen naar het Museumplein, wat eigenlijk de bedoeling was, heb ik volledig wanhopig een ‘vluchtweg’ genomen via het straatje waar Jimmy Woo e.d. in liggen. Nee, dit was echt niet leuk meer.

    Gelukkig had ik daarvóór al een aantal uren genoeg plezier gehad (Jordaan, Dam, Waterlooplein en het hele gebied tussen die laatste twee plekken in).

      /   Reply  / 
  2. mart

    Was gister al om 11.00 op het museumplein dus was er nog ruimte zat. Eenmaal naar huis gaande was er niet meer doorheen te komen. Maargoed was een geweldige dag dus dan maakt dat ook niet zoveel uit.Jammer trouwens dat er naast wc rollen ook met flessen werd gegooid, was af en toe wel ff opletten.

      /   Reply  / 
  3. Michelle

    Herman,

    Je favo artieste Floortje van Idols was er ook. Ze stond alleen op het VIP dek.

    Ze droomde dat ze ook op het podium mocht staan. Helaas heb jij Blindspot nooit gepromoot dus vandaar dat ze niet op het podium mocht. Floor vond dat wel jammer van jou.

      /   Reply  / 
  4. Suus

    Wat een onzin Michelle, ze brengt het zelf ook niet onder de aandacht.
    Op haar officiele website staar haar nieuwe single niet eens vermeld, en zelf zet ze er nooit een update neer.
    Eigen schuld, dikke bult!!
    Optreden doet ze ook niet meer.

      /   Reply  / 
  5. Herman

    @ Michelle: als Floortje eens een videoclip aflevert van Blind Spot, komt ie hier zeker langs. Maar toen ik gisteren YouTube checkte, stond er nog niks op.

      /   Reply  / 
  6. Bart

    Hoezo Suus?? Floortje treedt echt wel op hoor. Iedereen in NL kent haar en heeft een poster op zijn of haar kamer hangen. Zelfs Herman is gek van Floor en ook van Raf.

    Floor is een superster en te groot voor NL. Ze loopt dag en nacht met beveiliging dus wat klets je Suuske!?

      /   Reply  / 
  7. Herman

    @Bart: bedoel je mij? tot op heden heeft Floortje nog niks voortgebracht wat mij kon bekoren hoor.

      /   Reply  / 
  8. Ronald

    Bart is een beetje sde weg kwijt. Floortje te groot voor Nederland? Hahahahaha, het wordt steeds leuker…Met wat? Muzikaal in ieder geval niet.

      /   Reply  / 
  9. Ronald

    Iedereen kent haar? Nou ik kan er veel noemen die nog nooit van haar hebben gehoord…
    Echt, gaat echt niet goed met je he, Bart?

      /   Reply  / 
  10. anoniem

    Ik ben een mega Floortjefan, maar ik moet Suus gelijk geven. Er zijn geen openbare optredens meer, en Floortje en TEG brengen blind spot totaal niet onder de aandacht, er is echt totaal geen promotie!!! Echt zonde, blind spot is een super nummer! En Herman, er staan wel degelijk filmpjes daarvan op youtube hoor, al enige tijd! als je zoekt op Floortje blind spot vind je ze gelijk ;)

      /   Reply  / 
  11. Ronald

    Kwaliteit promoot zichzelf. Daar zal het dan wel aan ontbreken.
    Had ik al niet eens gezegd dat meedoen aan Idols je carri1ere stagneert. Bewijs is weer geleverd…
    wie luistert er nog naar wéér een Idols-deelneemster. Tja. Als de plaat voor de kop metersdik is…

      /   Reply  / 
  12. merel

    Leona Lewis !

      /   Reply  / 
  13. Bart

    Kwaliteit = Floortje!

    kijk haar gezicht en lichaam hoe mooi! En dan haar stem, niemand en zelfs leona Lewis kan daar aan tippen.

    En weet je hoeveel hyves vrienden ze heeft?! Ze veel om hier neer te zetten. Floortje kent iedereen in Showbizz land en iedereen houdt daar van Floor.

    Dus hoezo heeft ze het niet gemaakt??

      /   Reply  / 
  14. Jos

    Ja Floortje is super & Blindspot ook alleen willen mensen het niet eerst beluisteren omdat ze meedeed met Idols. Dat is een vooroordeel, dus mensen zet dat vooroordeel aan de kant en beluister het voor je er over oordeelt.
    Dus zeg ik tegen iedereen hier luister blindspot op http://floortje.hyves.nl
    en geef daarna een oordeel.

      /   Reply  / 
  15. anoniem

    Daar heb je een punt Jos! Mensen, free your mind and the rest will follow!!!

      /   Reply  / 
  16. Ronald

    Free your mind is juist NIET naar troep als Idols luisteren…

      /   Reply  / 
  17. Ronald

    Waarom ze het nog niet gemaakt heeft, Bart?
    Ken je wel iedereen kennen, maar als je materiaal niet aanslaat, kom je niet ver. En gezien haar ‘hitsuccessen’ is ze nog helemaal nergens. Wat heeft ze voor baanbrekends uitgebracht dan?

      /   Reply  / 
  18. suzanne

    @ bart
    Over ide hyvesvreinden, valt reuze mee.. Tessa van So you wannabe a popstar ZIJ heeft veel hyvesvrienden, terecht ook;) echt een toppertje.. besteed altijd aandacht aan der fans,, wat floortje niet meer doet de laatste tijd. dat moet ze echt anders aanpakken,, oo en promotie natuurlijk
    dan pas zou t een hit kunnen worden.

      /   Reply  / 
  19. Sharon

    @ Ronald: Ook Mensen die meedoen aan Idols of dat soort programma’s kunnen toch echt talent hebben hoor, maar hier in NL geeft niemand ze een kans! Vooroordelen ten top! Vandaar de opmerking: Free your mind and the rest will follow!
    @ Suzanne: Ik zeg het niet graag want ik ben een mega Floortjefan, maar je hebt groot gelijk… Ze besteed tegenwoordig haast geen aandacht meer aan haar fans, en promotie voor blind spot is er echt NIET! Zó jammer, want het nummer is geweldig!

      /   Reply  / 
  20. Ronald

    ben ik niet met je eens Sharon, sorry.
    heb je een greintje talent dan doe je dus niet mee aan Idols…

      /   Reply  / 
  21. kees

    Oh oh oh wat is ons idolssletje weer lekker op dreef.

      /   Reply  / 
  22. suzanne

    Ja ik heb zoveel bewondering voor Tessa. Het is echt een SCHATJE!!
    Kunnen zoveel een voorbeeld aan nemen, nu we over floortej spreken, zeker floortje. ze pakt het zo verkeerd aan nu..
    Met dit gedraag gaat ze het gewoon helemaal NIET redden!!
    Tessa wens ik het beste. Het is een schatje, hoe ze fans terug krabbelt enzo.. al die aandacht.. Dat is een POPSTER!!

      /   Reply  / 
  23. Maxime

    Jaa Tessa is echt SUPERR !! (H)

      /   Reply  / 
  24. Ronald

    Hahaha dus het aantal Hyvesvrienden bepaalt tegenwoordig de mate van succes? Joh. Eerst was dat toch de verkoop van je plaatjes en airplay…
    Beide dames hebben nog geen deuk in de muzikale boter kunnen slaan, kom op zeg!

      /   Reply  / 
  25. MichielV

    Blindspot vind ik best een goed nummer, maar zonder promotie ben je inderdaad nergens. Ik ben er ergens via een internetblog achtergekomen dat ze een nieuwe single had, want op tv/radio heb ik het nummer nog nooit gezien of gehoord. Ik zou haar liever haar liedjes zien promoten dan dat ze niks gaat zitten doen in die Uri Geller-show ofzo. Ik zie Floortje regelmatig op tv, maar niet meer voor haar muziek…

      /   Reply  / 
  26. Ronald

    Hehe wordt het duidelijk MichielV?
    Floortje is niet de enige, zij is een van de velen Idols die overal komen opdagen…

      /   Reply  / 
  27. FF

    Kees? Waarom scheldt jij op Floortje? Idolssletje? Nou ja zeg. Jij bent zeker volmaakt??

      /   Reply  / 
  28. MichielV

    @ Ronald: jajaja, ik weet nu wel dat alle idolsdeelnemers een zonde hebben begaan en nooit een carriere op kunnen bouwen, ze zijn allemaal gedoemd te mislukken en blablabla

    Als jij je daar nou lekker druk over gaat maken zet ik nog even een lekker nummer van Hind (ja die van Idols ja, die steeds op tv is, maar wel ivm haar muziek) op!

      /   Reply  / 
  29. Bart

    Floortje kan toch goed leven van de muziek, dus zo geflopt is ze niet. vertele mij dan maar waarom ze niet bij de apotheek werkt en nog steeds een management heeft. Floortje verdient veel aan haar platen en kan nog 10 jaar mee in de business.

    Wat heb jij tegen haar Ronald?

      /   Reply  / 
  30. Ronald

    Er zijn er maar een paar die van de muziek kunnen leven, Bart. En daar hoort Floortje zeker niet bij, dus hoe jij aan die wijsheid komt?
    Ze treedt toch niet meer op? En haar hitjes hebben amper airplay. Hoe komt ze dan aan inkomsten?
    Volgens mij verzin je maar wat, Bart.

      /   Reply  / 
  31. Ronald

    Pas las ik hier iets dat Raffaela amper rondkwam. Als zij die problemen al heeft als winnares van zo’n programma…

      /   Reply  / 
  32. Moos

    Het is echt waar Ronald, vraag maar aan haarzelf en aan haar management. Ze krijgen geld ook al scoren ze geen hits. Klinkt erg maar waar. Ook van de snaps kan ze goed leven. Raf treedt helemaal niet en publique op dus dat is een ander verhaal.

    Maar ach, dat zal ook snel over zijn.

      /   Reply  / 
  33. Frans

    en jij leeft zeker van de muziek? ronald,jij bent het afzeik sletje hier ..de jaloersie spat uit je oren…
    heb je echt niets beters te doen als overal de deelnemers van talentenjachten af te kraken ..? Stop de negatieve energie beter in iets productiefs en bespaar ons je commentaar..

      /   Reply  / 
  34. Ronald

    t Is een vrij land Fransje, mag commentaar geven wat ik wil. Dus jammer voor je,zal ik ook blijven doen
    Ook voor jou wil ik nog wel herhalen. Zet je leesbril op he. Jaloers op mensen van Idols? IK? Hahaha, absoluut niet!

      /   Reply  / 
  35. Ronald

    Ze kan n management hebben, maar dat houdt ook snel op als er geen aanvragen voor optredens binnenkomen hoor. En dan moeten die mensen zelf nog betaald worden…

      /   Reply  / 
  36. Lara

    Sorry mensen maar moest echt keihard lachen.
    Ik zat op de site van Floor te kijken en wat blijkt?

    Fans zijn ontevreden en horen niets meer van haar. Hele discussies gaande waarom er geen clip is van de single en waarom ze niets van zich laat horen.

    Blijkt dat deze week een vergadering is rondom Floor met management en een woordvoerder van haar fans en 13 jarig meisje ofzo.. Die gaat dan vragen stellen namens fans waarom ze niets van zich laat horen.

    Heren, zeg nou zelf dat is toch te triest voor woorden? Haha ik zie Marco Borsato al zitten met een kind en kind zegt: Marco, waarom reageer je niet op mn berichtjes??

    Haha Dus Ronald en Herman: GELIJK HEBBEN JULLLIE!

      /   Reply  / 
  37. p|m

    Ja, zo zie je maar weer: omgaan met fans is ook een vak. Een vak dat Floortje blijkbaar niet beheerst. Het rommelt al maanden binnen haar fanbase en ze maakt het zelf eigenlijk alleen maar erger. Dat laat maar weer zien dat er veel meer voor nodig is dan kunnen zingen om een ster te worden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>