3VOOR12 viert 10-jarig bestaan

Er is er één jarig, hoera, hoera! Vandaag bestaat 3VOOR12 precies tien jaar. Een decennium waarin het online muziekplatform van de VPRO een waardevolle toevoeging is geweest op het Nederlands muzieklandschap. En dan te bedenken dat het ooit was bedoeld als een actie die een week moest lopen.

De radiomakers van de VPRO waren in 1998 erg bezorgd over het Nederlands radiolandschap. Het werd steeds meer eenheidsworst en voor muziek uit de alternatieve hoek was nog nauwelijks ruimte. Dus kwam er protest: het was niet vijf voor twaalf met de goede muziek op dradio, maar drie voor twaalf. Dat tijdstip moest het nijpende karakter aangeven en correspondeerde mooi met 3fm, waar de actieweek deels werd uitgezonden.

De reacties op de protestactie was zo lovend, dat vrijwel meteen is besloten om een vervolg te geven aan de actie: het echte begin van 3VOOR12. Het medium is vooral online actief, maar heeft ook aftakkingen op radio en televisie.

Het 10-jarig jubileum wordt gevierd met festivals door heel het land heen. Vanaf 21.00 uur (drie uur voor twaalf uur) barst het feest los op veel plaatsen in het land. Voor line-ups en plaatsen check je het beste de jubileumsite.

Nog altijd kan het beter met het aanbod van muziek op radio en tv, vindt 3VOOR12. Daarom blijft het medium zich als een bijtertje opstellen. De komende jaren kun je dus gewoon van 3VOOR12 blijven genieten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>