Unieke concertregistratie Kyteman op Pinkpop met 3VOOR12

De mensen van 3VOOR12 hebben weer een nieuwe invalshoek gevonden voor de verslaggeving van het festival Pinkpop. Vorig jaar was het de briljante mash-up, waarmee je tijdens het festival elke seconde volledig op de hoogte was van wat er zich in Landgraaf afspeelde. Dit jaar wordt geëxperimenteerd met FIY: Film It Yourself. Publiek wordt uitgenodigd om het optreden van Kyteman met groot orkest te filmen via mobiele telefoons of camera’s. Daar wordt uiteindelijk één unieke concertregistratie van gemaakt.

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een videocamera op zijn telefoon en kan dus naar hartelust filmen. Temeer omdat er voor dit optreden toestemming is geregeld voor het filmen. Bij andere optredens is dat nog wel eens verboden.

Meteen na het optreden kan het filmpje worden geüpload via Vimeo of Mobypicture. Grote bestanden mogen via Megaupload worden verzonden. Wie ter plekke geen internet heeft – of het netwerk is overbelast – kan de video’s ook nog na Pinkpop uploaden. Precieze uitleg hier.

Het resultaat moet toch wel heel erg gaaf worden. Op Pinkpop is er al een professionele cameraploeg die de optredens vastlegt (indien toestemming). Dat levert een mooie registratie op, maar ook een beetje voorspelbaar. We hebben dat immers al zo vaak gezien. Nu de bezoeker met zijn mobieltje gaat filmen, krijg je toch een veel uniekere registratie. Dat de beeldkwaliteit wat minder is, vind ik dan niet zo bezwaarlijk.

Ik ben heel benieuwd naar het resultaat. En wat het resultaat voor gevolgen kan hebben; volgend jaar allemaal filmen bij optreden van een internationale headliner??

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Unieke concertregistratie Kyteman op Pinkpop met 3VOOR12

  1. Pingback: Uitzinnige reacties op Kyteman op Pinkpop | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>