3FM Awards met Caro Emerald, Alain Clark en DI-RECT

In vijf jaar tijd zijn de 3FM Awards uitgegroeid tot een begrip. Misschien zelfs wel hèt grootste awards-festival van de Nederlandse popmuziek, gezien de degradatie van de TMF Awards. Alle Hollandse artiesten die er ook maar enigszins toe doen op 3FM, zijn vanavond in elk geval in de Gashouder in Amsterdam voor de uitreiking van de awards (nominaties hier). Op het festival kunnen we ook de comeback van Alain Clark vieren. 3FM-boegbeelden Giel Beelen, Annemieke Schollaardt en Sander Lantinga presenteren de uitzending, rechtstreeks te volgen op Nederland 3.

Hoe de uitreiking ook verloopt, één iemand kan zich al winnaar noemen: Caro Emerald. Zij kreeg al de Schaal van Rigter voor het meest gedraaide liedje van het afgelopen jaar met Back It Up. Bovendien kreeg ze zondag de Serious Talent Award, een aanmoedigingsprijs voor nieuw talent. Ze is nog genomineerd in drie andere categorieën en gezien de flow waar ze in zit, mag Caro vast een keer naar voren lopen voor een prijs.

Verder is het festival dus de plaats waar Alain Clark zijn comeback maakt. Hij dook al (telefonisch) op in enkele radioprogramma’s om zijn nieuwe single Love Is Everywhere in première te laten gaan. Maar vanavond treedt hij ook op met zijn band voor de nationale televisie.

Het wordt ook een beetje de avond van DI-RECT. Na de BNN-zoektocht naar een nieuwe zanger is er druk gewerkt aan een nieuw album dat volgende maand verschijnt. De titeltrack This Is Who We Are is de nieuwe single en wordt ook vanavond opgevoerd.

Verder zijn er optredens van The Opposites, Moke, Kane en Waylon, die voor de gelegenheid even terugvliegt uit het Verenigd Koninkijk, waar hij nu het voorprogramma verzorgt van Whitney Houston.

De uitreiking is uitgesmeerd naar een avondvullende awardsshow van twee uur. Iedereen die ook maar iets heeft met de Nederlandse popmuziek, kijkt vanavond naar de Vara op Nederland 3.

3FM Awards, 20.25 uur, Vara (NL3)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>