Anouk, Kane en Caro grote winnaars 3FM Awards

De jaarlijkse 3FM Awards zijn weer uitgereikt. Anouk, Kane en Caro Emerald zijn met elk twee prijzen de grote winnaars van deze 2010-editie. Een editie waarop de 3FM Awards echt volwassen zijn geworden. Mooie ambiance in De Gashouder, fraaie vormgeving met het hele (strip)helden-verhaal en presentatoren Giel Beelen en Sander Lantinga hadden mooie een-tweetjes, waarbij Lantinga kudo’s scoort voor zijn gevatheid. De 3FM Awards gelden voortaan bij mij als het awardsfeestje dat er ook echt toe doet.

Het is misschien wat ouderwets, maar uiteindelijk werken categorieën als beste zanger, beste rock, beste liveact en beste nieuwkomer toch het best. Goed, ik ben het in de meeste gevallen niet eens met de uiteindelijke keuze, maar dat is een kwestie van smaak. En aan het einde van de avond weet je wel wat er het populairst is (met uitzondering van de muziekstromingen die nog altijd niet worden vertegenwoordigd op 3FM).

Opvallend: de baard is helemaal terug in het modebeeld bij 3FM. Ik heb geloof ik geen één gladgeschoren deejay gezien en ook onder de artiesten is gezichtsbeharing bonton. Net zoals een enkeling al gewoon in joggingbroek durft te verschijnen, het modeartikel dat deze lente opeens veelvuldig in het straatbeeld opduikt.

Wat me verder opviel: Gerard Ekdom is wel naar voren geschoven als de koning van de 3FM deejays, als hij de belangrijkste prijs mag uitreiken. Sowieso gonst het vanuit de 3FM-burelen al enige weken over op handen zijnde aardverschuivingen. Gaat Ekdom promoveren op 3FM? Nu de opmars van het marktaandeel even lijkt gestuit moet je als zenderleiding immers ergens ingrijpen om de groei weer op gang te brengen.

Wat er volgend jaar beter kan: Annemieke Schollaardt weg. Leuk meisje, maar genant zoals zij haar vriendje bij Moke de hemel in zat te prijzen. Een keertje wil ik nog wel door de vingers zien, maar bij al deze acties zat ik met plaatsvervangende schaamte op de bank.

Verder zou het leuk zijn om de artiesten te vragen om met iets speciaals te komen. Alain Clark deed al een geste door zijn vijf beroemde achtergrondzangeressen op het podium te halen voor de gelegenheid bij de nieuwe single Love Is Everywhere. En het gospelkoor bij DI-RECT was een kleine verrassing. Maar verder geen nieuwe nummers die werden geprimeurd (had best gekund Miss Montreal, het opvoeren van die kersthit was een flater!) en ook geen verrassende samenwerkingen. En juist met bijzondere optredens kun je smoel en eeuwigheidswaarde geven aan je awardsshow!

De winnaars op een rijtje:

Beste zanger: Guus Meeuwis
Beste rock: Moke
Beste alternative: The Opposites
Beste pop: Ilse deLange
Beste zangeres: Anouk
Beste Single: Kane – No Surrender
Beste Album: Anouk – For Bitter or Worse
Beste liveact: Kyteman
Beste nieuwkomer: Waylon
Beste band: Kane
Serious Talent Award: Caro Emerald
Schaal van Rigter: Caro Emerald – Back It Up

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Anouk, Kane en Caro grote winnaars 3FM Awards

  1. el-g

    helemaal goed qua recensie, herman. Al vond ik de een-tweetjes tussen Giel en Sander soms flauw… kan je toch echt beetje merken dat t radiomensen zijn. Ze hadden behoorlijk uitgepakt met kerst Miss Montreal maar vond t eigenlijk niet echt gepast.. beetje flauw…

    al met al zag het er wel gaaf uit, goede vervanger voor de TMF Awards ;)

      /   Reply  / 
  2. Laurens

    Zoals ik al zei in andere post: Ik vond het ook niet leuk. Wel leuk optreden van Miss Montreal gezien. Maar verder? De presentatie van die mannen sloeg mij totaal niet aan en was de reden voor het wegzappen.

    Dit stuk was wel leuk om te lezen! :D

      /   Reply  / 
  3. Gijs

    Ook al eerder gezegd: ik vond het verschrikkelijk om te zien. Beelen en Lantinga en helemaal Annemieke zijn leuk op de radio, maar niet voor op TV. Ze denken dat ze zonder script iets leuks en spontaans kunnen neerzetten. Dat werkt altijd wel met het Glazen Huis, maar voor zo’n Awardshow mogen ze wel wat scripts uitschrijven zeg. Wat een genante, amateuristische bedoening. Nee, heb al snel weggezapt, gelukkig maar want de kersthit van Miss Montreal in april…? Dat geeft al genoeg aan van de armoe en misgeslagen planken die de 3fm Awards zijn.

      /   Reply  / 
  4. Wwzapper

    Je leest wel altijd dezelfde namen als het om 3fm gaat. Al jarenlang. Op een enkele nieuwkomer na gebeurt er niet al teveel. T’is ook zo correct allemaal, ik noem het aan de rock-kant weleens ‘rock die niet echt rockt’.

    Zo’n lijstje bevestigt weer waarom ik er tegenwoordig zo weinig naar luister.

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Video’s: De optredens van de 3FM Awards | Nlpop

  6. PINHEAD

    Echt dom dat ze niet eens ‘best dance’ en ‘best urban’ hebben! Als je dan aan een awardsshow voor muziek begint, doe dan ook de andere populaire muziekstijlen! We hebben in dit land de beste DJ’s en dance-acts in huis, dus waarom dan geen best dance?? Nu voelt het een beetje incompleet aan… Dus doe mij maar de oude TMF Awards, jammer dat ze dat nu helemaal hebben verpest door er een festival van te maken!
    Verder miste ik Lisa Lois! Zij had dus echt wel bij ‘beste nieuwkomer’ moeten staan of ‘best album’…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>