Lange Frans centraal in De Beste Zangers van Nederland

Hij heeft het de afgelopen weken niet makkelijk gehad, Frans Frederiks op het landgoed in Zuid-Frankrijk. Temidden van zijn collega’s bij De Beste Zangers van Nederland moest hij week na week laten horen toch vooral een rapper te zijn en geen begenadigd zanger. In de aflevering van Anita Meyer pakte hij uit met een zelfgeschreven rap op Why Tell Me Why (een hit op YouTube), andere weken pakte zijn optreden minder goed uit. Maar vanavond mag hij ‘wraak’ nemen als het repertoire van Lange Frans centraal staat. Eens horen hoe zijn zingende collega’s het er al rappend vanafbrengen.

Frans Frederiks (12 November 1980 in Amsterdam) groeit op in Diemen Zuid en woont met Bart Zeilstra (Baas B) in dezelfde straat. In 2001 winnen Lange Frans & Baas B de grote prijs (De Publieksprijs) van Nederland.

In 2004 komt het debuut album Supervisie uit, waarvan Zinloos lange tijd op nummer 1 staat. Het tweede album Het Land Van komt uit in 2005. De single staat zowel op de eerste plaats van de Top 40 als van de Top 50. Lange Frans & Baas B hebben begin 2009 officieel afscheid genomen van elkaar. Eind 2009 brengt Lange Frans in samenwerking met Yes-R en Ali B het nummer Me Boy uit. Recent bracht hij met Thé Lau Zing Voor Me uit dat op het album Solo van Frans komt.

De Tros verklapt alvast dat Xander de Buisonjé zijn tanden heeft gezet in Zinloos. Hoe dat klinkt? Vanavond te zien.

De Beste Zangers van Nederland, 20.25 uur, Tros (NL1)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lange Frans centraal in De Beste Zangers van Nederland

  1. Frankly

    Heb het programma nu voor het eerst gezien wel een originele formule . Wolter Kroes heeft me verrast met zijn rapversie van Me Boy omda thij ook het refrein zong. Zing voor me met Anita Meyer vond ik wat saai . Koelewijn was erg geestig met zijn Eindhoven-variant van Diemen Zuid en George Baker goes Sexjazz op Tom Jones . Do was ook erg goed en dit keer beter dan Miss Grace.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>