DI-RECT eerste gast in nieuwe Tros-show Studio 9

De Tros begint vanavond aan een nieuw muziekprogramma. In het tijdslot van het succesvolle Ali B op volle Toeren komt Xander de Buisonjé met Studio 9. Het programma is een doorontwikkeling van Kamer 9, dat in de jongste editie van TV Lab was te zien. Elke week krijgt een artiest de opdracht een nieuw lied te schrijven, componeren en op te nemen in slechts 36 uur.

De moeilijkheidsgraad geldt niet alleen voor het geringe tijdsbestek; er is een mystery guest, een artiest die mijlenver van de band afstaat. De Tros heeft voor de eerste aflevering DI-RECT weten te strikken. De groep wordt gekoppeld aan Nynke Laverman.

Volgens De Buisonjé is Studio 9 een ander programma dan Ali B op volle Toeren, waarin ook twee artiesten werken aan een nummer. “In Studio 9 gebeurt meer dan alleen het mixen van twee stijlen. Er ontstaat een compleet nieuw nummer, in plaats van een bestaand nummer in een nieuw jasje. In Studio 9 zie je het proces.”

In een volgende aflevering lijkt de gemaakte combinatie van artiesten te mislukken, verklapt Xander in Televizier. “De jonge artiest herkende de wat oudere artiest van naam en faam niet. Lastig, haast genant. In eerste instantie leek de combinatie ook niet te werken. Na vijf uur was er nog niets gebeurd. Op een gegeven moment dacht ik echt dat één van de twee zou opstappen. Maar het sloeg ineens om. Het resultaat is een onwijs vet nummer.”

Studio 9, 20.25 uur, Tros (NL3)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “DI-RECT eerste gast in nieuwe Tros-show Studio 9

  1. Johan van de Velde

    Ecxuses voor mijn onwetendheid, maar wie is Nynke Laverman?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>