Beste Zangers Unplugged met Gordon: kijkcijfers storten in

De kijkcijfers van De Beste Zangers Unplugged zijn zondagavond gehalveerd. Gordon stond centraal in deze aflevering. De eerste aflevering van het jubileumseizoen van Zomergasten, met popicoon Henny Vrienten, trok ruim 600.000 kijkers.

De eerste Zomergasten van dit seizoen scoorde daarmee iets minder dan in eerdere jaren, maar was toch goed voor een dertiende plek in de Dag Top 25. Nederland 3 lijkt het meest te lijden onder de concurrentie en het lekkere zomerweer.

Ranking the Stars, waarin dit seizoen veel gasten uit de Nederlandse muziekwereld te zien zijn, haalde gisteravond nog een krappe 380.000 kijkers, maar met 270.000 kijkers bereikt De Beste Zangers Unplugged het meest dramatische dieptepunt. Hoofdgast Gordon trad op met Do, Peter Beense. Anita Meijer en LA the Voices.

Een week eerder genoten nog ruim een half miljoen mensen van de schitterende akoestische sessie met Nick en Simon. In de komende uitzendingen staan Glennis Grace, Xander de Buisonjé, Gerard Joling en Jan Dulles centraal, met als gasten onder meer George Baker, Do, Ruth Jacott, Jan Smit, René Froger en Nick Schilder.

De Beste Zangers Unplugged terugkijken kan hier op sterren.nl

De samenvattingen van de Zwarte Cross 2012, op de late avond op Nederland 3 gepresenteerd door Willie Wartaal, Marike Jager en Bastiaan Bosma, trokken op zaterdag en zondag respectievelijk 308.000 en 174.000 kijkers.

Uitzending Gemist: Zomergasten met Henny Vrienten en de Zwarte Cross 2012.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Beste Zangers Unplugged met Gordon: kijkcijfers storten in

  1. ivo

    dat heeft natuurlijk te maken met het eindelijk mooi weer

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Ik noem het lekkere zomerweer ook maar andere programma’s, met name op Nederland 1 (Journaal, Eén tegen honderd, TV-show van Ivo Niehe) blijven gewoon stabiel. Das je goed recht op SBS 6 trok zelfs meer kijkers dan een week eerder. Het weer kan niet de enige oorzaak zijn. Nick en Simon zijn natuurlijk heel populair; zij zetten vooraf ook flink de sociale media in om promotie te maken als ze op tv komen.

        /   Reply  / 
  2. inge

    Ik denk dat vele ook een beetje moe worden van weer ‘Een Beste Zangers’ versie, wat na een aantal weken gelijk aansloot op het orgineel. Daarnaast is het akoestich waardoor het vaak nogal wat saaier is, maar wel weer mooier.

    Ik zit alleen liever buiten dan hierna te kijken

      /   Reply  / 
  3. Johan van de Velde

    Ik heb maar af en toe gekeken naar ‘De Beste zanger..’ want vind niet alle artiesten even interessant.
    Ik moet echter zeggen dat Nick en Simon’s unplugged aflevering me aangenaam verraste.
    Vond o.a. Never Nooit Meer (door Simon, geloof ik) erg goed gezongen. Ook de begeleidingsband was prima.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>