Ali B naast jurylid X Factor ook coach The Voice of Holland

Ali stond bovenaan het verlanglijstje van Marco Borsato en Trijntje Oosterhuis

Ali B is hot. De geruchten zijn bevestigd: Ali wordt de vierde coach in The Voice of Holland. De rapper, cabaretier en all-round entertainer krijgt het druk, want binnenkort begint ook een nieuw seizoen van X Factor waarin hij plaatsneemt achter de jurydesk.

De Telegraaf sprak met een enthousiaste Ali. ‘Ik was volop bezig met de voorbereidingen voor X Factor toen ik ook door RTL werd benaderd voor The Voice. Toch wilde ik wel eerst graag de motivatie daarachter weten. Toen ik vervolgens hoorde dat ik boven aan het verlanglijstje van Marco en Trijntje stond, twijfelde ik geen moment meer.’

‘Marco Borsato, met wie ik in 2004 het nummer Wat Zou Je Doen maakte, stond aan de wieg van mijn carrière. Maar ook Trijntje en Ilse ken ik al jaren. Het is fijn dat we daardoor weten wat we aan elkaar hebben. Tussen deze medecoaches kan ik gewoon eerlijk zijn.’

Eerder was al onthuld dat Ilse DeLange de andere vrijgekomen plek in The Voice zal innemen. De keuze voor Ali is opmerkelijk omdat hij binnenkort ook zijn debuut maakt bij X Factor. In oktober won hij een Zilveren Televizier-Ster voor beste man op televisie, en was zijn muziekprogramma Ali B Op Volle Toeren genomineerd voor de Televizier-Ring.

Ali is niet de eerste Voice-coach die tegelijkertijd in de jury van X Factor zit. Angela Groothuizen ging hem wat dat betreft voor. Het kan dus prima. Toch blijft het afwachten hoe het in de praktijk zal uitpakken. Ali heeft een trouwe schare fans maar zijn show bij de TROS bereikt een veel kleiner publiek dan The Voice of Holland.

Het vijfde seizoen van X Factor, met Ali en Candy Dulfer, begint op 19 april en het vierde seizoen van The Voice of Holland, met Ali en Ilse DeLange, begint op 24 augustus.

Foto: facebook.com/AliBspec

facebook share facebook share

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Ali B naast jurylid X Factor ook coach The Voice of Holland

  1. Robin

    Verlate 1 april-grap mag ik hopen? :lol:

      /   Reply  / 
    1. Henk

      Neem ik ook aan.

        /   Reply  / 
      1. Henk

        Overigens een sympathieke man die Ali B. Maar om hem nu jurylid te maken van the Voice? Hij moet nu talenten jureren en coachen? Klopt voor mijn gevoel niet helemaal.

          /   Reply  / 
  2. Geesje

    Als dat waar is sla ik het programma voortaan over, de meest irritante persoon op de tv.
    Snap echt niet wat de Nederlanders met hem hebben!

      /   Reply  / 
  3. Johan van de Velde

    Vind Ali B een prima TV persoonlijkheid (als rapper is ie wat minder…). Hij heeft een verfrissende en zelfs intelligente stijl van presenteren en speelt goed in op situaties.
    Het gevaar wordt nu ‘over-exposure’, waardoor hij die frisheid kan verliezen.

      /   Reply  / 
  4. bingocharts

    Wat een leuk nieuws! Hij komt altijd erg sympathiek over!

      /   Reply  / 
  5. Ronald

    Mij om het even. Ik kijk het toch niet. Als mensen door Ali B niet meer gaan kijken, alleen maar beter. Maar degene met de grootste kritiek op Ali B zullen denk ik gewoon weer kijken.

      /   Reply  / 
    1. Yoshi

      Inderdaad, ik lees op mediacourant alleen maar negatieve reacties maar ook die zullen in september weer braaf kijken incl. Ali B in de stoel.

        /   Reply  / 
  6. Kamper

    Ik kijk nooit naar dit soort amusement. Het is mijn ding niet. Met muziek heeft het weinig te maken. Ik vind het niet spannend en heb daarbij een gezonde afkeer van sms geldklopperij. Voor de rest is Ali B een logische keuze, want als dit soort programma’s te wit worden, kijkt een groot deel van de Randstad al helemaal niet.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Inderdaad. Kamper. Muziek en amusement zijn twee verschillende dingen. Bij shows als The Voice gaat het om het laatste. Dan past Ali B daar dus prima in. Zou het om muziek gaan, dan zal Ali eerst even zijn muziekkennis bij moeten spijkeren…

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        Kamper heeft een punt. Dit soort grote TV shows zijn al veel te lang te ‘wit’.
        Hoog tijd voor een beetje kleur.

          /   Reply  / 
    2. Nico

      Ik kijk ook nooit, maar een beetje minder wit kan geen kwaad.

        /   Reply  / 
  7. Isaac

    Wat zeurt iedereen toch weer.. Vorig jaar ook al toen Trijn erbij kwam. Volgend jaar weer? Vast wel..

      /   Reply  / 
  8. Arjan Hensens

    Beetje jammer dat hij is gekozen. X Factor prima, maar het hoger aangeschreven The Voice, dat is dan een beetje jammer. Wie wil er als echte artiest nu beoordeeld worden door een Ali B die eens geen zanger is…. Beetje jammer dit…

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Als “echte artiest” doe je misschien niet mee aan dit soort programma’s. 😜
      Maar ik zie niet in waarom je wel door iemand als Stacey Rookhuizen of Angela Groothuizen beoordeeld zou willen worden en niet door Ali B.
      Die laatste heeft in ieder geval een meer hedendaagse visie.

        /   Reply  / 
      1. Yoshi

        Als ‘echte artiest’ Niels Geusebroek had voor TVOH al succes met zijn band en stond op verschillende podiums als Lowlands, Pinkpop etc. Dat geld ook voor sommige andere

          /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>