Vernieuwde Nederlandse X Factor vanavond van start

Seizoen 5 van X Factor met Ali B, Candy Dulfer, Angela Groothuizen en Gordon

X Factor is terug! En de talentenjacht heeft in Nederland een aantal in het oog springende vernieuwingen ondergaan. Die blijken zo goed te bevallen dat ook buitenlandse edities, waaronder de Amerikaanse, overwegen de veranderingen in het format door te voeren.

In dit vijfde seizoen doen naast het gebruikelijke zangtalent ook singer-songwriters, dj’s en rappers mee. De vier categorieën jongens, meisjes, 26+ en groepen zijn vooraf verdeeld onder de juryleden. Zij zullen niet meer met z’n vieren de audities beoordelen. In plaats daarvan beoordeelt ieder jurylid alleen de kandidaten in zijn of haar eigen categorie. De andere juryleden kijken vanuit een aparte ruimte toe, en geven commentaar.

Angela Groothuizen heeft de jongens weer onder haar hoede. Dat was ook zo in seizoen 3, toen Jaap Reesema uit haar team uiteindelijk de finale won. Ali Bouali doet de meisjes, Candy Dulfer ontfermt zich over de 26-plussers, en Gordon probeert het weer met de groepen. In seizoen 3 coachte Gordon de groepen (met o.a. BadBoyz) ook al eens.

Het wordt vanavond niet alleen interessant om te zien hoe de wijzigingen in het format uitpakken, maar ook hoe de nieuwe juryleden Ali en Candy het gaan doen. Alle lichten staan in ieder geval op groen voor een succesvolle start van dit nieuwe seizoen. Goed tijdslot, buiten is het druilerig, en er is voldoende promotie voor de show gemaakt.

X Factor wordt vanavond vanaf 20.30 uur uitgezonden op RTL 4.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vernieuwde Nederlandse X Factor vanavond van start

  1. Henk

    Ik ben het helemaal moe al die talentenjachten op de vrijdagavond. Vanavond zijn er maar liefs 2 te zien op de tv. En na deze X-factor komt natuurlijk weer the Voice.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>