Bevrijdingsfestivals zonder incidenten en in goede sfeer

Ruim miljoen bezoekers festivals • 2,3 miljoen kijkers concert Amstel

Zeker een miljoen mensen zijn gisteren afgekomen op de gratis bevrijdingsfestivals die op veertien plaatsen in het hele land werden gehouden. Dat meldt het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Volgens de organisatie zijn de feesten zonder incidenten verlopen.

Dankzij het lekkere weer waren er veel meer mensen dan vorig jaar, toen er zo’n 800.000 waren. De verschillende feesten in Amsterdam trokken alleen al 30.000 mensen meer. In Utrecht was het festivalterrein aan het begin van de avond met 18.000 mensen al vol. Miss Montreal, Dio en Chef’Special waren dit jaar de ambassadeurs van de vrijheid.

Het traditionele 5 meiconcert op de Amstel werd door xxx mensen op televisie bekeken. In aanwezigheid van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix traden onder meer Nick & Simon, mezzosopraan Maria Fiselier en de Marinierskapel op.

Duizenden mensen hadden zich verzameld rond het podium voor theater Carré. Voor prinses Beatrix was het haar eerste publieke optreden na de dag van de troonswisseling.

Video: Bevrijdingsdag afgesloten met Concert op de Amstel

Terugkijken • Het hele concert is hier terug te zien op Uitzending Gemist.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>