MTV EMA 2013: NVWA in actie tegen blowende Miley (video)

Mogelijk boete voor Ziggo Dome wegens overtreden rookverbod

Het jointje dat Miley Cyrus opstak tijdens de MTV EMA heeft gevolgen, meldt de NOS. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) stapt naar de directie van de Ziggo Dome in Amsterdam, waar het evenement plaatsvond.

In alle openbare gelegenheden geldt een rookverbod, ook in de Ziggo Dome. Miley kreeg een award voor de videoclip van haar hit Wrecking Ball. Tijdens haar dankwoord haalde ze een joint uit haar tas en stak deze op.

De NVWA wil van de directie van de Ziggo Dome weten wat er is gedaan om te voorkomen dat er een sigaret werd opgestoken. ‘Iedereen heeft recht op een rookvrije werkplek, dus ook bijvoorbeeld geluidsmensen en cameramensen.’

In de Verenigde Staten is de latere uitzending er zelfs om gecensureerd. Op het moment dat Miley de joint opstak werden beelden van het publiek getoond.

Bij ons in Nederland hangen verdere stappen af van het gesprek met de Ziggo Dome. Eerder dit jaar legde de NVWA de VPRO een boete op van 600 euro omdat cabaretier Hans Teeuwen een sigaret rookte in Zomergasten.

Photo credit: MTV / Getty Images.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>