Trijntje-rel Giro 555 loopt met sisser af

‘Iedereen zal begrijpen dat ik helaas geen 2 ton kan storten’

De nationale actie voor de Filipijnen is voor Trijntje Oosterhuis veranderd in een nationale rel. Werkelijk alle grote media berichten over haar uit de hand gelopen initiatief voor Giro 555, en het is doorlopend trending headline nieuws.

Trijntje riep mensen gisteren op om een Facebook-bericht van haar te liken. Voor iedere like zou zij een euro doneren aan het goede doel. Binnen de kortste keren stond de teller op 200 duizend. Toen verdween het bericht.

Een mediahype was geboren. Wat zou Trijntje gaan doen? Vandaag reageert ze nederig en realistisch: ‘Iedereen zal begrijpen dat ik helaas geen 2 ton kan storten, maar ik zal gul geven’, aldus de zangeres via Twitter en Facebook.

Verder schrijft Trijntje dat het niet om haar draait maar om de slachtoffers van de ramp die hun leven opnieuw moeten opbouwen en de hulpverleners die daarbij helpen. Ze vindt het vreselijk wat er gebeurd is op de Filipijnen:

‘Ik ben zelf moeder van twee kinderen en de beelden raken mij heel erg. Het doet me goed om te zien dat mijn zorg gedeeld wordt en dat mensen in grote getale doneren en liken. De actie is een mooi voorbeeld van dat wanneer je allemaal iets kleins doet, je samen tot iets groots kan komen.’

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Trijntje-rel Giro 555 loopt met sisser af

  1. L3R0YYY

    Mooi initiatief, wat helaas een beetje uit de hand is gelopen. Kan gebeuren toch?! Respect voor Trijntje!

      /   Reply  / 
  2. Johan van de Velde

    Tja, beetje dom…

      /   Reply  / 
  3. Yoshi

    Loopt met een sisser af? Heb je dan alle reacties op haar FB pagina gelezen Marcus? Wat een stelletje idioten hebben we in ons volk: dreigen, uitschelden belachelijk maken. Maar inderdaad Trijntje had het gevolg wel in kunnen zien, misschien voor de volgende keer iets minder spontaan te hulp schieten en het bij een anonieme gift te houden.

    Lang leven het social media!!

      /   Reply  / 
  4. Henk

    Beetje naïef van Trijntje. Ze had iets beter moeten nadenken. Maar haar bedoeling was zonder meer goed.

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Het is een zomersingle uit juni die kennelijk geflopt is. Sorry, daar kunnen we nu niet veel meer mee. Ik wist niet dat Djumbo nog bestaat. Anders had ik er in de zomer aandacht aan besteed.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>