Anouk over Symphonica en Zwarte Piet in Pauw & Witteman

Ook zal zij waarschijnlijk reageren op onze Songfestivalinzending

Dit willen we zeker niet missen! Anouk geeft vanavond haar eerste tv-interview sinds zij enkele concerten in haar Symphonica in Rosso-reeks moest uitstellen, en voor veel ophef zorgde nadat zij zich mengde in het Zwarte Piet-debat.

Tijdens Symphonica in Rosso in het Arnhemse Gelredome had Anouk last van stemproblemen als gevolg van een hardnekkige griep. Haat stembanden waren ontstoken en gezwollen. Stijf van de medicijnen deed zij toch enkele concerten, maar liep het risico om daarbij haar stembanden te beschadigen.

Het zingen was pijnlijk en Anouk, perfectionistisch als zij is, kon zich niet volledig geven. De overige concerten werden dus iets langer uitgesteld. Deze worden nu ingehaald op maandag 16 en donderdag 19 december in de Ziggo Dome. Daar zijn nog tickets voor, dus het interview zal daar vanavond zeker over gaan.

Giftig rioolracisme

Daarnaast was Anouk onlangs ook in het nieuws toen zij zich uitsprak tegen het fenomeen Zwarte Piet. De discussie over of Piet een racistisch stereotype is, en niet meer van deze tijd, woedde de afgelopen weken in alle hevigheid.

Nadat Anouk zich op Facebook tegen Zwarte Piet had uitgesproken, kreeg zij een lading schandalige racistische scheldpartijen in de comments. Zelfs vicepremier Lodewijk Asscher sprak zijn afschuw uit over het ‘giftige rioolracisme’ dat naar boven kwam. Daar zullen Jeroen en Paul ook met Anouk over praten.

Anouks opvolger op Songfestival

Bovendien wordt vandaag ook nog de artiest bekend die voor ons land naar het komende Eurovisie Songfestival zal gaan. Ook daar zal waarschijnlijk haar mening wel even over gevraagd worden. Anouk spreekt! Pauw & Witteman, vanavond live om 23.05 uur bij de Vara op Nederland 1, met een herhaling om 0.25 uur.

Update: P&W-video

facebook share facebook share

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “Anouk over Symphonica en Zwarte Piet in Pauw & Witteman

  1. patricia

    dan weet ik dat ik vandaag geen paul en witteman moet kijken kijk zowiezo liever naar rtl latenight

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Want?

        /   Reply  / 
  2. Kamper

    Mevrouw moet haar kaartjes weer verkopen vanavond?

      /   Reply  / 
  3. bernadine

    Laat me raden: racisme, vieze geile opmerkingen en rioolaanvallen op talentvolle collega”s. Alles wat je nodig hebt om als uitgerangeerde, overjarige rockdiva in de picture te blijven.

      /   Reply  / 
  4. verine

    Laat me raden: racisme, smerige praatjes (leuk voor de kinderen) en rioolpraatjes over talentvolle collega’s, nodig voor een overjarige uitgerangeerde rockdiva om in de picture te blijven.

      /   Reply  / 
    1. ArjanH

      Waarom val je in herhaling onder een andere nickname….. Dat is pas sneu…

        /   Reply  / 
  5. Ilone Snoek

    Haar eerste albums waren goed, maar wanneer had ze voor het laatst een echte hit?
    Té oud, té slecht en té veel wijzen naar anderen.

    Wat betreft dat Zwarte Piet gebeuren;
    Ze praat net zo over Zwarte Piet als de gemiddelde ex-roker over het rookgedrag van een ander.

      /   Reply  / 
    1. ArjanH

      Ik vind Anouk eerlijk, puur en enorm krachtig. Ze durft tenminste te zeggen wat ze vind. Maar blijkbaar zijn er veel mensen die het liefst van nep, veilig en “volgens het media boekje antwoorden” houden.

      Voor het laatst een echte hit? Nou wat dacht je van Birds? En al haar laatste albums stonden ook allemaal weken nummer 1.

        /   Reply  / 
  6. Kamper

    Vond het wel cool hoe ze haar boze fans afblafte: PLEUR OP! Die mensen verdienen ook niet beter. Voor de rest zagen we vooral een opgeblazen en aangeslagen vrouw. Klagen dat de collega’s hun handen niet willen branden aan haar. Waarom Zwarte Piet niet zou mogen bleef ook heel vaag.

      /   Reply  / 
  7. rob

    Net zoals dat folkloristisch gedoe met klompendansen, koek happen,enz,…… het hele pieten-gebeuren afschaffen

      /   Reply  / 
  8. gerda

    Anouk dacht provocerend, ongenuanceerd en zonder een inhoudelijke discussie dat ze met de beledigende en kwetsende racismekaart: “door jullie staan we voor lul, ga je schamen, racisten!”, de Nederlandse bevolking wel even de mond kon snoeren. Trouwens echt begaan met de getinte medemens is ze ook niet; over de uitbuiting in Bangladesh had ze nog nooit nagedacht! Ook denkt ze dat ze haar fans, die ze op het allerlaatste moment voor de deur liet staan, met: “blijf lekker weg, pleur op, ik ben geen bloody robot” wel even bij P&W naar haar concerten kan lokken. Net zoals ze uitlegt, dat het beledigen van haar collega Ilse de Lange met: “no personality” en openlijk en voor het oog van de media haar cd in de vuilnisbak smijten, een kwestie van smaak is. Anouk is zelf een kwetsende provocateur en moet de consequenties daarvan maar zelf oplossen en niet hypocriet zitten janken op tv. Tussen kwetsend provoceren en een genuanceerde eigen mening hebben zit een wereld van verschil. Kwetsende provocateurs trekken kwetsende provocateurs aan.

      /   Reply  / 
    1. Kamper

      Goed stukje.
      Je had inderdaad toch mogen hopen dat de vraag gesteld werd over waarom dat al die miljoenen Nederlanders die Zwarte Piet wél cool vinden ineens RACISTEN zijn volgen Anouk.
      Die andere (eveneens blanke) mevrouw aan tafel was trouwens ook driftig tegen Zwarte Piet.

        /   Reply  / 
  9. Theo Kuipers

    Wat mij weer opviel in het programma Pauw & ‘Witteman’is ,…. dat er geen mens aan tafel iets durfde te zeggen of te vragen aan Anouk, wat er mis is aan zwartepiet en waarom Witteman wel kan en zwartepiet niet.
    Ik begrijp ook wel dat het in een LINKS-programma not done is,en zeker als de zoveelste lover van Anouk een’zwarteman’ is. Zulke vragen kunnen en mogen dan niet gesteld worden.
    Hypocriet en laf. Maar dat zijn we gewend van beide meepraters. Trouwens wat een brutaal mens.

      /   Reply  / 
  10. Johan van de Velde

    Ik ben geen echte liefhebber van de meeste muziek van Anouk en heb het programma niet gezien, maar doorgaans kan ik me wel vinden in wat ze zegt en zelfs hoe ze het zegt.

    Prima mens.

      /   Reply  / 
  11. Roelof

    Mensen komen naar Nederland. Nederlanders zijn hen niet komen opzoeken. Je verkast naar een land, om vervolgens overal aanstoot aan te nemen. Blijf dan weg. Wij zijn hen niet komen opzoeken. Stel mensen gaan naar een concert van Anouk, zeggen vervolgens, goh al die korte rokjes en de genre muziek bevalt me ook niet én of Anouk zich even wil aanpassen.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Misschien is dit niet het juiste blog om er diep op in te gaan, maar Roelof, jij gaat voor het gemak even aan de geschiedenis voorbij. “Wij zijn hen niet komen opzoeken”?
      Onjuist.

        /   Reply  / 
    2. Bart

      Ik ben het 100% met je eens Ronald

        /   Reply  / 
      1. Bart

        oeps! Ik bedoel natuurlijk Roelof.

          /   Reply  / 
  12. john

    hee roelofje je weet niet echt veel van de geschiedenis he met je mensen komen naar nederland altijd de slacht offer spelen terwijl we hier met daders te maken hebben

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>