Angela Groothuizen is rock-‘n-roll

Terugkeer X Factor onzeker • Angela theaters in met Eeuwige Jeugd

Vanavond zijn de talenten van Angela Groothuizen aan de beurt in de battles van The Voice Kids, en de komende maanden trekt zij langs de theaters met haar nieuwe show Eeuwige Jeugd. Het Algemeen Dagblad sprak met haar.

De voorstelling kende een moeilijke start. Angela’s regisseur André Veltkamp overleed plotseling en haar componist Nico Brandsen verbrijzelde bij een ongeluk zijn polsen: ‘Dat was een dubbele klap, maar gek genoeg gaf het me ook de tijd om veel tijd te besteden aan deze voorstelling’, zo vertelt ze.

Angela sprak verder uitgebreid over ouder worden, het thema van haar show: ‘Ik weet niet of ik 300 wil worden, maar 110 lijkt me wel leuk. Die eeuwige jeugd is al veel dichterbij dan we denken.’ Ze wil best doorwerken tot haar 90ste.

Pittige levensstijl

‘Natuurlijk, ik word onderhand gewoon een oude taart. Interesseert me niks, zolang ik maar jong van geest blijf. Ik heb best een pittige levensstijl met al dat werken. En als je met uitgaan ook nog eens zo lang doorgaat dat je het licht uit doet – ik ben best rock-‘n-roll – dan verlies je nog even wat sneller hersencellen.’

Naast de tv-shows The Voice Kids en Een Nieuw Begin staat er nog niets nieuws in de planning. Of X Factor terugkeert, is onzeker. Angela: ‘Ik vind het nu wel fijn dat het wat rustiger is. Ik kan de balans opmaken van wat ik nog zou willen.’

‘Misschien komt er nog wat. Ik hoop het, ik vind het heel fijn bij RTL en ik kan ook heel goed televisie maken. Ik heb zoveel ervaring’, en gelijk heeft ze.

Angela heeft bij velen het imago van een zorgzame moeder. Ze straalt vertrouwen en veiligheid uit. Iedereen kan zichzelf bij haar kan zijn. Toch blijkt dat imago niet helemaal terecht: ‘Waarom ik altijd als een moederkloek word gezien? Geen idee, want ik ben best rock-’n-roll’, benadrukt ze in de krant.

Speellijst Eeuwige Jeugd

Angela afgelopen maandag bij Pauw & Witteman

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>