Jan Dulles en Simone Kleinsma in The Passion 2014 (video)

Met Stanley Burleson als Petrus en Beau van Erven Dorens als verteller

Het jaarlijkse tv-spektakel The Passion vindt op 17 april plaats in de stad Groningen. De organisatoren hebben de artiesten onthuld die de hoofdrollen dit jaar vertolken. Jan Dulles van 3JS als Jezus en Simone Kleinsma als Maria.

Daarnaast speelt musicalster Stanley Burleson Petrus en neemt tv-presentator en acteur Beau van Erven Dorens de rol van de verteller voor zijn rekening. Andere rollen, zoals die van Judas en Pilatus, worden op een later moment onthuld.

In eerdere edities werden de rollen uitgevoerd door onder meer Do, Thomas Berge, Charly Luske, René van Kooten, Anita Meijer, Danny de Munk, Frans Bauer, Jim Bakkum, Daniël Boissevain, Jörgen Raymann en Berget Lewis.

Tijdens The Passion wordt het verhaal over de laatste uren van het leven van Jezus, zijn lijden en zijn opstanding, vertelt aan de hand van hedendaagse popmuziek. Het populaire evenement kost ongeveer een miljoen euro.

Vorig jaar in Den Haag kwamen zo’n 20.000 bezoekers in de vrieskou naar het bijzondere concert. De tv-uitzending werd bekeken door 3 miljoen mensen.

Het evenement wordt gehouden op Witte Donderdag (de donderdag voor Pasen) en is een samenwerking van de omroepen EO en RKK, de Protestantse Kerk in Nederland, het Nederlands Bijbelgenootschap en de Rooms-Katholieke Kerk.

Meer informatie eo.nl/thepassion en facebook.com/thepassionnl

Video: Jan Dulles over de hoofdrol van Jezus

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jan Dulles en Simone Kleinsma in The Passion 2014 (video)

  1. Henk

    Ik vraag me echt af waarom zoveel mensen zo gek zijn van Jan Dulles. Wie weet dat?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>