Terugkijken: Ilse en Waylon over The Common Linnets

Lange documentaire over bijzonder project voor Songfestival

Ilse DeLange en Waylon vertegenwoordigen Nederland als The Common Linnets op het komende Eurovisie Songfestival in Denemarken. De meningen over het liedje, de ingetogen countryballade Calm After The Storm, zijn nogal verdeeld. Maar dat we kwaliteit naar Kopenhagen sturen staat buiten kijf.

Over de hoge kwaliteit die Ilse, Waylon en hun team met zich meebrengen zendt de Tros vanavond een twee uur lange documentaire uit. De twee popartiesten worden daarin nog eens nadrukkelijk neergezet als singer-songwriters.

Maar The Common Linnets is niet alleen maar een artistiek project. Het is ook gewoon een commerciële move. De docu past in het bredere plaatje van de deelname aan het Songfestival in mei, de lancering van het album en een megagroot concert op 21 juni in het Twente-stadion De Grolsch Veste.

Visie en bezieling

Zo werkt het uitstekend bij artiesten die meedoen aan het Songfestival, maar Nederland heeft dit pas sinds vorig jaar weer door. Voor die tijd werd te vaak alles ingezet op dat ene liedje. Van Joan Franka tot 3JS, van Sieneke tot De Toppers.

Edsilia Rombley in 2007 en Glennis Grace in 2005 brachten ook een heel album uit rond hun deelname aan het Songfestival. Zij plaatsten zich helaas niet voor de finale maar dat wordt door velen nog altijd gezien als vreselijk onterecht.

Het was pech in combinatie met de volledige televoting die toen nog bepalend was. Daarna ging het bergafwaarts met Nederland op het Eurovisiepodium. Er werd van alles geprobeerd om dat ene liedje in drie minuten op te laten vallen.

Maar sinds Anouk vorig jaar liet zien hoe je zo’n deelname kan aanpakken, is er hernieuwd vertrouwen bij zowel onze omroep en platenlabels als het publiek. Aan visie en creatieve bezieling ontbreekt het niet bij Ilse en Waylon. Dat zullen we vanavond zien in de docu The Common Linnets, Calm Before The Storm.

• Terugkijken: The Common Linnets, Calm Before The Storm
• The Common Linnets op Eurovision In Concert (video)
• Songfestival: Common Linnets als 14de podium op

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Terugkijken: Ilse en Waylon over The Common Linnets

  1. @lbert

    Ik houd van Country, maar wat saai vind ik dit, smaken verschillen I know,maar geef mij het repertoire van de artiesten solo maar !!

      /   Reply  / 
  2. L3ROYYY

    Totaal niet interessant en het blijft een slechte keus. De combi werkt niet en Ilse is het gewoon niet vind ik persoonlijk. Gezien het gebrek aan succes in NL en het buitenland denk ik dat wij deze inzending en dit duo maar snel moeten vergeten 😉

      /   Reply  / 
  3. Nico S.

    Gisteren de uitzending gezien….wordt een beetje moe van telkens weer te horen “integer”……
    Ik kom niet verder dan verschrikkelijk leentjebuur/jatten bij Emmylou Harris in duet met Buddy Miller , of Alison Krauss met Robert Plant ! En dan Waylon, “die vroeger altijd al een hoed droeg, en zomaar in een opwelling, hem weer opzette….” Ja ja….dus niet doordat Buddy Miller er ook zo eendraagt in de clips? En dus niet gestyled om een americana-look te krijgen? Stoer verhaal hoor, maar als ik de “grooming” zag alvorens hun dingetje te doen bij de wereld draait door…..Zelfs de rand van de hoed werd opgepoetst……Integer? Authentiek? Dat is alleen Daniel Lohus, die zijn invloeden verwerkt, naar zich toehaalt, i.p.v. Copieergedrag ten toon te spreiden zoals deze 2 poseurs!!!!

      /   Reply  / 
    1. Nico

      Deze Nico ben ik niet.

        /   Reply  / 
      1. Marcus Lucas Auteur

        Het is toevallig iemand die ook Nico heet. Nu je het hebt gezegd weten vaste bezoekers dat jij dit niet bent. Ik zal er voor de duidelijkheid een letter achter zetten.

          /   Reply  / 
        1. Nico

          Bedankt, Marcus.
          Zijn analyse is echter zo gek nog niet. Hoewel ik dat als ESF liefhebber nooit zou durven schrijven, want ik wil ze blijven supporten (tot het bittere einde?).

            /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>