Anouk over Songfestival in RTL Late Night

Scoops RTL Late Night: duet met Douwe Bob, naar Wenen met Trijntje

De talkshow RTL Late Night stond vrijdagavond in het teken van Anouk. Haar nieuwe plaat Paradise And Back Again kwam deze week binnen op de eerste plaats in de Album Top 100, is bekroond met goud, en er is meer nieuws.

Zo onthulde Anouk dat zij een duet heeft opgenomen met Douwe Bob. Ze vond de DBBSW-winnaar de ideale partner voor een nummer dat zij een tijd geleden heeft geschreven. ‘Ik vind hem zo leuk. En een mooie stem’, vertelde Anouk.

De titel is nog niet bekend. Ook is onduidelijk wanneer het zal uitkomen. Het is hoe dan ook bijzonder want Anouk brengt zelden duetten uit. Jaren geleden met Live-frontman Ed Kowalczyk en ook eens met Sarah Bettens. Verder zong Anouk in 2006 de feature op Downhill, een single van Postman, haar toenmalige man.

Songfestivalliedje is catchy

Aan tafel bij Humberto Tan kwam ook het Eurovisie Songfestival ter sprake. Het is bekend dat Trijntje Oosterhuis naar Wenen gaat met een nummer dat Anouk geschreven heeft. Anouk zal zelf ook meegaan, maar niet op het podium staan.

Iedereen is benieuwd naar het liedje. Het is in ieder geval geen ballad. Dat heeft Trijntje eerder in De Wereld Draait Door onthuld. Volgens Cornald Maas is het een instant hit. Anouk bevestigde vrijdagavond dat het een hele catchy song is.

‘Het is echt wel een te gek nummer. Als zij het niet had gedaan, had ik het vast wel zelf uitgebracht’, vertelde ze. Trijntje zal het liedje ‘strak’ zingen, zonder al te veel soulvolle riedels. Anouk wil geen stukje zingen. De release is aan Trijntje.

Zou het dance-pop zijn?

Speculaties! De manier waarop het liedje volgens Anouk wordt gezongen zou volgens mij kunnen wijzen op dance-pop. In dance-producties is een strakke manier van zingen vaak belangrijk. Wie weet is het een dance-pop-anthem?

Wanneer en hoe het liedje gepresenteerd wordt is nog niet bekend. Te vroeg lanceren is niet slim want het Songfestival is pas in mei. Zowel bij Anouk als bij The Common Linnets werd het liedje in de tweede week van maart onthuld.

Je kan de hele uitzending terugkijken via rtllatenight.nl

Video: fragment over Songfestivalliedje (5 minuten)

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Anouk over Songfestival in RTL Late Night

  1. ArjanH

    En een duet met Dinand van Kane die op haar album Urban Solitude staat.

      /   Reply  / 
  2. Nico

    “Trijntje gaat het strak zingen”. Dat is goed om te horen, want ik haatte haar tierelantrijntjes.

      /   Reply  / 
  3. Richard

    Ik denk zelf dat ze met een DJ naar het songfestival gaat (afrojack achtige productie). Trijntje bevestigd dat ze iets gaat zingen wat ze nog nooit eerder heeft gedaan. Strak dance nummer ;)

      /   Reply  / 
  4. ArjanH

    De single Places 2 Go doet het enorm goed. Stond gisteravond weer op 4 in de ITuneslijst. Last Goodbye is de 2e knaller van het album en staat de hele week al hoog in de lijst zonder als single te zijn uitgebracht.

      /   Reply  / 
    1. Yoshi

      Dan moet ik het album ook maar snel gaan aanschaffen!

        /   Reply  / 
  5. bastian

    Had graag places 2 go op het esf willen horen, wat een lekker nummer zeg!

      /   Reply  / 
  6. Yoshi

    Wat deed Jeroen van Koningsbrugge eigenlijk aan tafel?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>