Terugkijken: finale Serious Request 2014

Slotconcert 16.00 uur • Irene Moors en Gary Fomdeck spraakmakend

De tijd is voorbijgevlogen voor Serious Request 2014. Het is alweer tijd voor het grote slotconcert en het bevrijden van de dj’s uit het Glazen Huis in Haarlem.

Wellicht wordt opnieuw een recordbedrag voor het Rode Kruis opgehaald, maar het is hoe dan ook een zeer succesvolle editie van de benefietactie. Het thema is Hands Off Our Girls. Er wordt geld ingezameld voor vrouwen en meisjes die in oorlog- en conflictsituaties slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld.

De finale. Om 16.00 uur begint het slotconcert op het Haarlemse Houtplein met Afrojack, Jacqueline Govaert, Kensington, Dotan, Jett Rebel en Mr. Probz. Rond 21.00 uur gaat het Glazen Huis open en maken de dj’s een tocht naar het plein.

Liveshow is hier terug te kijken en registratie van slotconcert hier.

Irene Moors en Gary Fomdeck

Twee van de meest opmerkelijke momenten dit jaar. Gerard Ekdom nam in het geheim een eigen kerstnummer op onder het pseudoniem Gary Fomdeck. Zijn single I’ll Be There This Christmas bereikte de nummer 1-positie in iTunes!

Irene Moors kwam langs in het Glazen Huis en bracht Domien Verschuuren aan het huilen. Ook veel kijkers en luisteraars reageerden geëmotioneerd op Irene’s breekbare uitvoering van het liedje ‘Voor Het Eerst’; een ode aan haar overleden vader, en aan iedereen die kerst viert terwijl zij een dierbare missen.

Het veelbesproken optreden werd trending topic in de sociale media en de video op YouTube is in twee dagen tijd al bijna 300 duizend keer teruggekeken!

Video: Irene Moors in Glazen Huis met ‘Voor Het Eerst’

Foto: 3FM / HP van Velthoven

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Terugkijken: finale Serious Request 2014

  1. Johan van de Velde

    Waar lijkt dat refrein van Voor Het Eerst toch op? Of is het een cover?

      /   Reply  / 
  2. 020Nick

    Overal word vermeld dat t is geschreven door Sara Kroos, maar ik weet niet of de muziek ook daarmee word bedoeld..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>