Serious Request 2015 wordt ‘niet te hoogdravend’

#SR15 Geen heldenverering van dj’s • Meer aandacht voor inhoud

Ter ere van het vijftigjarige jubileum van 3FM brengt Nieuwe Revu deze week een special over de jongerenzender. Daarin ook nieuws over Serious Request 2015.

3FM-zendermanager Wilbert Mutsaers legt uit dat elementen uit de jaarlijkse inzamelingsactie veranderd zullen worden: ‘Dat loopje van de dj’s als ze het huis uitkomen in de richting van het hoofdpodium gaan we anders doen. Ongewild is dat uitgelopen op een soort heldenverering en dat willen we niet uitstralen.’

De basis blijft ongewijzigd: platen aanvragen voor het goede doel. Samen met de dj’s zijn veranderingen bedacht om ook dat onderdeel op te frissen. De focus is de afgelopen jaren meer verlegd naar de inhoud en die lijn wordt doorgezet.

‘Daarom maken we met het Rode Kruis twee reizen naar de probleemgebieden dit jaar. We willen de luisteraar wat meegeven over de wereld, maar het moet niet te hoogdravend worden zodat je te veel mensen verliest’, aldus Wilbert.

Het Glazen Huis staat dit jaar in Heerlen. Binnenkort worden de dj’s onthuld. De actie draait deze keer om de toekomst van jongeren in oorlogsgebieden. De opbrengst gaat naar kinderen en jongeren in Syrië, Zuid-Soedan, Jemen, de Centraal Afrikaanse Republiek en Gaza/Westelijke Jordaanoever.

Video: Finale vorig jaar vanuit gezichtspunt dj’s

Foto: 3FM/HP van Velthoven

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>