Terugkijken: Douwe Bob in RTL Late Night (video)

#Eurovision • Napraten over succesvolle deelname aan Songfestival

De koorts rondom het Eurovisie Songfestival 2016 is gezakt, Douwe Bob is thuis. Tijd om even na te praten over het grootste muziekevenement van het jaar.

Douwe zat maandagavond aan tafel bij Humberto in RTL Late Night. ‘Ik ging slapen met een traan… en stond op met een lach’, zei hij over zijn mooie elfde plaats in de finale. De singer-songwriter blikt terug op twee chaotische weken.

Op de vraag wie we als Nederland volgend jaar naar het Songfestival moeten sturen gaf hij geen namen maar wel een richting: ‘Ik geloof er echt in dat het een liedjesding is. Ik denk niet dat we voor een soort house/dance-ding moeten gaan, maar dat komt omdat ik een seventies snob ben’, aldus Douwe.

Post-Eurovisie chart-scores

Naast Slow Down zong Douwe nog twee songs van zijn nieuwe album Fool Bar. De ballad History staat na de uitzending rond de vijftigste plek in iTunes. Fool Bar kwam afgelopen weekend binnen op de vierde plaats in de Album Top 100 en staat op dit moment tweede in iTunes en derde bij Bol.com.

Het album staat ook op 86 in iTunes Oostenrijk en de single Slow Down staat nu op: 5 in Malta, 21 in Moldavië, 26 in Zweden, 32 in Oostenrijk, 39 in België, 76 in Denemarken, 77 in Armenië, 78 in Duitsland, 90 in Zwitserland, 101 in Spanje, 103 in Noorwegen, 149 in Estland en 182 in het Verenigd Koninkrijk.

Video: Douwe in RTL Late Night

Hele aflevering op RTL XL

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>