Serious Request 2016 eindstand: 8.744.131 euro

#SR16 • Geweldige nagellak-actie van Tijn stuwt opbrengst flink op

De inzamelingsactie Serious Request van 3FM en het Rode Kruis heeft dit jaar 8.744.131 euro opgeleverd. Dat is iets meer dan vorig jaar! Eind 2015 werd 8,6 miljoen euro ingezameld voor kinderen in conflictgebieden.

Een groot deel van de opbrengst is dit jaar te danken aan de nagellak-actie van Tijn. Zijn actie werd een hype. Hij zamelde meer dan 2,5 miljoen euro in!

De 6-jarige Tijn lijdt aan terminale hersenstamkanker (DIPG) en gaat naar verwachting de volgende editie van Serious Request niet halen. Met zijn actie wilde hij ervoor zorgen dat andere kinderen wel geholpen kunnen worden.

Het was een enorm succes. BN’ers lieten hun nagels lakken. Tijn hoopte er in eerste instantie 100 euro op te halen, maar dat is dus veel meer geworden.

3FM-dj’s Domien en Frank zaten zes dagen in het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda. Het doel was dit jaar de bestrijding van longontsteking bij kids.

Het uiteindelijke slotbedrag kan nog hoger uitvallen. Een aantal veilingen is namelijk nog niet afgelopen en nog niet alle bedragen zijn verwerkt.

Video: Nederlanders sluiten Tijn in hun armen

Foto: 3FM/Bullet-ray

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>