Songfestival 2014 wordt samenwerking TROS en AVRO

TROS blies voor dit jaar afspraken met AVRO af omdat Anouk het wilde doen

Dat de TROS dit jaar plannen had voor een Nationaal Songfestival met meerdere voorrondes en artiesten, dat wisten we al. Maar dat de omroep deze samen met de AVRO zou gaan maken, dat is nieuws dat vandaag pas officieel bevestigd is.

De TROS bevestigt aan Songfestivalweblog dat die samenwerking voor volgend jaar wel zal doorgaan. De twee omroepen gaan fuseren, en de AVRO maakt al jaren met veel succes de juniorversie van het Songfestival (zie foto), dus de samenwerking ligt voor de hand. Ook de NPO is betrokken bij de nieuwe opzet van het Nationaal Songfestival.

TROS-directeur Peter Kuipers vertelt aan Novum Nieuws waarom dit jaar is gekozen voor Anouk: ‘Het doorslaggevende criterium was dat het publiek het zo graag wilde.’

‘Ik was verbaasd omdat we die signalen niet eerder hadden gekregen. Maar niet minder blij. Het is juist een van onze doelstellingen dat een keer zo’n artiest bereid is om haar nek uit te steken’, aldus Kuipers, die met vertrouwen uitkijkt naar Anouks optreden.

Na goed overleg is de knoop met Anouk doorgehakt. ‘Ze moest natuurlijk wel weten wat er op haar afkomt. Meedoen aan het Songfestival is niet vrijblijvend. Er zijn een aantal verplichtingen waar je je ook als gearriveerde artiest aan dient te conformeren.’

Voor Songfestivalfans is het goed nieuws, maar ook voor critici die stellen dat het Songfestival verspilde moeite is. De AVRO organiseert het Junior Songfestival al jaren heel behoorlijk. Veel goede componisten werken mee, en kritiek op de kwaliteit van de productie is er nauwelijks. Zo’n opzet zou voor het Nationaal Songfestival ook mooi zijn.

Hoe het Nationaal Songfestival er in 2014 precies uit gaat zien wil de TROS nu nog niet zeggen. Het is goed mogelijk dat de plannen die gemaakt waren voor dit jaar dan alsnog doorgang vinden. Op dit moment richt de TROS zich echter volledig op het Eurovisie Songfestival van dit jaar. De eerste repetities zijn vandaag begonnen.

Anouk staat volgende week dinsdag in de eerste halve finale.

TROS pakt uit met extra uitzendingen rond Songfestival (overzicht)

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Songfestival 2014 wordt samenwerking TROS en AVRO

  1. Johan van de Velde

    De NPO is er ook in betrokken?
    Succes verzekerd. 😜

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      De NPO is de Nederlandse Publieke Omroep. Zij zorgen dat de programmering goed in elkaar steekt. Bijv. als TROS en AVRO de zondagavond voor zes weken zouden willen, dan moeten ze het inpassen zodat het niet gelijk loopt met Boer Zoekt Vrouw of zo. Maar de NPO gaat niet over de inhoud van de programma’s. Die bepalen omroepen zelf.

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        O, begrepen. Begrijp dan alleen niet echt de functie die de NPO had bij het Koningslied.
        Overigens, als de tros en avro fuseren, is het toch vanzelfsprekend dat het een ‘samenwerking’ wordt? Of ligt dat verder in de toekomst?

          /   Reply  / 
        1. Marcus Lucas Auteur

          De NPO had volgens mij ook niks met de inhoud van het Koningslied te maken. Het Nationaal Comité Inhuldiging heeft dat ideetje van die drie vingers in de lucht ingediend. Dat moest er in. De rest is door John Ewbank en de tekstschrijvers gedaan. De rol van de NPO was om promotie te maken. Ze kregen de exclusieve première in DWDD, de clip werd tussen programma’s door uitgezonden, enzovoort. Je andere vraag: TROS en AVRO gaan fuseren, maar de afzonderlijke merken blijven bestaan. Dus ze houden hun eigen programma’s maar hun organisaties (zeg maar: de kantoren) worden samengevoegd. Maar het Songfestival gaan ze dus samen doen, zoals ze bijv. nu al doen bij EenVandaag.

            /   Reply  / 
  2. Pingback: Nu al speculaties over inzending Songfestival 2014 | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>