Nu al speculaties over inzending Songfestival 2014

Eurovisie Songfestival dankzij Anouk in Nederland weer helemaal op de kaart

Trijntje Oosterhuis, Waylon, Laura Jansen, Jim Bakkum, Charly Luske, Jan Smit, Lisa Lois. Het zijn een paar namen die eerder al hebben laten weten een deelname aan het Songfestival niet (meer) uit te sluiten. Maar wat wil de nieuwe fusieomroep AvroTros?

Met het huidige succes van Anouk, en haar uitermate slimme strategie om tegelijk een album uit te brengen, zullen meer artiesten nog eens achter hun oren krabben. Deelname aan het Songfestival is een leuke en spannende uitdaging, en zorgt voor veel exposure.

TROS-directeur Peter Kuipers voelt nu al de druk voor 2014. ‘Nu Anouk doorgaat zal het minder ingewikkeld worden om volgend jaar als AVRO en TROS weer met een goede act te komen’, aldus Kuipers in het Algemeen Dagblad. De nieuwe fusieomroep AvroTros zal mogelijk een Nationaal Songfestival met meerdere artiesten en rondes organiseren.

De exacte opzet en selectie voor volgend jaar worden na dit Eurovisie Songfestival bepaald. Cornald Maas is er voorstander van om weer een artiest als Anouk intern te selecteren, en diegene volledige creatieve vrijheid te geven om een topact neer te zetten. Het is echter de vraag welke artiest dat kan. Within Temptation. Trijntje misschien.

Anouk heeft haar eigen creatieve team mee naar Malmö genomen. De mensen met wie zij ook grote shows in Nederlandse stadions neerzet. Niet alle artiesten hebben dergelijke organisatorische kracht. Within Temptation ligt natuurlijk meteen op ieders lippen.

Leadzangeres Sharon den Adel zei eerder dat ze niet zelf willen meedoen, maar eventueel wel een liedje voor het Songfestival willen schrijven dat door een andere (minder grote) artiest vertolkt zal worden. Afhangend van de artiest die het zou gaan zingen, past dat misschien toch beter als inzending voor het Nationaal Songfestival.

Anouk laat in ieder geval met overweldigende kracht zien hoe het moet. Niet alleen bezorgde ze Nederland voor het eerst in negen jaar een finaleplaats in het Songfestival, en komt overmorgen haar nieuwe album uit, ze verrast ons vandaag ook nog met de perfect getimede lancering van de clip bij Birds, in een vierluik met drie nieuwe songs.

Nieuw: Officiële videoclip Birds in vierluik (videos)
Terugkijken: Optreden Anouk tijdens de eerste halve finale (video)
Overzicht: Alle tv-uitzendingen rondom het Songfestival

facebook share facebook share

62 Reacties // Reageer

62 thoughts on “Nu al speculaties over inzending Songfestival 2014

  1. Yoshi

    Jeroen Nieuwehuize hoopt dat Lisa Lois volgend jaar voor ons land staat te zingen (zie zijn facebook). Helaas voor de fans heeft zij ook al meerdere keren duidelijk laten maken niet eraan mee te willen doen. Maar ik denk dat Sharon den Adel wel een fantastisch nummer voor haar kan schrijven, ze heeft wel de kracht om zulke liedjes over te brengen.

    Laura Jansen of Waylon zullen ook geschikt zijn denk ik. Douwe Bob zal ook een prima kandidaat zijn, alleen geld zijn besluit denk hetzelfde als Lisa.

      /   Reply  / 
  2. Peterke!

    Ik weet dat ik waarschijnlijk de enige ben, maar ik hoop dus echt dat Floortje volgend jaar gaat.

      /   Reply  / 
    1. Peterke!

      BTW… Lisa Lois & Within Temptation zouden natuurlijk ook te gek zijn. Ik zou het ook leuk vinden als EliZe zou gaan. Zij heeft ook altijd muziek van kwaliteit.

        /   Reply  / 
  3. L3R0YYY

    Volgend jaar gewoon Trijntje laten gaan met een nummer geschreven door Anouk en we knallen weer de finale in! Simpel als dat! Trijntje is immers nu daar in Zweden om haar vriendin Anouk te supporten en samen maken zij een topteam!!! Dus Tros/Avro: Next Year > Trijntje!

      /   Reply  / 
  4. vinn

    Volgend jaar moet gewoon Eva Simons, Sharon Doorson gaan met een nummer geproduceerd door Afrojack!
    Floortje zou ook leuk zijn!

      /   Reply  / 
    1. BéTé

      Van Floortje horen we écht nooit weer wat… laat staan dat ze iets voor het Songfestival mag gaan doen.

        /   Reply  / 
      1. Yoshi

        ze wou het toen wel gaan doen, in der tijd van Joan Franka, maar ze had geen contract bij John’s stalletje en werd automatisch geweigerd. Ze heeft wel zo’n typisch songfestival gezicht… klinkt raar sorry

        Maar ze ‘beloofde’ veel moois in de toekomst… ik denk eerder dat dat er niet in gaat zitten.

          /   Reply  / 
  5. PigBag

    Floortje alsjeblieft niet zeg! Die kan de spanning en de druk van zo’n festival nooit aan. Daarnaast mist ze gewoon de kwaliteiten en de uitstraling om ‘n goeie act neer te zetten. Dan zou ik nog eerder Raffaela sturen want die heeft die kwaliteiten en uitstraling wel.

    Within Temptation zou natuurlijk ‘n geweldige stunt zijn waar Nederland zo maar de finale mee kan winnen. Maar aangezien Sharon den Adel niet wilt is die kans klein. Maar wie weet bedenkt ze zich wel.

      /   Reply  / 
    1. Yoshi

      Floortje vind ik net even echter dan Raffaela, zij zou er eerder een toneelstuk van maken als je begrijp wat ik bedoel

        /   Reply  / 
      1. PigBag

        Daar gaat ‘t op ‘t Songfestival doorgaans toch om? Beter iemand die er ‘n toneelstuk van maakt dan iemand met de uitstraling van ‘n vaatdoek.

          /   Reply  / 
  6. Robin D.

    Ik zie Adlicious (groep x factor 2011) wel als een goede inzending.. Weten altijd een goede show neer te zetten. Verder kan Sharon Kips met een goede powerballad wel kans maken, met haar innemende uitstraling en het inleven/overbrengen van de lied tekst.

      /   Reply  / 
  7. Yoshi

    als je dinsdag heb gekeken gaat het alles behalve om een toneelstuk (anouk)

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Ja, dat is een beetje een heersende misvatting, dat het bij het songfestival louter om uiterlijk vertoon en circusachtige vertoningen zou gaan. Natuurlijk is de performance belangrijk, maar uiteindelijk is toch het liedje de belangrijkste factor.

        /   Reply  / 
    2. PigBag

      Anouk is ‘n uitzondering. En ze zal ook niet winnen. Maar ze heeft tenminste wel uitstraling.

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        Een uitzondering, waarop, PigBag?

          /   Reply  / 
        1. PigBag

          Anouk is 1 van de weinigen met ‘n sober optreden waar ‘t liedje centraal staat. Ik weet dat je ‘t er niet mee eens bent (en da’s prima) maar volgens mij is over ‘t algemeen (dus niet altijd) de performance op zo’n festival belangrijker dan ‘t liedje.

            /   Reply  / 
  8. Peterke!

    Floortje zou er staan! Wat mij betreft gaat zij volgend jaar! Ze heeft zeer zeker uitstraling en kan met het juiste nummer ver komen. En daarbij… Floortje heeft het tot nu toe altijd tot een finale weten te schoppen. Idols, Sterren Dansen Op Het IJs en TVOH. Wie weet lukt dat dan wel weer. En de reactie van BéTé is belachelijk! Joan had ook geen succes voor ze meedeed aan het Songfestival. Het gaat om de artiest en uiteindelijk om het nummer.

      /   Reply  / 
    1. PigBag

      Joan had inderdaad ook geen succes voordat ze mee deed (en nu nog steeds niet trouwens). En ze is af gegaan in de halve finale dus ik snap je punt niet zo. Het is eerder bewijs dat talentenjacht-flops niks op ‘t Songfestival te zoeken hebben.

      Gelukkig hebben de mensen die er over gaan meer verstand van zaken. De enige plek waar Floortje volgend jaar rond deze tijd staat is in de plaatselijke apotheek in Almere waar ze gewoon weer pillen en zalfjes staat te verkopen.

        /   Reply  / 
      1. BéTé

        Kijk eens op Floortje haar Official website… http://www.floortjemusic.com En zie daar!! Een foto van Floortje waarop zij denkbeeldig optreedt in een overvol stadion.

        Sweet dreams are made of this
        Who am I to disagree?
        I travel the world and the seven seas
        Everybody’s looking for something

          /   Reply  / 
  9. Johan van de Velde

    Ik denk wat Anouk nu al bereikt heeft, is dat er een ruim aanbod van ‘A’ artiesten zal zijn.
    Dit betekent dat ‘B’ artiesten als Floortje (sorry, Peterke!), Rafaella etc. geen reële kans meer maken op deelname.

      /   Reply  / 
    1. Yoshi

      maar dan moeten die A sterren ook willen… In een vorige artikel werden al enkele A sterren genoemd die hebben bedankt (Trijntje, Jan, Guus etc)

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        Dat is nou juist het punt, Yoshi. Marcus zegt het ook al hierboven: die A artiesten zullen nu wél overwegen mee te doen.

          /   Reply  / 
  10. vinn

    Floortje zal alleen 2e of 3e worden want winnen is haar nog nooit gegund haha maarja met zo plek moeten we al blij zijn.

      /   Reply  / 
  11. vlegeltje

    Svp geen Trijntje Oosterhuis, goed zangeres, geen uitstraling zo saaaai, omdat het Anouk lukt wil niet zeggen dat we op precies dezelfde manier dit nog eens kunnen doen, eerst laten bezinken en dan we’ll c

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Eens. Zeker met het tweede deel van je zin.

        /   Reply  / 
  12. Pingback: Alle nieuwtjes over Anouk en het Songfestival (overzicht) | NLpop

  13. Bastian

    Helemaal eens met Cornald Maas, laat het NLs publiek niet kiezen. Wij maken straks opnieuw de fout om iets typisch songfestival te sturen. Graag intern en dan maanden werken aan het totaalplaatje, desnoods een topchoreograaf uit het buitenland erbij betrekken. Het doel moet zijn om binnen nu en 5 jaar het ESF naar Nederland te halen.

    Trijntje Oosterhuis lijkt me geen goede keuze. Tis een goede zangeres maar haar repertoire is te saai voor het songfestival. Weet zeker dat dit niet gaat werken. Jan Smit is meer voor de lage landen, zie dat totaal niet werken op het songfestival. Jim kan het goed doen, vooral met een nummer als Feel your love. Sharon Doorson heb ik zo mn twijfels over, vind haar wat te schreeuwerig overkomen, gaat ook niet werken. Waarom geen DJ een plaat produceren en door een goede zangeres laten zingen. Within Temptation = garantie voor een finaleplek + mogelijke winst :P

      /   Reply  / 
  14. Pingback: Vanavond 2e halve finale Eurovisie Songfestival 2013 | NLpop

    1. vinn

      Als zij de leeftijd heeft dat ze mee mag doen, neem aan dat, het 18 jaar is en ze blijft zich zo goed ontwikkelen kan ze zeker mee doen!

        /   Reply  / 
  15. BéTé

    Ik mag hopen dat je het JUNIOR ESF bedoelt !!! ;)

      /   Reply  / 
  16. Mathijs

    Ik vind dat iedereen hier nog steeds denkt in termen waar we de afgelopen 8 jaar de fout in zijn gegaan: een te brave artiest zonder een unieke uitstraling. Sorry mensen maar een Floortje of een Rafaella is gewoon weer op ‘safe’ spelen terwijl dat al jaren niet meer scoort op het songfestival. Ik vind persoonlijk Laura Jansen de perfecte kandidaat voor Nederland. Lekker eigenzinnig, mooie uitstraling en bovenal een eigen genre.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Dan lees je toch de reacties hier niet goed, Mathijs.
      Hoezo “iedereen hier”? Genoeg verschillende meniningen alhier, hoor.

        /   Reply  / 
  17. Mathijs

    Leg op elke slak zout, je snapt heus wel wat ik bedoel.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Misschien moet je dan zeggen wat je bedoelt en niet generaliseren.

        /   Reply  / 
  18. wesel

    Kane !!

      /   Reply  / 
  19. Leon

    Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat Mathilde Santing in 2014 voor Nederland uitkomt en dat is niet verkeerd als het om kwaliteit gaat…

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Blij dat het uit ‘betrouwbare bron’ komt, Leon. Hoeft niemand gelukkig meer te speculeren of te gissen wie het gaat worden…
      😄

        /   Reply  / 
  20. Leon

    haha, zo is dat :)

      /   Reply  / 
  21. Pingback: Denemarken wint Eurovisie Songfestival, Nederland 9e! | NLpop

  22. patricia

    wat dachten jullie van sharon den adel van whitin temptation

      /   Reply  / 
    1. Peterke!

      Als Sharon al niet wilt gaan met Within Temptation, gaat ze al helemaal niet solo. Iedereen hoopt dat hun eens willen gaan, maar het blijft toch altijd een nee helaas.

        /   Reply  / 
  23. Rich

    eva simons? sharon doorson? vengaboys? lisa lois?

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Die hebben allen niet het niveau van Anouk.

        /   Reply  / 
  24. Martin de Kooter - van Dam

    Anouk heeft tijdens het Songfestival in Zweden een fantastische prestatie geleverd met haar negende plaats! Ze heeft Nederland weer goed op de kaart gezet en laten zien hoe het moet. Ik hoop echt dat de organisatie van het Nationaal Songfestival hieruit iets geleerd heeft en in 2014 niet weer een voorselectie gaat houden, waarin allemaal flut-artiesten aan mee kunnen doen! Wij moeten nu alléén nog maar artiesten benaderen die net als Anouk internationaal zeer bekend zijn en diegene volledige creatieve vrijheid geven om een topact neer te zetten. Alleen dan maak je kans om ook in 2014 een plek in de finale te bemachtigen! Anders kan je een plek in de finale, net zoals voorgaande jaren gewoon op je buik schrijven!

      /   Reply  / 
  25. Anonymous

    Tim Douwsma moet naar het songfestival voor Nederland.

      /   Reply  / 
    1. BéTé

      Ja!!!!!!!!! Hij won ook al met glans ‘de beste zangers van Nederland’. Toch???

        /   Reply  / 
  26. bingocharts

    Ik denk dat Jim Bakkum een goede kandidaat zou zijn. Een goed nummer, en zijn uitstraling, zouden genoeg moeten zijn.

      /   Reply  / 
  27. Robin

    Caro Emerald misschien??? Heel populair in Zuid-Europa

      /   Reply  / 
    1. BéTé

      Ik denk dat zo’n keuze alleen maar tegen je werkt. Zowel vakjury als televoters kiezen ‘t liefst voor een (relatief) onbekende artiest.

        /   Reply  / 
    2. Jos

      Caro Emerald trouwens op #8 in de World Album 40. 80.000 exemplaren wereldwijd verkocht.

        /   Reply  / 
      1. Jos

        #3 in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Nog steeds #1 in Nederland. #32 en #104 in Vlaanderen en Walonie. In Nederland nog steeds op #1 en in U.K weet ik niet of ze nog op #1 zal staan vanavond!

          /   Reply  / 
  28. maria

    Nederland moet in ieder geval doorgaan met het sturen van artiesten die zich onderscheiden van de rest. Birds was niet typisch songfestival en juist daarom viel het op en scoorde het goed.

    Caro Emerald zou een goeie zijn, maar die zal het niet gaan doen en heeft het ook zeker niet nodig.

    Lenny Keylard lijkt me ook wel wat voor het songfestival met een goede reggae-song. Heeft bovendien een grote gunfactor qua persoon en uitstraling, zou best kunnen werken zie Malta dit jaar.

    Iris Kroes zou ook nog wel eens voor een verrassing kunnen zorgen. Valt in ieder geval op met haar harp. Bovendien houdt Europa wel van iets “magisch” of “spookjesachtige liedjes”. Zie Denemarken dit jaar en Noorwegen een paar jaar geleden met die jongen met zijn viool.

    Of The Future Presidents een act laten sturen. Hebben in het verleden veel succes geboekt met de junior variant van het songfestival met Ralf (1e), Rachel (2e) en Mainstreet (niet geplaatst, maar wel eerste deelnemer van het Jsf met meerdere hitnoteringen.)

    Andere opties zijn hierboven al genoemd, zoals Eva Simons, Sharon Doorson, Lisa Lois en Within Temptation. Alleen zie ik hun niet zo snel meedoen.

      /   Reply  / 
  29. PigBag

    Als ik zie wat voor namen hier langs komen dan lijkt ‘t me ‘n goed idee dat de Nederlandse inzending van volgend jaar weer intern wordt gekozen en dat ‘t volk geen enkele inbreng krijgt. Floortje Smit? Tim Douwsma? Adlicious? Dan kunnen we net zo goed weer Sieneke sturen want daar worden we ook laatste mee.

      /   Reply  / 
  30. Marcus Lucas Auteur

    Anouk zegt zojuist op het nieuws dat ze denkt dat er zeker wel iemand gevonden kan worden die het volgend jaar kan doen, maar dat ze (het team van AvroTros dus) daar eerst eens goed over moeten nadenken. Anouk zegt dat ze niet zomaar iemand moeten sturen.

      /   Reply  / 
    1. Nico

      Probleem is: De Tros gaat bepalen wie een A artiest is.

        /   Reply  / 
  31. annemieke

    Ik ben echt groot fan van within temptation, maar songfestival? hell no!!!!!!!!!! als er 1 band is die LIVE MOET spelen, is het within temptation. Die zijn echt veel te goed om als een paar dodo’s te gaan staatn playbacken (de band dan want de zang is natuurlijk wel live. misschien dat dat wel een van de redenen is dat ze niet willen, dat ze gedwongen worden om te playbacken??

      /   Reply  / 
  32. Mrs. Reuver

    STUUR MAAR ARMIN VAN BUUREN EN SHARON DEN ADEL VOOR EURO SONG FESTIVAL 2014!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  33. Pingback: Hans Klok naar het Songfestival? Laten we dat niet doen | NLpop

  34. Pingback: Sharon Doorson en Lisa Lois willen wel naar Songfestival | NLpop

  35. mamarij

    Als een al gevestigde artiest gaat vind ik dat diegene wel ballen heeft….net als Anouk. Want NL is niet mals als je niet minstens naar de finale doorgaat. Lekker oordelen vanaf de zijlijn. Wat precies de reden is waarom de echte goeie niet meedoen.

      /   Reply  / 
  36. bibi

    ooh neee geen jan smit en geen jim bakkum
    komop…

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Lijkt me juist iets voor Jim Bakkum. Heeft ie weer eens aandacht en kans op verkoop van muziek van hem. Materiaal van hem is de afgelopen jaren alleen maar geflopt…

        /   Reply  / 
      1. KellyVanDerVeer

        Laat Jim Bakkum toch eens met rust. Je bakt er zelf ook niets van!

          /   Reply  / 
  37. mama

    Oooh nee zeg niet zo, n b-artiest weer…..laten we gewoon voor kwaliteit blijven gaan. Ik hoop dat er een goede artiest de ballen heeft nederland te vertegenwoordigen!

      /   Reply  / 
  38. ArminVBuuren

    als we gewoon nieuwe muziek van Armin van Buuren gebruiken en dan gaan sharon doorson, raffaëla paton en eva simons zingen en Andre rieu gaat viool spelen op de muziek van armin dan is er een grote act

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>