Zomerhit 2017 update: Despacito al onaantastbaar

Maar wat wordt de grootste zomerhit van Nederlandse bodem?

Als het om Nederlandse releases in de hitlijsten gaat, dan is het de zomer van TopNotch. Dat label domineert maandenlang met een reeks aan successen.

De grootste internationale zomerhit van 2017 is ontegenzeggelijk Despacito van Luis Fonsi met Daddy Yankee en Justin Bieber. Die monsterhit staat al ruim drie maanden bovenaan in de Nederlandse Top 40 en de Mega Top 50, en tikt deze week in de Single Top 100 zijn tiende week op nummer 1 aan.

Despacito werd onlangs met 4,6 miljard plays het meest gestreamde nummer aller tijden. Voorganger Gangnam Style van PSY is die titel eindelijk kwijt.

Dat haalt niemand meer in, dus we weten begin augustus al wat dé zomerhit van 2017 is. Maar welke song dit jaar de grootste zomerhit van Nederlandse bodem wordt is nog niet duidelijk. Dat kunnen we over een maand of anderhalf beter beoordelen. Wordt het een urban hiphoptrack of een release van een dj?

Op dit moment lijken Lil Kleine, SFB, Ronnie Flex, Martin Garrix, Lucas & Steve en Armin van Buuren de grootste gegadigden om na de zomer in onze uitverkiezing de titel NLpop Zomerhit van het Jaar in de wacht te slepen. Als underdog wellicht The Boy Next Door (met Jody Bernal) maar die ligt op afstand.

Hoogste nieuwkomers deze week

In de nieuwe Album Top 100 houdt Lil Kleine de Canadese rockband Arcade Fire van de toppositie af. Hun nieuwe album Everything Now komt binnen op de tweede plaats, maar Alleen van Lil Kleine houdt met gemak stand op 1.

De hoogste nieuwe in de Single Top 100 is deze week de raptrack Pull Up Game Strong van SBMG met Diquenza, op de tiende plaats. Ook al TopNotch!

Videoclip: Pull Up Game Strong

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zomerhit 2017 update: Despacito al onaantastbaar

  1. @lbert

    Dat album van Lil Kleine op nr.1 is natuurlijk een vertelend beeld, er zijn twee albums met dezelfde titel, tja als je dat op teld snap ik denr 1 positie wel

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>