Anouk: Ilse DeLange is geen vrouw met personality (video)

‘Ilse? Ey, fuck that! Dat gaat niet gebeuren. Dat is geen vrouw met personality!’

Anouk heeft van zich laten horen. En hoe! Zaterdagavond, tijdens het muzikale event Je veux Flâner in Dauphine in Amsterdam, heeft Anouk zich uitgesproken over wie volgens haar volgend jaar naar het Eurovisie Songfestival in Denemarken moet gaan.

Ze tipte haar achtergrondzangeres Shirma Rouse als de perfecte kandidaat. Tijdens het feest gaf Anouk een verrassingsoptreden. Tussen de nummers door vertelde ze dat ze met John de Mol heeft gesproken over opties voor het Songfestival van volgend jaar.

Anouk: ‘Hij zei: Dan ga jij die song schrijven, maar voor wie? Dus ik zeg: Ik heb de perfecte kandidaat: Shirma!’ en verder zei ze: ‘Wie gaat het anders doen? Ilse? Ey, fuck that! Dat gaat niet gebeuren. Dat is geen vrouw met personality! Die zegt: Kei gaaf. Tof.’

Het is niet de eerste keer dat Anouk uithaalt naar Ilse DeLange. In het verleden beschuldigde ze Ilse van het kopiëren van haar stijl, en noemde haar een copycat. Ook twitterde ze een keer een foto van een DVD van Ilse in een volle afvalbak.

Bekijk een video van Shownieuws waarop Anouk de uitspraken doet:

facebook share facebook share

34 Reacties // Reageer

34 thoughts on “Anouk: Ilse DeLange is geen vrouw met personality (video)

  1. Johan van de Velde

    Vind Anouk een prima mens, maar begrijp niet zo goed waarom ze het op Ilse de Lange gemunt lijkt te hebben.
    Laten we nou ook Anouks ESF prestatie niet overschatten. De finale halen was natuurlijk het behaalde ‘doel’, maar dat maakt haar persoonlijke meningen nog niet allesbepalend.
    Integendeel. Achtergrondzangeresje sturen?
    De Mol c.s. zullen dit niet al te serieus nemen, vermoed ik.

      /   Reply  / 
  2. L3R0Y

    Mee eens Anouk! Speak your mind girl, that’s what makes you stand out!

      /   Reply  / 
  3. Yoshi

    Persoonlijk vind ik Ilse leuker da Anouk.
    Bij Anouk heb ik het idee dat je met een boog om haar heen moet lopen en Ilse bijna haar hand vast kan houden.

    En die Shirma? misschien kan ze die eerst op gaan geven voor Obese

      /   Reply  / 
  4. Arjan H

    Ilse vind ik een domme geit. Anouk is veel interessanter en meer artiest. Ook artiesten mogen hun mening geven al vind ik het zelf niet zo netjes.

      /   Reply  / 
  5. Arjan H

    Ik zou ook liever Anouk weer zien op het SOngfestival en nu met ene keiharde ballad of een feestende rocknummer zodat Anouk los kan gaan en kan vlammen. Iets heel anders!

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Anouk heeft haar kans gehad en die redelijk waargenomen, maar om haar nu wéér te sturen lijkt me nou niet zo’n goed idee.
      Overigens ben ik ook niet overtuigd dat ze een ‘killer song’ voor iemand anders zou kunnen schrijven. Zelf kan ze haar materiaal goed uitvoeren, maar of ze werkelijk een goed ‘commercieel’ lied kan pennen, vraag ik me af.

        /   Reply  / 
      1. Nico

        Luister op YouTube eens naar Danny Kaye inchworm (with lyrics).
        Dat is pas een “killer song”.

          /   Reply  / 
        1. Johan van de Velde

          Haha, ik hoor het…
          De melodie is wel teveel verschillend om het als plagiaat aan te merken.
          Grappig dat je zo’n oud nummer hebt gevonden, Nico.

            /   Reply  / 
  6. rob

    Ik vind Anouk echt top maar niet bepaald collegiaal. Ik snap wat ze bedoelt en vind dat ze daarin gelijk heeft. Ik vind het alleen niet zo chique hoe ze dat de weled instrooit.

      /   Reply  / 
  7. Jesse

    Anouk op haar Facebook:

    Ik zie net RTL BLVD en dat hele Anouk VS Ilse de Lange ding begint nu wel een beetje buiten proporties te groeien.
    Ok ik heb een paar grappen heb gemaakt op het podium afgelopen zaterdag maar zoals het nu gemonteerd op tv komt is wel heel erg overdreven.
    Maar goed eigen schuld. Ik had die avond te diep in het glaasje gekeken. Ik had idd beter mijn kop kunnen houden en het bij het zingen moeten laten.
    Zoals ik eigenlijk al jaren zeg; ik moet niet teveel praten, alleen zingen :-)
    Anyway, het was kinderachtig van me. Ik bedoel t niet zo kwaad.
    nou, byee. fijne avond verder.

    Dus… daar laat ik het ook maar bij.

      /   Reply  / 
  8. Kamper

    Allebei artiesten die nooit in het buitenland konden doorbreken, Hoewel ze zich van het Engels bedienen. Zowel van Ilse als Anouk hebben ze er in de Engelstalige wereld zovele. Maar dan veel beter.

    Dat Anouk denkt omdat ze 12 punten van Belgie heeft gekregen dat ze het esc heeft gewonnen getuigt ook al niet van zelfkennis.
    Snel vergeten, zou ik zeggen.

      /   Reply  / 
  9. Arjan H

    IJsland Denemarken Zweden Finland en Noorwegen en ook de Engelstalige landen gaven haar allemaal 8 of 10 punten. In de scandinavische landen is ze zeker geliefd en daar heeft ze ook de grootste hits gehad. Anouk wil alleen geen energie steken in touren tsja dan hou je geen voet aan de grond. Je moet je kop laten dmv tv optredens en langs podia touren. Anders houd je de aandacht niet vast. Haar nieuwste album en het nummer Birds scoorde ook goed in de lijsten maar na 2 weken is het dan weer gebeurt omdat het festival weer over was. Je moet blijven investeren en daar heeft Anouk of de platenmaatschappij geen zin in. En dan blijf je niet hangen bij de mensen. Anouk haar doel was de finale bereiken en dat is gelukt. En in de finale staan en dan ook nog es de top10 bereiken dat is natuurlijk helemaal een overwinning. En dat met zo’n moeilijk rustig nummer. Met een rocknummer zou het weer totaal anders kunnen uitpakken. En zou je best voor een 2e keer kunnen meedoen. Het is namelijk totaal iets anders. Meer show meer dans meer de ruige kant en de krachtige stem van Anouk.

      /   Reply  / 
  10. Bastian

    Van mij mag Anouk volgend jaar nog een keer maar dan met een stevig rocknummer, wat lijkt me dat super. Helaas voor mij gaat dit niet gebeuren of kan John haar met wat euro’s overtuigen? :P Ilse maakt leuke muziek maar vind ik een grijze muis, valt totaal niet op. In NL weten we haar muziek wel te waarderen, maar voor Europa is ze gewoon een ander next door eh blondine, leuk, wel aardig maar daarmee scoor je niet.

      /   Reply  / 
  11. Marcus Lucas Auteur

    Ik zou het liefst een zangeres van het kaliber Wende en Mathilde Santing zien met een meeslepend dramatisch lied. Of bijvoorbeeld Lisa Lois met een door Within Temptation geproduceerd nummer. Maar ook dance-pop zoals Sharon Doorson zou een hele coole inzending kunnen zijn. Ilse DeLange zou dus ook niet mijn eerste keuze zijn.

      /   Reply  / 
  12. Lisa

    Mijn voorkeur gaat naar Waylon.
    Goede zanger/entertainer en lekker om naar te kijken :)

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Waylon lijkt ook mij geen slechte keus. Meer om je eerste reden, Lisa, haha.
      Er moet natuurlijk wel een sterk liedje zijn, maar goed, dat geldt natuurlijk voor elke optie.
      ‘t Verbaast me dat, voor zover ik weet, niemand hier nog Alain Clark heeft genoemd.
      Met het juiste liedje zou hij het ook goed kunnen doen, denk ik.
      Ik wil niet ‘age-ist’ (sorry ik weet de NL term ff niet) zijn, maar ik vrees toch een beetje voor de niet meer zo jeugdige Santing.
      Wende Snijders heb ik nooit ‘begrepen’. Vrees dat dat ook voor de meeste Eurolanden geldt.

        /   Reply  / 
  13. Leon

    Ik ben het helemaal met Marcus Lucas eens, dat Mathilde Santing nu maar een keer moet gaan. Kwaliteit gegarandeerd al jaren lang. Mag ze ook gelijk Maria spelen in The Passion…

      /   Reply  / 
    1. Nico

      Mathilde is een topzangeres, ik heb altijd veel van haar stem genoten.
      Helaas kabbelt haar carrière voort, zonder dat er op het hitfront acties met lef zijn ondernomen. Meer voor een kleine groep fijnproevers.
      Zo langzamerhand is het te laat om nog trendy en actueel een grote massa aan te spreken.
      Dus op ESF kansloos. Hopelijk zit ik er naast.

        /   Reply  / 
      1. Yoshi

        Mathilde Santing?? Nou als we laatste willen worden, moeten we vooral zo’n oude doos heen sturen. Ik begreep ook niet waarom Engeland Bonny Tyler er heen stuurde. Je merk dat het songfestival verjongt en dat er nu heel andere muziek in zit en daar past het genre van Mathilde Santing absoluut niet in!

        Eerdere namen als Alain Clark, Waylon, Sharon Doorson, Lisa Lois of Within Temptation zouden wel goed in de smaak vallen denk.

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          (Bijna) laatste zijn we al eens geworden met de jongere garde, Yoshi. Veel slechter zal een Mathilde Santing het dus niet doen…

            /   Reply  / 
          1. Yoshi

            Daar heb je wel een punt inderdaad.

              /  
        2. Johan van de Velde

          Nou nou, Yoshi. Voor iemand die zegt uiterlijk bij een artiest niet belangrijk te vinden, is je omschrijving van mevrouw Santing wel wat onheus.
          Lisa Lois heeft een prima zangstem, maar haar uitstraling (en uiterlijk?…) is een stuk minder. Daardoor ws minder geschikt voor ESF.

            /   Reply  / 
          1. Yoshi

            Ik noem helemaal niet het uiterlijk van haar, ik zeg alleen dat ze oud is, lees je ergers dat ze lelijk is ofzo? Ik heb haar al tig jaar niet meer gehoord of gezien, maar ik weet dat ze wel 2 slaapverwekkende hits heeft gehad.

              /  
          2. Johan van de Velde

            Hoe het ook zij, de term die jij gebruikt vind ik nogal denegrerend, Yoshi. Zeker voor een artiest die zich altijd waardig presenteert.

              /  
          3. Yoshi

            Ja niet leuk he

              /  
        3. Marcus Lucas Auteur

          Ik zou Mathilde Santing eerder vergelijken met Patricia Kaas die in 2009 voor Frankrijk 8e werd, dan met Bonnie Tyler. Al hebben ze hele andere stemmen. Maar Tyler zingt evergreen-achtige poprock, terwijl Mathilde Santing kleinkunst, theater (musical) en chansons zingt.

            /   Reply  / 
  14. Arjan H

    Geeft maar weer aan dat we naast Anouk weinig artiesten hebben met een internationale uitstraling en goede stem die het publiek kan raken. Eva Simons en Sharon Doorson hebben het ook wel maar live zijn ze toch niet goed genoeg. Vooral Eva heeft geen goede stem live.

    Maarja we moeten toch iemand sturen. Ik zou graag nog es n totaal andere Anouk willen zien. Maar als we toch iemand anders moeten sturen zou ik overwege:

    Within Temptation
    Di-rect
    Esmee Denters
    Sharon Doorson (toch wel leuk)
    Leona Lewis
    Jenny Lane

    Ik noem maar iets..

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Lana Del Rey
      Celine Dion
      Lady Gaga
      Ik noem maar iets…
      😜

        /   Reply  / 
  15. badou

    Anouk heeft die Haagse Oh Gercho en Barbie uitstraling, grote bek, geile praatjes, weinig inhoud en vreselijk media geil. Een beetje overjarige mama die nog stoer wil zijn en denkt dat haar mening er nog toe doet maar al allang over de top is en vaker genant is dan leuk.

      /   Reply  / 
  16. babeth van spronsen

    Moet je horen wie dat zegt, jeetje die Anouk is zo ordinair en heeft helemaal geen stijl ze kan nog veel leren van Ilse die veel leuker uitziet en fatsoen heeftm neen Anoukm je trekt geen volle zaalen!

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Uit bron van dichtbij (ik ken een sessiedrummer die bij Anouk gespeeld heeft) is Anouk werkelijk niet een van de symphatiekste personen. Maar Anouk trekt wel volle zalen. Makkelijk. Dus het laatste wat je zegt klopt niet. Al haar albums kwamen in de Top 10, waarvan 2/3 op 1…

        /   Reply  / 
    2. Marcus Lucas Auteur

      Het is wel fair om hierbij te vermelden dat Anouk achteraf spijt heeft geuit over deze grappen. Ze was heel dronken, dat kan je horen. Het ging haar in het filmpje ook niet zo om Ilse, maar meer om Shirma, haar backing vocalist.

        /   Reply  / 
  17. fonz

    Wat Ilse heeft bereikt,..zal anouk nooit redden want er lopen 800.000 van rond in de USA dat zijn echte rockchick’s maar die kunnen ook noten lezen en div instrumenten bespelen Anouk is toch geen Rock wahahhaa kijk naar Floor Janssen of Anneke van Giersbergen of sharon den adel 1/16 heb Anouk,..oke ze heb dubbel D whahhahahahahahahhaha

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>